Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio dodaje trochę swoich stron do seokatalogów różnej maści (z reguły tych polecanych, zadbanych itp itd) i muszę powiedzieć, że w około 80% z nich źle jest pokazywany PR dla dodanej strony, w większości przypadków jest PR0, gdzie prawdziwy PR jest dużo wyższy.

Wykonam profesjonalne projekty graficzne stron www

A ja mam takie pytanie - czy skrypt tworzący bazę danych ma dla tytułu podkategorii (pole seokat_subcategories.title) na stałe wpisaną wartość "collate utf8_general_ci"?

Pytam, bo dopiero zmiana collate na utf8_polish_ci w tym konkretnym polu pozwoliła mi na prawidłowe sortowanie nazw podkategorii (np. województwo łódzkie wylądowało tam, gdzie powinno, a nie na końcu listy). Wygląda mi to na stały wybór tego sortowania dla kolumny, bo stan globalnych zmiennych mysql nie miał na to wpływu.

Profesjonalne moduły dla Prestashop.

Zauważyłem, że czasami seokatalogi zacinają się tuż po moderacji. Wielokrotnie miałem przypadki, że dostając momentalnie link do wpisu, wczytywał się on bardzo długo (i nie tylko sam wpis). Winę mógłbym oczywiście przerzucić na hosting, lecz problemy występowały i nadal występują na różnych katalogach z różnymi hostingami. Na swoim seokatalogu taki problem zaobserwowałem po wyczyszczeniu cache.

Edytowane przez S3ntin3l

Chodzi o pierwsze wejście w podstronę szczegółów wpisu ? Jeśli tak to wtedy pobierany jest pagerank - stąd dłuższe wczytywanie. Każde kolejne wejście czyta już pagerank z bazy - stąd idzie szybciej.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czy miał ktoś problem polegający na tym, że przy masowej (powyżej kilku sztuk) moderacji skrypt wywala po jakimś czasie (zależnym zapewne od ustawień timeoutów w php) białą stronę?

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Ja - hosting ma ustawiony zbyt mały limit czasu na wykonanie skryptu - przy moderacji 20 wpisów na raz standardowe 30 sekund często nie wystarcza (najwięcej czasu zajmuje tworzenie tagów - zwłaszcza gdy nasza baza ma już z kilka tys. wpisów)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Trochę nieoptymalne rozwiązanie :/ Weź pod uwagę sytuację, w której moderator mający oblegany katalog akceptuje ze 100-200 wpisów na raz. Googlebot wejdzie na każdą podstronę w bardzo szybkim czasie - w tym samym tempie zacznie pobierać dla każdego wpisu PR, co może skutkować nadmiernym "odpytywaniem" Googli i w rezultacie banem :/ W dodatku dłuższe pierwsze wczytywanie również źle wpływa na pozycję katalogu w wyszukiwarkach. Zwykle wpis odwiedza jako pierwszy Googlebot.

Edytowane przez S3ntin3l