Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

W edytorze też mam problemy (wywala się przy zapisaniu, jeżeli nic nawet nie robiłem! ;)) - ale zmieniłem go na rzecz notepada {i tak raczej zostanie} ;)

Edytowane przez Gość

Dobra, wgrałem... ale i tak nie będę z tego korzystał :rolleyes:

ps. wiesz może, dlaczego podczas dodawania strony nie zlicza mi ilości wpisanych znaków? Który plik musiałem "uszkodzić"?

ps. wiesz może, dlaczego podczas dodawania strony nie zlicza mi ilości wpisanych znaków? Który plik musiałem "uszkodzić"?

Nic nie uszkodziłeś tylko pewnie wyłączyłeś dodatkowe linki anchor-text a wtedy wyłącza się również system zliczania znaków w js - oczywiście mój błąd już naprawiony w roboczej wersji 1.2 :rolleyes:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czy jak ustawie 30 to po 30 dniach wpis bedzie dezaktywowany, czy przestanie byc tylko wyrozniany w danych kategoriach?

Trafia do domyślnej grupy czyli tej 1 której nie da się usunąć - stąd info u góry w tej zakładce by ta grupa była o jak najmniejszych preferencjach.

A jeżeli nadam tej pierwszej grupie przywilej, że jest najwyżej w swoich podkategoriach na np. tydzień? :rolleyes:

ps. zgadza się, mam to wyłączone. :placze:

Edytowane przez Gość

A jeżeli nadam tej pierwszej grupie przywilej, że jest najwyżej w swoich podkategoriach na np. tydzień? :rolleyes:

To będzie przywilej w nieskończoność stąd prośba by ta grupa zablokowana była o jak najmniejszych preferencjach.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Szukam testera który:

- podlinkował swój SEOKatalog na tyle że jest już odwiedzany przez boty

- zna się dobrze na PHP/SQL albo pozwoli mi pogrzebać na ftpie/phpmyadminie :rolleyes:

Po co ? Żeby sprawdzić czy działa system zliczania botów - do tego niestety moje testowe seokatalogi się nie nadają bo nie są publiczne hehe...

EDIT: tester już się znalazł :placze:

Edytowane przez General_Depet

OK - system zliczania odwiedzin robotów chyba zrobiony - zapomniałem że za pomocą curla można nadać agenta. Jutro sprawdzi się w praniu

robots.jpg

Pytanie - czy czegoś brakuje ?

Daj możliwość wyłączenia co niektórych (albo po prostu wycięcie z kodu), ja chciałbym zostawić tylko google, yahoo i binga ;)

edit: Lukas_79 - byłem szybszy :D

Edytowane przez Gość

Daj możliwość wyłączenia co niektórych (albo po prostu wycięcie z kodu), ja chciałbym zostawić tylko google, yahoo i binga ;)

Aaa zapomniałem wspomnieć - oczywiście jest możliwość dowolnej konfiguracji które boty chcemy zliczać i to z poziomu PA bez grzebania się w kodzie.

To ja jeszcze kilka uwag ...

Przy edycji starego wpisu zmienia się jego data dodania do katalogu na obecną. Poza tym taki zedytowany i poprawiony stary wpis nie powinien chyba ponownie wyświetlać się na pierwszej stronie (tam gdzie nowe wpisy)

Czasami przy edycji wpisów zdarza się, że nie jest wyświetlana część z wyborem kategorii (wówczas nie ma możliwości edytowania wpisu, bo pojawia się komunikat, że przynajmniej jedna kat. musi być wybrana) Jak się wejdzie do tego wpisu z innej zakadki PA to problem znika. Nie wiem skąd to się bierze (nie zauważyłem żadnej reguły)

Gdzie można poprawić kod podlinkowania danego wpisu wyświetlany w szczegółach wpisu, aby strona katalogu była z www. ?

