Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Jak dokładnie wygląda zakup licencji? Jeśli chcę kupić 10 za 500zł to czy muszę od razu podać 10 nazw domen czy mogę uaktualnić je później?

Oczywiście że nie ;)

Możesz wygenerować licencje kiedy chcesz a od wersji 1.2 (pojawi się na początku lipca) będzie również możliwość przenoszenia licencji z jednej domeny na drugą (np. gdy ta pierwsza złapie bana lub filtr).

Kolejne pytanie. Wcześniej czytałem, że jest jakiś problem z działaniem skryptu na neteasy. Czy został już rozwiązany?

Na neteasy z tego co się orientuję klient musiał poprosić administrację o zainstalowanie biblioteki ioncube (nie robili z tym żadnych problemów), później był mały błąd z jedną zmienną ale szybko go rozwiązałem i do dzisiaj żadnego nowego zgłoszenia o błędach od tego klienta nie otrzymałem więc wygląda na to że wszystko działa ok :P

Ostatnia sprawa. Jakie obciążenie generuje skrypt? Przykładowo, czy konto w neteasy rozszerzone do seo (5 ip) pociągnie 10 katalogów na tym skrypcie (oczywiście mam na myśli stan początkowy, po max kilkaset wpisów)? Może to pytanie bardziej do tych osób, które już korzystają z katalogu (chodzi mi o porównanie z mini).

To jest dobre pytanie. Powiem tak - SEOKatalog na pewno jest cięższy niż otwarty mini bo posiada n razy więcej funkcji i opcji. Jak na razie nie dotarło do mnie żadne zgłoszenie od klienta w sprawie zbyt dużego obciążenia ale asekuracyjnie zabezpieczyłem się (i Was oczywiście) przed tego typu problemami udostępniając opcję cachowania stron (PA -> zakładka Konfiguracja -> Cache) - dzięki czemu ilość koniecznych zapytań do SQLa (najbardziej obciążające procek) zredukowana jest do absolutnego minimum :). Według mnie przy włączonej opcji Cache żadne obciążenie procka nie ma prawa się wydarzyć aczkolwiek 10 katów na jednym wirtualnym serwerze to chyba jednak trochę za dużo....

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

No to jeszcze jeden błąd z plikami językowymi. Występują w nich niezabezpieczone apostrofy i przy pierwszej edycji z poziomu panelu, po zapisaniu zmian występują błędy i skrypt się zatrzymuje. Edycje trzeba robić w zewnętrznym edytorze i podmieniać pliki bo wbudowany edytor usuwa wstawione przed apostrofami "\".

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Mam 666 ale chyba mnie nie zrozumiałeś. Pliki się nadpisują ale po wprowadzeniu jakiejkolwiek zmiany efekt jest np. taki:

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in /home/netpl/www/superkatalog/languages/polish.php on line 105

Dopiero jak ściągnę sobie plik i lokalnie zmodyfikuję linie 105 z

'URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu 'https://'.',

na

'URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu \'https://\'.',

To skrypt rusza (chociaż w podglądzie pliku w edytorze w panelu "\" nadal nie jest widoczne).

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

No tak bo wspomniany wcześniej stripslashes() usuwa te "\". Zmień apostrof 'https://' na cudzysłów "https://" - powinno zatrybić.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Można trochę jaśniej , gdzie trzeba zmienić to http , żeby w panelu szybkiej moderacji nie zmieniało każdego adresu na https:/// ?

-----------

I przy okazji proszę o łopatologiczne wytłumaczenie jak wstawić link zwrotny do formularza? (moze przyda się również innym)

Chodzi mi o pole:

Obowiązkowy likn zwrotny (wybierz stronę którą podlinkujesz) -> wybierz stronę <--- ale tu nic się nie zmienia i nie ma żadnego wyboru.

W PA w zakładce linki dodaję link wewnętrzny i chyba powinien być widoczny w formularzu (a nie jest).

--------------

Chyba brakuje możliwości edycji adresu url (albo sie nie doszukałem). Mam takie widzi mi się, że wszystkie strony przyjmuję z "www" na początku. I jak jest zgłosznei bez www to nie wiem jak poprawić.

---------

Przydałby sie także w szybkiej moderacji:

- button "wyślij" również na górze (aby w przypadku zatwierdzania górnego wpisu nie trzeba było lecieć na dół strony,

- data zgłoszenia

- możliwość edycji wspomnianegp url

--------

Wydaje mi się, ze po edycji wpisu strona powinna pozostać w starej wersji w katalogu (do czasu zatwierdzenia poprawek przez moderatora) a nie znikać całkowicie. Zwłaszcza, gdy zminay dokona użytkownik, a w tym czasie admin będzie na długim urlopie.

-------

Przy edycji opisu kategori chyba trzeba za każdym razem wysyłać ikonkę, gdyż pozostawienie pustego pola ją kasuje.

