Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

- opcja też dla dodających wpis do sprawdzania unikalności wpisów

OK to nie problem.

Klient sprawdza unikalność - katalog obok wpisu umieszcza zieloną/czerwoną lampkę dla administratora - i dużo łatwiejsza moderacja :)

Uuu to odpada z wielu względów - przede wszystkim skąd system "miałby wiedzieć" że opis jest unikalny czy nie ? Chcesz stworzyć SI ? :)

Po drugie - właśnie... to musiałoby iść przez serwer a to = szybki ban na IP za odpytania Googla. Proxy jasne ale ile z tego skorzysta - 1% użytkowników ? Myślę że to nawet za dużo biorąc pod uwagę jak każdy próbuje na wszystkim zaoszczędzić :P

Np mając hosting z 100 ip mamy dla katalogu 100 ip do testowania.

Przykro mi ale nie jest tak różowo - te wszystkie SEO hostingi oferują wiele IPków ALE tylko dla żądań przychodzących do serwera. Wszelkie akcje wychodzące z serwera (czyli np. sprawdzanie Google) idą zazwyczaj z 1 współdzielonego przez hosting IPka - stąd niedawnego bana nie ustrzegło się m.in. neteasy, iswift itp. ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

- opcja też dla dodających wpis do sprawdzania unikalności wpisów

OK to nie problem.

Klient sprawdza unikalność - katalog obok wpisu umieszcza zieloną/czerwoną lampkę dla administratora - i dużo łatwiejsza moderacja :)

Uuu to odpada z wielu względów - przede wszystkim skąd system "miałby wiedzieć" że opis jest unikalny czy nie ? Chcesz stworzyć SI ? :)

Czyli nie ma szans by po sprawdzeniu unikalności przez klienta zostawał jakiś ślad w postaci flagi przy wpisie - bo wywoływane jest to lokalnie ?

Dobra.. inne pytanie.

Czy wpisy w momencie wybrania "usuń" mogły by nie być usuwane permanentnie - a trafiać do jakiegoś "kosza" w którym gość który przygotował ten wpis

miałby szansę go poprawić i wysłać jeszcze raz do moderacji? Szczególnie przydałoby się to przy płatnych wpisach gdzie po prostu szkoda mi gości którzy wysyłają płatny sms za 6 pln a ich opis nadaje się tylko do kosza...

PiVi

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

Czy wpisy w momencie wybrania "usuń" mogły by nie być usuwane permanentnie - a trafiać do jakiegoś "kosza" w którym gość który przygotował ten wpis miałby szansę go poprawić i wysłać jeszcze raz do moderacji? Szczególnie przydałoby się to przy płatnych wpisach gdzie po prostu szkoda mi gości którzy wysyłają płatny sms za 6 pln a ich opis nadaje się tylko do kosza...

Można ale to też rodzi wiele problemów bo user ma możliwość edycji wpisu tylko wtedy gdy dodał go jako zalogowany a nie jako Gość.

Ja w takim sytuacjach wrzucam wpis do grupy "Na później" a userowi wysyłam info co zrobił źle - on podsyła prawidłowe treści ja wstawiam i akceptuję.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wprowadzam opłaty w katalogu i przy okazji tego pojawił się mały problem. Skorzystałem z tego FAQ, jest tam odnośnik do instrukcji konfiguracji konta PayPal w DotPay. W pewnym momencie trzeba wybrać opcję "dostęp do API" a ja tego nie mam. Posiadam w PayPal konto osobiste, muszę je rozszerzyć do specjalnego żeby mi się to pojawiło?

Ok.. a ja jeszcze raz poproszę o to proxyphp.

Mam kilka serwerów (i pewnie nie tylko ja) które mają dedykowane IP nie tylko do ale i od serwera.

Mogłoby to znacznie zminimalizować problem banów G na sprawdzanie PRa.

Np... 4 seokaty....na dedykachIP.. kolejne 5 dedykowanych IPserwerów - seokat sprawdza wpierw u siebie,

jak dostaje info, że ban -> sprawdza nastepne proxy z listy i tak az do skutku.

Takie proxy php stosuje web4seo czy też seo-stat.

PiVi

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

Wprowadzam opłaty w katalogu i przy okazji tego pojawił się mały problem. Skorzystałem z tego FAQ, jest tam odnośnik do instrukcji konfiguracji konta PayPal w DotPay. W pewnym momencie trzeba wybrać opcję "dostęp do API" a ja tego nie mam. Posiadam w PayPal konto osobiste, muszę je rozszerzyć do specjalnego żeby mi się to pojawiło?

To już pisz do DotPay z tym pytaniem.

Ok.. a ja jeszcze raz poproszę o to proxyphp.

Mam kilka serwerów (i pewnie nie tylko ja) które mają dedykowane IP nie tylko do ale i od serwera.

Mogłoby to znacznie zminimalizować problem banów G na sprawdzanie PRa.

Wrzucone na listę życzeń > https://www.seokatalogi.pl/blog/lista-zyczen/ :)

Wrzucone na listę życzeń > https://www.seokatalogi.pl/blog/lista-zyczen/ ;)

To ja bym poprosił o dodanie oprócz proxy php zwykłego proxy, najlepiej z możliwością dodania hurtem listy w postaci

user:pass@IP1

user:pass@IP2

...

Dziękuję z góry :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Witam ponownie,

i co z tym API do sprawdzania występowania wpisu - udostępniłeś już ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii