Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

pyzdera -> sprawdź w phpMyAdmin jak ogranicznik varchar ma rekord description w tablicy categories i subcategories

Zmieniłem sobie na 1024 i.. nic :)

Ale to jest pryszcz, właśnie sobie moderuję i patrzę a strona znajduje się w podkategorii "Motoryzacja >> Tworzenie stron" :)

https://www.ot2.pl/internet-i-komputery/komserwis-bialystok-(komputery-kasy-fiskalne-serwis-strony-www),s,399.html

Zobacz na kategorie.

Serwer nazwa.pl

Bardo podobne problemy mam na miniaczu na tymże serwerze. Tylko tam bywa, że 50% wpisów z danego dnia jest właśnie tak pokręcone.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

pyzdera -> sprawdź w phpMyAdmin jak ogranicznik varchar ma rekord description w tablicy categories i subcategories

Zmieniłem sobie na 1024 i.. nic :(

Hmm podeślij mi swojego maila to wyślę najnowszy forms-admin.php może masz jakiś stary jeszcze...

Ale to jest pryszcz, właśnie sobie moderuję i patrzę a strona znajduje się w podkategorii "Motoryzacja >> Tworzenie stron" ;)

A tu mnie zaskoczyłeś - ciekawe jak to zrobił :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

A tu mnie zaskoczyłeś - ciekawe jak to zrobił :)

Nie mam pojęcia, na razie zostawiłem ten wpis z takimi kategoriami żebyś mógł się przyjrzeć :(

No i przestroga dla tych którzy mają seokaty i miniacze na nazwie, żeby uważniej patrzyli na kategorie ;)

Jeszcze jedna sprawa, dotycząca tym razem edytora (edytor wpisu z bbcode)

Edytor nie zamyka znacznika <p> przed otwarciem wykazu <ul> (<ol>), a niestety jest to konieczne bo, paragraf (<p>) nie może zawierać elementów blokowych jakim np jest wykaz. Efekt jest taki:

Kod wyjściowy:

<p>jaskiśtam tekst
<ul>
<li>punkt</li>
<li>następny</li>
</ul>
dalej sobie leci tekst</p>

A tak to widzi przeglądarka:

<p>jaskiśtam tekst
</p><ul>
<li>punkt</li>
<li>następny</li>
</ul>
dalej sobie leci tekst</p>

W efekcie fragment "dalej sobie leci tekst" nie jest sformatowany tak jak trzeba.

Zatem musi być:

<p>jaskiśtam tekst
</p>
<ul>
<li>punkt</li>
<li>następny</li>
</ul>
<p>dalej sobie leci tekst</p>

Niestety przed każdym elementem blokowym znacznik <p> musi być zamknięty, a po nim ponownie otwarty.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Nie - tam w ogóle nie powinno być <p></p> - nowsze wersje tego już nie maja ale Ty masz skórkę jeszcze ze starych wersji więc usuń te <p></p> w site.php a w style.css dostosuj font dla całego obiektu div.site

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zgłosiłem swój katalog do konkursu ale wyświetla się mi screen ze starym wyglądem, czy można w jakiś sposób zaktualizować screen tak aby wyświetlał się nowy wygląd? chodzi o katalog www.bles.pl :)

ja pisałem dwa razy, za każdym razem zmienili na nową :(

Nie wiem czy temat był już poruszany, ale zauważyłem, że skrypt jeszcze nie został przystosowany do adresów domen z polskimi znakami, a tych ostatnio coraz więcej :)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Nie wiem czy temat był już poruszany, ale zauważyłem, że skrypt jeszcze nie został przystosowany do adresów domen z polskimi znakami, a tych ostatnio coraz więcej :(

Jak to nie ? Chyba że masz na myśli miniaturki ale to już proszę nękać https://pageglimpse.com :)

czy mozna zrobic informacje dla dodajacych rozne pod rozne kategorie, np jakby ktores z nich byly platne, inne darmowe zeby nie bylo uniwersalnego komunikatu ale pod dana kat.

Eeee wątpię żeby skorzystało z tego więcej niż 1% użytkowników.

General miałbym jeszcze propozycję przed wydaniem wersji 1.4

Grupy wpisów -> Grupa wpisów: Nieaktywne

umieścić przy wpisie informację do jakiej grupy dodawana strona należy:

wpis zwykły - wpis wyróżniony - wpis premium - wpis gold

teraz żeby to zobaczyć muszę wejść w pełną edycję, a nie chciałbym przez przypadek wywalić stronę za 9zł bo mi się nie podoba :D

Proszę, i jeszcze pytanko w wersji 1.4 duże będą zmiany w templatkach?

bo kod html napisałem od nowa na divach i jestem ciekaw czy będę go musiał napisać jeszcze raz :D

Edytowane przez int24

Czy można by w opisach kategorii i podkategorii (chociaż chyba poza mną nikt tego nie używa) umożliwić jakąś edycję tekstu typu pogrubienie, wstawienie linku... I jakby zniknęły limity znaków w tych opisach też byłoby dobrze.

Edytowane przez Toomek

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)