Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Chociaż coś sensownego piszę, a nie zaśmiecam forum komentarzami na temat innych :)

General Depet - będzie takie coś jak narzędzie do update pr? Na przykład ileś stron na jeden update i wykonywanie cronem co jakiś czas. Jeżeli skończy się seria to update od początku bazy i tak w kółko...

General Depet - będzie takie coś jak narzędzie do update pr? Na przykład ileś stron na jeden update i wykonywanie cronem co jakiś czas. Jeżeli skończy się seria to update od początku bazy i tak w kółko...

Ależ już jest :) - z pliku readme:

------------

V. Cron jobs

------------

SEOKatalog posiada moduł automatycznego aktuzalizowania wartości pagerank wpisów jak również sprawdzania linków zwrotnych. Aby skorzystać z tych opcji proszę podać w Panelu Administracyjnym swojego hostingu w zakładce cron-jobs (w DirectAdmin na samym dole w grupie Zaawansowane opcje) polecenie:

• dla aktualizatora pagerank: /usr/local/bin/php ścieżka-do-lokalizacji-skryptu-na-serwerze/cron-pagerank.php najlepiej co minutę czyli Minute: *

• dla sprawdzania linka zwrotnego: /usr/local/bin/php ścieżka-do-lokalizacji-skryptu-na-serwerze/cron-backlink.php najlepiej co 5 minut czyli Minute: */5

gdzie ścieżka-do-lokalizacji-skryptu-na-serwerze znajdziesz w pliku config.php jako zmienną 'url_dir'

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

A faktycznie, nie doczytałem do końca readme... :]

A jest jakaś różnica pomiędzy wywołaniem w/w sposobem a wgetem? Bo na boo.pl nie opłaca się kupować dostępu do crona i będę wykonywał przez inny serwer.

ps. dlaczego jak wykonam u siebie ten cron-pagerank.php to mam

Pagerank dla strony: {nazwastrony}.cba.pl wynosi na. Nastepne sprawdzanie: 1250684191

I ciągle jak przeładowuje F5 to jest ta sama strona tylko inne cyferki na końcu? Proszę mnie oświecić ;]

Fatal error: Call to undefined function validator() in /home/accounts_k/kukis/public_html/includes/pagerank.php on line 29

Tu masz mój phpinfo:

https://www.gigadownload.boo.pl/php.php

Mam

Warning: require_once(config.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /home/accounts_k/kukis/public_html/cron-pagerank.php on line 3

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'config.php' (include_path='.:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/accounts_k/kukis/public_html/cron-pagerank.php on line 3

A jeżeli skopiuję config.php do głównego katalogu to przechodzi mi do następnej strony, ale nie wyświetla wartości PR, a w dodatku 'zawiesza się' na błędnym url.

Pagerank dla strony: www, {nazwastrony}.pl wynosi na. Nastepne sprawdzanie: 1250699017

Pomysły?

edit: poprawiłem url strony w phpmyadmin, bo z poziomu admina nie widzę takiej opcji. Przechodzi do kolejnych url'i, ale nadal są w/w "dolegliwości". ;)

Edytowane przez Gość

Poprawione.

PR nadal się nie pojawia. ;)

ps. co oznaczają cyferki przy Nastepne sprawdzanie?

Ale przeładowuje adres stron ?

Cyfry to time().

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Przeładowuje, a działanie możesz sam chyba sprawdzić u mnie ;)

Z twojej strony:

Pagerank dla strony: www.obozyjezykowe.pl wynosi 1. Nastepne sprawdzanie: 1250704843

więc działa - jeśli brak PR dla jakiejś strony tzn. że albo strona ma n/a albo że googlarka zbanowała IP Twojego serwera.

...albo chwilowo przyblokowało IP ;)

1. Jak zrobić, żeby robiło update od początku?

2. Robić wykonywanie co minutę? Daje to 1440 zapytań dziennie - zależy jeszcze jak inni używają serwera i ile zapytań robią...

3. A jeżeli google przyblokuje IP to ta nieprawidłowa wartość zapisze się do bazy?

Edytowane przez Gość