Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Katy się dopiero indeksują ale z innej beczki przypomnę jeszcze raz: możecie dowolnie zmieniać stopkę! ;)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Widzę, że chyba nikt jeszcze nie pokusił się o stworzenie unikalnej skórki dla tego skryptu. Ja zabiorę się za grafikę dla mojego pierwszego katalogu który planuję uruchomić za jakieś dwa tygodnie, dopiero wtedy znajdę trochę czasu. Jak już coś opracuję postaram się Wam zaprezentować.

Edytowane przez Flanker

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Kilka pytań

Czy jeśli wyróżnaim daną grupę, że wpisy z tej grupy są wyświetlane w pierwszej kolejności, to dotyczy to również wyników wyszukiwania i tagów ?

---

Otrzymuję raport, że strona (wpis) nie działa. Deaktywuję go .... i tu przydałaby się oddzielna zakładka na takie wpisy, bo wacają one do puli wpisów oczekujących na rozpatrzenie. Ewentualnie , żeby taki wpis wchodzi do zakładki "na póżniej"

---

Czy można edytować url strony przez phpmyadmin ? Mam na myśli dopisanie www. przed niektórymi adresami. U mnie wyświetla się informacja/błąd , że nie można takiej operacji przeprowadzić

hej

Edytowane przez noka

Już odpowiadam:

Czy jeśli wyróżnaim daną grupę, że wpisy z tej grupy są wyświetlane w pierwszej kolejności, to dotyczy to również wyników wyszukiwania i tagów ?

Nie - dotyczy to tylko własnych/wszystkich kategorii i/lub podkategorii - na podstronie tagów i wyników wyszukiwania wpisy sortowane są od razu według oceny.

Otrzymuję raport, że strona (wpis) nie działa. Deaktywuję go .... i tu przydałaby się oddzielna zakładka na takie wpisy, bo wacają one do puli wpisów oczekujących na rozpatrzenie. Ewentualnie , żeby taki wpis wchodzi do zakładki "na póżniej"

Faktycznie - moje niedopatrzenie w algorytmie. Do poprawki na nast. wersję.

Czy można edytować url strony przez phpmyadmin ? Mam na myśli dopisanie www. przed niektórymi adresami. U mnie wyświetla się informacja/błąd , że nie można takiej operacji przeprowadzić

Eeee musi się dać - tabela sites -> rekord url - jest varchar więc musi przyjąć ciąg "www."

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ocenę mam wyłączoną. Akutat ten mod u mnie się nie sprawdza (nowy wpis i od razu ocena 10, więc wiadomo kto oceniał :) )

Wydaje mi się, że sprawa bonusa tj. wyszczególnienia wpisów jako pierwszych w wynikach wyszukiwania jest warta przemyślenia. Z założenia każdy katalog służy użytkownikom poszukującym pewnych informacji (stron), więc najczęściej będą korzystali z wyszukiwarki. Dlatego możliwość nadania pierszeństwa w wynikach wyszukiwania dla określonej grupy stron (np. umieszczających link zwrotny) uważam za zasadny.

Ze zmianą url to mój bład, bo zalogowałem się jak użytkownik, a nie admin

Edytowane przez noka

A dlaczego jak da się tekst w cudzysłowie (" ") to dodaje się ukośnik? Dodatkowo te ukośniki przybywają w miarę edycji wpisu i z "tekst" robi nam się \\\\\\\"tekst\\\\\\\".

Trochę to bez sensu...

Edytowane przez Gość

A dlaczego jak da się tekst w cudzysłowie (" ") to dodaje się ukośnik? Dodatkowo te ukośniki przybywają w miarę edycji wpisu i z "tekst" robi nam się \\\\\\\"tekst\\\\\\\".

Trochę to bez sensu...

Domyślam się że chodzi o "szybką edycję" ? Na maila wysłałem poprawkę.

Hmm... zastanawiam się jakie rozwiązanie można dać do mojej sytuacji.

Mam dwie grupy wpisów: 'Wpis zwykły bez linka zwrotnego' i 'Wpis wyróżniony z linkiem zwrotnym'. Różnią się tym że wpis wyróżniony jest najwyżej w podkategoriach no i takie tam...

I teraz chodzi mi o to, że jak ktoś kto dał wpis do grupy wyróżnionych a potem usunie link zwrotny to żeby nie było tak, że strona zostaje usunięta/deaktywowana, tylko przeniesiona do grupy 'Wpis normalny'

Nie wiem jak to inaczej rozwiązać... może troche głupie rozwiązanie ale innego pomysłu nie mam...

A może ręcznie to modyfikować? pomocy :D

aha i z tego co widzę to zwykły użytkownik nie ma możliwości zmiany swoich danych: hasło, email... przydałoby się

Edytowane przez beybe
button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

W grupach wpisów też tak mam...

Jutro podeślę poprawkę.

I teraz chodzi mi o to, że jak ktoś kto dał wpis do grupy wyróżnionych a potem usunie link zwrotny to żeby nie było tak, że strona zostaje usunięta/deaktywowana, tylko przeniesiona do grupy 'Wpis normalny'

Na etapie programowania pamiętam że miałem właśnie dylemat czy wybrać zależność na zasadzie której strona wyróżniona która usunęła link powinna być deaktywowana czy trafiać do grupy domyślnej (czyli pierwszej) ale dalej być aktywna. Wybrałem opcję nr. 1 z tego względu że moderator ma możliwość kontroli na tym kto cwaniakuje (takie wpisy lecą do grupy: Wpisy z usuniętym backlinkiem). Myślę że takich cwaniaków wielu nie ma i wejście raz w miesiącu do grupy wyłapanych przez crona cwaniaków i edycja/usunięcie/aktywacja tych kilku wpisów to nie jest aż tak wielki problem chyba...

aha i z tego co widzę to zwykły użytkownik nie ma możliwości zmiany swoich danych: hasło, email... przydałoby się

To też już mam zapisane do zrobienia ale jeszcze nie na najbliższą wersję.

Gości online: 40

Normalnie mam 1-8 online - jakiś atak botów? :D

Pewnie tak - skrypt zlicza również wejścia botów - to taka platforma do zrobienia w przyszłości licznika wejść poszczególnych botów na poszczególne podstrony (to co w miniaczu).

Edytowane przez General_Depet

Na etapie programowania pamiętam że miałem właśnie dylemat czy wybrać zależność na zasadzie której strona wyróżniona która usunęła link powinna być deaktywowana czy trafiać do grupy domyślnej (czyli pierwszej) ale dalej być aktywna. Wybrałem opcję nr. 1 z tego względu że moderator ma możliwość kontroli na tym kto cwaniakuje (takie wpisy lecą do grupy: Wpisy z usuniętym backlinkiem). Myślę że takich cwaniaków wielu nie ma i wejście raz w miesiącu do grupy wyłapanych przez crona cwaniaków i edycja/usunięcie/aktywacja tych kilku wpisów to nie jest aż tak wielki problem chyba...

Masz rację... tyle to wymoderuję ręcznie :D Dzięki.

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!