-----------

Jakie wrażenia po przesiadce z miniacza? Bardzo dobre. Trzeba jednak zmienić swoje nawyki, bo PA to już zupełnie inna bajka. Mi chyba hurtowe dodawanie wpisów się nie przyda. Sporadycznie trafiają się (niestety) opisy stron, które faktycznie mogą zainteresować innego użytownika, a tym samym być akceptowane hurtem bez poprawek. W więkoszści widać silne akcentowanie na słowa kluczowe lub określoną frazę. Taki lajf.

Natomiast bardzo ciekawe jest pobieranie do pełnej edycji nowych wpisów z lewego menu. Tryb ten pozwala także na szybkie aktywowanie wpisu na etapie moderacji.

Zarządzanie pozostałymi funkcjami katalogu jest także bardzo intuicyjne i przejrzyste.

Edytowane przez noka

Boję się trochę, że jeśli każdy będzie podawał swoje zachcianki, to niedługo powstanie z tego skryptu mega kombajn, w którym większość rzeczy będzie po prostu zbędna. Mam nadzieję, że tak się nie stanie :soczek:

Edytowane przez Flanker

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Takie inne pytanie do wszystkich

Jak Wam się indeksują te katalogi?

Ja mam na nowej domenie i jak na razie site=1 :/ Mam nadzieję, że będzie lepiej

Pytam z ciekawości

enterek.pl - prawie 100% w indeksie

edit ---

co do kombajnu to przeciez uzywasz tylko funkcji, ktore sa Tobie potrzebne - reszty nie dotykasz - to nie beda mialy wiekszego wplywu ani na funkcjonalnosc, ani na obciazenie

Edytowane przez Lukas_79

Można trochę jaśniej , gdzie trzeba zmienić to http , żeby w panelu szybkiej moderacji nie zmieniało każdego adresu na https:/// ?

A zmienia ? Poproszę więcej info na maila.

W PA w zakładce linki dodaję link wewnętrzny i chyba powinien być widoczny w formularzu (a nie jest).

A dałeś "wszystkie" kategorie ? Bo jak tylko niektóre to link będzie do wstawienia tylko wtedy gdy zgłaszający będzie próbował dodać stronę do tych niektórych kategorii (pomysł Lexy).

Chyba brakuje możliwości edycji adresu url (albo sie nie doszukałem). Mam takie widzi mi się, że wszystkie strony przyjmuję z "www" na początku. I jak jest zgłosznei bez www to nie wiem jak poprawić.

---------

Przydałby sie także w szybkiej moderacji:

- button "wyślij" również na górze (aby w przypadku zatwierdzania górnego wpisu nie trzeba było lecieć na dół strony,

- data zgłoszenia

- możliwość edycji wspomnianegp url

--------

Ok można zrobić zmianę URLa ale w pełnej moderacji - to co proponujesz niżej dla szybkiej moderacji w AJAXie po prostu zajmie mnóstwo miejsca na ekranie a ideą szybkiej moderacji ma być prostota :tancze:

Wydaje mi się, ze po edycji wpisu strona powinna pozostać w starej wersji w katalogu (do czasu zatwierdzenia poprawek przez moderatora) a nie znikać całkowicie. Zwłaszcza, gdy zminay dokona użytkownik, a w tym czasie admin będzie na długim urlopie.

Po edycji wpisu przez usera taki wpis ponownie staje się nieaktywny (no chyba że masz wyłączoną moderację wpisów) aż do momentu ponownej akceptacji moderatora.

Przy edycji opisu kategori chyba trzeba za każdym razem wysyłać ikonkę, gdyż pozostawienie pustego pola ją kasuje.

Mój błąd - zapisane do naprawy.

Boję się trochę, że jeśli każdy będzie podawał swoje zachcianki, to niedługo powstanie z tego skryptu mega kombajn, w którym większość rzeczy będzie po prostu zbędna. Mam nadzieję, że tak się nie stanie ;)

Masz trochę racji - dlatego staram się większość Waszych pomysłów wdrażać z możliwością ich aktywacji/deaktywacji - dzięki czemu ktoś kto nie będzie potrzebował danej funkcjonalności po prostu ją wyłączy.

Czy katalog był sprawdzany pod rożnymi przeglądarkami?.

Pod IE katalogi się rozwalają.

Właśnie instaluje IE 8 żeby to sprawdzić :)

edit:

Na IE 8 u mnie jest wszystko OK. Mógłbyś podesłać jakiegoś screena, napisać o jaki adres chodzi i jaką masz przeglądarkę ?

Edytowane przez General_Depet

Zacznij używać nowszej wersji lub zmień przeglądarkę na inną. IE 6 już jest przestarzałe i nie warto pod nią optymalizować czegokolwiek. Idąc tą drogą to mżna optymalizować jeszcze pod IE5.

Coś namieszałeś w kodzie i to mocno bo rozjeżdźa mi się pod operą 9.64

operav.th.gif