Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

viurs4 - takie coś to raczej po stronie programów katalogujących. Poza tym idea SEOKatalogu jest całkowicie odwrotna od takiego spamowania :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

I tak 90% SEOkatalogów przyjmuje byle co. Sami admini mówią nawet przed dodaniem żeby skorzystać z mieszarki https://www.katalogiseo.info/synonim.html...

suitsquare.jpg.fce55e90692602c9bfcca3e324ebf2be.jpg

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Mylisz meszarkę z synonimizatorem :)

Co innego pomieszane bez sensu zdania w opisie a co innego opis napisany przy użyciu kilkunastu innych synonimów ale to już jest indywidualna sprawa każdego admina.

Meszarka nie stworzy "unikalnego" opisu dla użytkownika - synonimy już tak :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Oj sorry. Chodziło mi o mieszarkę synonimów bardziej znaną jako synonimizator. Zupełnie zapomniałem o tym, że są też inne mieszarki (pewnie przez to, że ich nie używam). :)

Takie coś mogło by się przydać, choćby w Twoich katalogach :)

Sklep z kolorowymi skarpetkami Nanushki.com | A tu masz części do Enduro Producent części do enduro Enduro7.pl | Garnitury na miarę Suitsquare

Tylko że opis na podstawie synonimów musi być tworzony z głową bo nie wszystko do siebie pasuje a podejrzewam że gdyby dać taką możliwość to user kliknie "synonim" i nawet nie poprawi/sprawdzi czy pasują do kontekstu. Bezpieczniej będzie jeśli user PRZED dodaniem strony napisze taki opisik w programie katalogującym ;)

I tak 90% SEOkatalogów przyjmuje byle co

Nieunikalny opis nazywasz 'byle czym'?

Lepiej pozmieniaj sobie napisy w swoim katalogu, bo jeszcze w DC wpadniesz.

Zobacz ile masz skopiowanej treści w porównaniu z innym katalogiem:

https://copyscape.com/view.php?o=19186&...amp;i=3&r=3

General, jedź na urlop i nie słuchaj go. ;)

Edytowane przez Gość

Mój katalog jest słaby - tutaj masz rację, ale mam nadzieje, że moje kolejne katy będą lepsze.

Może źle się wyraziłem pisząc byle co, ale chodzi mi o przyjmowanie DC.

Na razie jest tylko to co w FAQ - jak wyjdzie wersja 1.4 dojdzie sporo nowych "trików" bo i możliwości edycyjnych w templatce przybędzie (m.in. nowe boxy)

Witam,

Import xml z otwarty mini i komunikat:

Powt�rzone wyst?pienie '73' dla klucza 1

73 to id podkategorii, ale to akurat może się powtarzać. Jak sobie z tym poradzić?

Baza duża 14k wpisów i sporo do wywalenia, ale lepiej mi to pójdzie w seokacie niż w mini, zatem najpierw przenosiny, a później moderacja.

Poza tym, nie ma jakiegoś sposobu na kopiowania baza ---> baza? jakiś konwerter czy cuś... prościej by było :)

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Baza duża 14k wpisów i sporo do wywalenia, ale lepiej mi to pójdzie w seokacie niż w mini, zatem najpierw przenosiny, a później moderacja.

Nie - odwrotnie - najpierw się czyści bazę -> później importuje.

Co do błędu - znajdź w pliku ten rekord (wszystko między <rekord> ... </rekord>) i go wykasuj i skoro jest to aż 14k wpisów to lepiej ten pliczek podzielić na kilka mniejszych i importować po kolei.

Poza tym, nie ma jakiegoś sposobu na kopiowania baza ---> baza? jakiś konwerter czy cuś... prościej by było :)

Do otwartego mini nie jest potrzebny konwerter bo plik kopii bazy danych eksportowany z miniacza ma już od razu taką strukturę jaka potrzebna jest w importerze SEOKata.

Edytowane przez General_Depet

Nie - odwrotnie - najpierw się czyści bazę -> później importuje.

Między innymi na tym polega siła seokatalogu że moderacja jest o niebo przyjemniejsza niż w miniaczu

Co do błędu - znajdź w pliku ten rekord (wszystko między <rekord> ... </rekord>) i go wykasuj i skoro jest to aż 14k wpisów to lepiej ten pliczek podzielić na kilka mniejszych i importować po kolei.

No właśnie tu jest problem, bo komunikat podaje tylko ID podkategorii, a wpisów do tejże jest np 500 :) - czli rekordów z tym ID w jednym pliczku np 150

(pliczków mam 30 :))

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

przeciez to co jest w FAQ w zupelnosci wystarcza:)

Zależy jak dla kogo, ja miałem dziwny problem mianowicie gdy tworzyłem styl o nazwie red to nie chciało wczytać style.css (pętla przekierowań) :) Zmieniłem styl na red2 i nagle jest dobrze - dziwne.