Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

do zrobienia w przyszłości licznika wejść poszczególnych botów na poszczególne podstrony

Niedługo kombajn z tego powstanie... przy 10k wpisów pewnie współdzielony hosting nie będzie starczał :>

Tak nawiasem to nie rób z tego skryptu masówki i nie rób jakiś promocji poniżej ceny jaka teraz jest... bo to się odbije później na wszystkich...

ps. dodałem mapy xml do GWT... i..

Nieobsługiwany format pliku

Mapa witryny ma nieobsługiwany format. Zgłoś ponownie mapę witryny spełniającą wymogi dotyczące map witryn.

Edytowane przez Gość

Niedługo kombajn z tego powstanie... przy 10k wpisów pewnie współdzielony hosting nie będzie starczał :>

Takie modyfikacje robię zawsze z możliwością ich włączenia/wyłączenia w PA - więc jak ktoś nie chce/boi się o obciążenie to może sobie wyłączyć :jezyk1:

Tak nawiasem to nie rób z tego skryptu masówki i nie rób jakiś promocji poniżej ceny jaka teraz jest... bo to się odbije później na wszystkich...

Na razie nie planuje żadnych dodatkowych promocji - cena skryptu jest moim zdaniem w sam raz.

ps. dodałem mapy xml do GWT... i..

Nieobsługiwany format pliku

Mapa witryny ma nieobsługiwany format. Zgłoś ponownie mapę witryny spełniającą wymogi dotyczące map witryn.

Ooo...daj linka do tych map witryn - może pomyliłeś się i dodałeś do googla pełną kopię danych (też jest w xml) ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dobre dodałem.

Jeszcze wczesnym rankiem miałem w wszystkich status "błędy". Aktualnie ten status utrzymał się jedynie przy map_site-0.xml - poczekamy, może coś dalej googiel zrobi...

Przejrzałem pliki templatek. Trochę dużo tego kodu jest do przeniesienia na nową templatkę. Nie myślałeś o "optymalizacji" tego kodu ? :)

Co do tych reklam to przeglądarka Firefox/3.0.11

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

Przejrzałem pliki templatek. Trochę dużo tego kodu jest do przeniesienia na nową templatkę. Nie myślałeś o "optymalizacji" tego kodu ? ;)

Co do tych reklam to przeglądarka Firefox/3.0.11

Eee nie jest ich znowu tak dużo - nie przesadzaj :)

Zresztą część z nich to pliki z tym co generuje ajax a są to zazwyczaj zwykłe formularze wyglądem raczej wspólne dla wszystkich ew. templatek. Takie pliki jak pop/top/new też są strukturą praktycznie identyczne. info (jak dodać wpis)/rules (regulamin) to w zasadzie też kilka zdań. Tak więc summa summarum tworząc nową templatkę edytujesz w zasadzie tylko style/header/home/cat/sub/sidebar/footer - identyko jak w WP.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wracając do sitemap - dziwne jest to Google. Przed chwilą sprawdzałem i wszystkie miały status "OK" :]

edit: jak przenieść podkategorię wraz z wpisami do innej kategorii?

Edytowane przez Gość

edit: jak przenieść podkategorię wraz z wpisami do innej kategorii

Ha - takiej możliwości szczerze mówiąc na razie nie przewidziałem.

Poza tym trochę dziwne jest moderowanie zasugerowanych przez użytkowników kategorii - gdy się akceptuje to automatycznie wszystkie wpisy stają się zaakceptowane...

Poza tym ciekawe kto wpadł na pomysł moderowania kategorii dodanych przez admina...? :>

Edytowane przez Gość

Poza tym trochę dziwne jest moderowanie zasugerowanych przez użytkowników kategorii - gdy się akceptuje to automatycznie wszystkie wpisy stają się zaakceptowane...

To jest raczej oczywiste :)

Poza tym ciekawe kto wpadł na pomysł moderowania kategorii dodanych przez admina...? :>

Pewnie chodzi Ci o to że dodajesz kategorie a później musisz je jeszcze zaakceptować ? Było o tym wcześniej - zostanie zmienione w nast. wersji :)

To jest raczej oczywiste

Daj może możliwość, żeby do zasugerowanej, ale nie zaakceptowanej podkategorii nie dało się dodać wpisu. Mi przez takie praktyki robi się syf. :)

edit:

Podczas skanowania strony gsitem:

70c1f9fd57a2c5a5.png

Nie idzie tego jakoś "ukryć"? :)

Edytowane przez Gość

Daj może możliwość, żeby do zasugerowanej, ale nie zaakceptowanej podkategorii nie dało się dodać wpisu. Mi przez takie praktyki robi się syf. :)

A jest inaczej ? Ojjj to mój błąd...do poprawki.

A co zrobić, jeżeli nie chcę dwu- języcznego katalogu? Usunąć tylko ten kod z topu?

edit:

Przydałby się detektor krzaczków w tytule i opisie - czasem niektórzy mają nie takie kodowanie w meta i teksty z krzaczkami wysyłają...

Edytowane przez Gość

A co zrobić, jeżeli nie chcę dwu- języcznego katalogu? Usunąć tylko ten kod z topu?

Tak

Przydałby się detektor krzaczków w tytule i opisie - czasem niektórzy mają nie takie kodowanie w meta i teksty z krzaczkami wysyłają...

Już jest detektor ale zapomniałem dodać jeszcze windows-1251. Będzie w nast. wersji.

przyznam, że skrypt ciekawy i bardzo przyjazny dla użytkownika.

Dzięki!