Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

@alleweb fajnie że masz inicjatywę i chęci

ale czy zapytałeś ludzi czy chcą być na takiej liście?

Ja nie chce być w takim spisie, proszę skasować moje katalogi.

Masz racje nie zapytalem. Mea culpa. W takim razie lista znow bedzie prywatna bo nie zamierzam kasowac zadnych pozycji;)

Edytowane przez alleweb
baner_mini.jpg

General małe niedopatrzenie z twojej strony

w pliku admin/..../home.php oraz

w pliku admin/..../cat.php w PA dla użytkownika wyświetla się -> Podwójne kliknięcie "odznacza" opcję.

schowaj to między <? if (check_admin(.......) != '') : ?>

int24 -> dzięki poprawię.

Rocky77 -> nie wiem czy uda się to jeszcze zmieścić do 1.4 i tak już szykuje się spore opóźnienie ze względu na ilość zmian jakie zaproponowaliście :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja mam propozycje do wersji 1.4 - dodanie blokowania całych domen maili np. mail.ru, bo ostatnio właśnie ruskie mi zakładają konta w katalogach, nie wiem po co, i nie ma jak ich zablokować ;)

ja wiem po co - sprawdzają czy mozna wyswietlic profil usera i nawstawiac tam linków :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Całkowicie przerabiam szablon SEOKatalogu i teraz po zgłoszeniu strony i wysłaniu formularza nie wyświetla się komunikat "Dziękujemy za zgłoszenie strony. Musi jeszcze zostać zatwierdzona przez administratora", tylko od razu przekierowuje na stronę podkategorii i użytkownik może być zdezorientowany, nie wiedząc, czy formularz został wysłany prawidłowo. Prawdopodobnie wyciąłem przez przypadek jakiś kawałek kodu odpowiedzialny za wyświetlanie komunikatu po zgłoszeniu wpisu i nie potrafię tego naprawić. Proszę o pomoc.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Ciekawe jak skrypt sprawdza się w przypadku na prawdę wielkich katalogów, gdyż z jednej strony mocno obciąża mysql, a z drugiej cachuje całe podstrony.

Jeśli masz go na shared to Twoja miara obciążenia nie jest miarodajna :)

Już to pisałem - ten sam katalog (ok. 1000uu/dziennie) generował 2,5% obciążenia w hekko a w laohost zaledwie 0,2% :) - powtarzam: ten sam katalog, ten sam ruch.

Miarodajne są dopiero testy na dedykach które zostały zresztą przeprowadzone > https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...mp;#entry642144

W każdym razie - o ile nasza templatka nie wymaga jakichś super dynamicznych dupereli to polecam włączyć cache.

fahofiec -> sprawdź w pliku header.php czy masz:

<? if ($_SESSION['error'] != '') : ?>
  <div id="error"><?=$_SESSION['error'];?></div>
  <? endif; ?>
  <? if ($_SESSION['info'] != '') : ?>
  <div id="info"><?=$_SESSION['info'];?></div>
  <? endif; ?>

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ja mam taką mała wątpliwość co do oczekiwania na wersje 1.4 - pomysłów/poprawek/udoskonaleń zostało zgłoszonych dosyć dużo, lista jest już pokaźna przez co czas pojawienia się wersji 1.4 coraz bardziej się wydłuża, czy nie byłoby lepiej, wypuszczać co jakiś czas kolejnych wersji z mniejsza iloscia wdrozen? pozniej jak poleci taka paczka moze zapanowac chaos ... wiadomo, ze zdarzaja sie bledy, poza tym cos moze nie działac tak jak przypuszczalismy, cos moze sie nie sprawdzic w zaoferowanej formie itd itd itd..

no nie wiem, tak jakos od kilku dni mam takie obawy ;/