Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie ktoś w czasie kiedy Wasze katalogi próbowały sprawdzić aktualność licencji aktualizował plik licencyjny generując dla siebie klucz ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ale działa troszkę inaczej - system losuje z opisu jedno PEŁNE zdanie (od kropki do kropki lub pierwsze) i klikając na link można sprawdzić bezpośrednio unikalność bez kopiuj/wklej ;)

Nie wiem, czy to doby pomysł. Jeśli przykładowo wylosuje zdanie "Darmowy katalog stron internetowych" dla wpisu to mimo unikalności całego opisu, wyświetli się mnóstwo wyników w wyszukiwarce.

Testowałem kiedyś na jednym katalogu zasadę unikalnych opisów i oprócz sporej roboty w moderacji, nie zauważyłem żadnej różnicy - z wyjątkiem takiej, że odpadało 70% wpisów. Przykładowo istniały, bądź nadal istnieją - wyszukiwarki bazujące na API Binga lub Google, gdzie zwracane są wyniki w postaci nieunikalnej treści, a mimo to tego typu strony osiągały/osiągają bardzo wysokie pozycje w wyszukiwarkach.

Edytowane przez S3ntin3l

Nie wiem, czy to doby pomysł. Jeśli przykładowo wylosuje zdanie "Darmowy katalog stron internetowych" dla wpisu to mimo unikalności całego opisu, wyświetli się mnóstwo wyników w wyszukiwarce.

System sprawdza czy pobrane zdanie jest odpowiedniej długości - tak więc tak krótkie zwroty nie będą wylosowane ;)

Testowałem kiedyś na jednym katalogu zasadę unikalnych opisów i oprócz sporej roboty w moderacji, nie zauważyłem żadnej różnicy - z wyjątkiem takiej, że odpadało 70% wpisów. Przykładowo istniały, bądź nadal istnieją - wyszukiwarki bazujące na API Binga lub Google, gdzie zwracane są wyniki w postaci nieunikalnej treści, a mimo to tego typu strony osiągały/osiągają bardzo wysokie pozycje w wyszukiwarkach.

A to jest raczej temat do dyskusji nad samym sensem unikalnych opisów niż o funkcjonalności która ułatwi ich wykrywanie :rolleyes:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Testowałem kiedyś na jednym katalogu zasadę unikalnych opisów i oprócz sporej roboty w moderacji, nie zauważyłem żadnej różnicy - z wyjątkiem takiej, że odpadało 70% wpisów.

Ja osobiście wole mieć 30 unikalnych wpisów zamiast 100 powielonych.

Witam,

Dodałem kolejną templatkę do pobrania.

Tym razem - są reklamy Google, jest również plik top w psd do obróbki.

https://seo-design.pl/templatki/257

Będą jeszcze 4 wersje kolorystyczne.

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Witam,

Witam, czy byłaby szansa i możliwość, aby w kolejnej wersji można było zmieniać wygląd konkretnej kategorii? Chciałbym bowiem, aby każda kategoria główna miała dostosowany banerek do treści (czytaj motoryzacja, ma autko :) ) a także abym mógł dawać konkretną reklamę na podstrony konkretnej kategorii.

Pozdrawiam.

Spoko pomysł :) może i da się bez niego życ, ale fajnie mieć taką możliwość;) w 1.4 to już chyba onet.pl będzie mozna odpalic:) niezły kombajn się z tego robi;]

btw. jaki był adresik gdzie mozna zobaczyć postep prac?:) jesli oczywiscie jest to aktualizowane?:) bo cały czas czekam z częścią pomysłów na 1.4 zeby potem nie babrac się z modyfikacjami;]

PS. Ciekawostka - trafiłem dzisiaj na SEOka z bazą 3500 stron (nic nadzwyczajnego) , ale także z prawie 1000 oczekujących:D

Edytowane przez moskit

Po wyłączeniu możliwości oceniania wpisów, jakie strony będą wyświetlane w Top 10? Jakimi kryteriami skrypt będzie przyznawał miejsce stronom w tym panelu? Wyłączyłem tę opcję, ponieważ pojawiło mi się kilku namolnych użytkowników, którzy z proxy podbijali sobie oceny, jeden nawet 100 ocen w ciągu kilku dni, co przekładało się powiększony transfer, ale nie o tym.

paq studio YouTube

Masz Ducati? Patrz sklep Do Dukata | Agencja SEO Paq Studio

Witam,

Zgodnie z zapowiedzią publikuję koleją templatkę.

https://seo-design.pl/templatki/300

Są pola reklamowe, jest slider w top - wymaga wgrania pliku js do katalogu js na serwerze.

Kategorie są na "przełączniku" pokaż/ukryj.

"Licencja" - jeden link w stopce.

Będą dostępne jeszcze 4 kolory.

Pozdrawiam,

Mariusz

Edycja: Kolorki też udało się dzisiaj opublikować.

Edytowane przez promar24.pl

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Witam, czy byłaby szansa i możliwość, aby w kolejnej wersji można było zmieniać wygląd konkretnej kategorii?

Raczej za dużo roboty jak na modyfikacje która przyda się nielicznym.

Możesz to na siłę zrobić już teraz - sprawdzasz jakie ID ma jaka kategoria i pętlami:

<? if ($_GET['id'] == TUTAJ_ID) : ?>
tutaj kod
<?elseif ($_GET['id'] == TUTAJ_ID) : ?>
tutaj inny kod
<? else : ?>
tutaj jeszcze inny kod
<? endif; ?>

zmieniasz sobie wygląd.

Po wyłączeniu możliwości oceniania wpisów, jakie strony będą wyświetlane w Top 10?

Po ocenach już wcześniej wystawionych lub jeśli brak jakichkolwiek) po dacie. Można zamienić na losowe - w takim razie proszę o includes/box.php na kontakt@seokatalogi.pl