Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Generalnie ja teraz większość SEOKów przenoszę na VPSy ale z shared na pewno polecam iswift, laohost, seolite/lookoz (ale testuje od niedawna), ew. neteasy (ostatnio się mocno poprawili), podobno fajne jest również jupe.pl ale jeszcze nie zdążyłem przetestować.

Na laohost dostaje średnio raz w tygodniu info, że przekroczyłem zasoby, a mam tam tylko seoka. Ja z kolei mogę polecić IONIC, nawet najtańsze konto z Niemiec (express)

Skuteczne kampanie AdWords - Redseo.pl

Niestety też to zaobserwowałem - LaoHost był super na samym początku - wtedy SEOK nie przekraczał mi nawet 0,1% obciążenia CPU, jak tylko doszło nowych kont to wykresik zaczął skakać nawet do 3% a ruch na kacie na pewno nie zwiększył się 30-krotnie :D

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam do was takie pytanie: czy znacie jakieś strony z których można pobrać darmowe szablony graficzne do wersji 1.41?

https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=111643

https://seo-design.pl/portfolio

Wdrożenia i modyfikacje sklepów PrestaShop - webKS.pl

Przecież generał tak fajnie opisał zmiany w templatce, do wersji 1.4, że 15 min w edytorze i masz gotowe. Ja z HTML znam tylko "href" i bez problemu dałem radę...

15 minut to trochę przesada... przy pierwszym katalogu aktualizowałem templatkę z 1.31 do 1.4 przez 3h :dirol: może jestem taki ułomny... nie wiem :)

No ja właśnie sobie patrzę na oferty serwerów VPS VDS i różnice w cenach są kolosalne (jak różnice limitu miesięcznego transferu) np. tu https://www.laohost.pl/vps.html i tu https://www.netlook.pl/serwery-vds.htm. Fakt na takiej maszynce można poszaleć. Z lao korzystam od miesiąca, a w netlooku mam 2 serwy od 4 lat (oczywiście nie VDS) po ok 60 www na każdym - i z obsługi jestem zadowolony, a ceny? Ceny to nie wszystko. Poza tym jak biorę od 6 Klientów pieniądze za roczny hosting to idzie to na opłaty serwów, a wpłaty od pozostałych wystarczają aby jakoś przeżyć :)

Dostałem dziś bardzo wiele maili w stylu "Dlaczego nie wyświetla w moim katalogu PR?" - otóż wyjaśniam że ze skryptem jest wszystko w porządku - problem tkwi w IP serwera który został przez Google czasowo zbanowany. Mogę tylko się domyślać że przez wczorajszy update PR wszyscy rzucili się do swoich "serwerowych sprawdzarek" i bezmyślnymi skryptami spowodowali że wiele hostingów ze współdzielonymi IPkami zostało zbanowanych w tym te na których trzymamy nasze biedne SEOKi :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dostałem dziś bardzo wiele maili w stylu "Dlaczego nie wyświetla w moim katalogu PR?" - otóż wyjaśniam że ze skryptem jest wszystko w porządku - problem tkwi w IP serwera który został przez Google czasowo zbanowany. Mogę tylko się domyślać że przez wczorajszy update PR wszyscy rzucili się do swoich "serwerowych sprawdzarek" i bezmyślnymi skryptami spowodowali że wiele hostingów ze współdzielonymi IPkami zostało zbanowanych w tym te na których trzymamy nasze biedne SEOKi :)

Przybliżony czas bana ?

Masz stronę? Dodaj ją do profesjonalnej grupy 43 katalogów multikod.pl