Chciałbym przenieść funkcję odpowiedzialną za wybór grupy wpisu (typu wpisu):

<? $group = select_groups(); ?>

do nowej tabeli wraz z krótkim opisem poszczególnych grup. Jednak gdy przeniosłem w/w kod do utworzonej tabeli i póbowałem dodać testowy wpis - nie można było wybrać grupy tzn. przez cały czas wyświetla się symbol oczekiwania (obracające się kółeczko). Czy wraz z tym kodem trzeba "zabrać" coś jeszcze?

Pozdr

Edytowane przez noka

Przy edycji starego wpisu zmienia się jego data dodania do katalogu na obecną. Poza tym taki zedytowany i poprawiony stary wpis nie powinien chyba ponownie wyświetlać się na pierwszej stronie (tam gdzie nowe wpisy)

zmodyfikowany wpis jest pewnie na pierwszej stronie tylko dlatego, by roboty wyszukiwarek szybciej przeindeksowały wpis ;)

Gdzie można poprawić kod podlinkowania danego wpisu wyświetlany w szczegółach wpisu, aby strona katalogu była z www. ?

Link katalogu pewnie bierze z ustawień, po prostu wpisałaś w ustawieniach bez www - trzymaj się jednego wariantu.

ps. General Depet - formularz w normalnym add i tym w panelu usera różni się czymś?

Edytowane przez Gość

Mam takie pytanie, widziałem że ktoś już tutaj wspominał o zrobieniu z tego katalogu hybrydy (z preclem) ale ja mam trochę inne pytanie, czy dało by radę zrobić tak aby admin miał możliwość pisania artów, które były by wyświetlane na podobnej zasadzie jak newsy z RSS, i byłby odnośnik z menu do wszystkich napisanych artów.

Jeśli się wygłupiłem bo jest już coś podobnego to sorry ale nie jestem aż tak na bieżąco z tym projektem ;)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

To zamierzone - niech googlarka przeindeksuje wpis.

Czasami przy edycji wpisów zdarza się, że nie jest wyświetlana część z wyborem kategorii (wówczas nie ma możliwości edytowania wpisu, bo pojawia się komunikat, że przynajmniej jedna kat. musi być wybrana) Jak się wejdzie do tego wpisu z innej zakadki PA to problem znika. Nie wiem skąd to się bierze (nie zauważyłem żadnej reguły)

Poproszę adres strony i dane do PA na PW lub maila.

A adres twojego katalogu jest z "www" czy bez ?

Chciałbym przenieść funkcję odpowiedzialną za wybór grupy wpisu (typu wpisu):

<? $group = select_groups(); ?>

do nowej tabeli wraz z krótkim opisem poszczególnych grup. Jednak gdy przeniosłem w/w kod do utworzonej tabeli i póbowałem dodać testowy wpis - nie można było wybrać grupy tzn. przez cały czas wyświetla się symbol oczekiwania (obracające się kółeczko). Czy wraz z tym kodem trzeba "zabrać" coś jeszcze?

To zależy gdzie przenosisz - w tym samym pliku czy do innego ? Poproszę więcej info na PW lib maila.

ps. General Depet - formularz w normalnym add i tym w panelu usera różni się czymś?

Nie aczkolwiek jeden i drugi jest w osobnych plikach - tak na wszelki wypadek gdyby komuś zachciało się coś zmienić w jednym a w drugim nie.

Mam takie pytanie, widziałem że ktoś już tutaj wspominał o zrobieniu z tego katalogu hybrydy (z preclem) ale ja mam trochę inne pytanie, czy dało by radę zrobić tak aby admin miał możliwość pisania artów, które były by wyświetlane na podobnej zasadzie jak newsy z RSS, i byłby odnośnik z menu do wszystkich napisanych artów.

Na razie nie przewiduje takiej funkcjonalności w przypadku SEOKatalogu - jeśli już to przy projekcie SEOPrecla ale to jeszcze daleko...