Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm dalej będę się upierać że raczej "przypadkiem" zaznaczyłeś więcej niż 1 wpis i po prostu wymoderowało wszystko - innej możliwości nie ma. Żeby skrypt "zrobił coś" z wpisem MUSI BYĆ zaznaczony input od tego wpisu :)

Żeby odgrzebać kopię musiałbyś przywrócić całą bazę z momentu kilku minut przed tym błędem 500 ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

jestem właścicielem katalogu: https://dobry-katalog-stron.net

Ponad miesiąc temu dodałem swoją jedną stronę na próbę. Wybrałem opcję z wymaganym linkiem zwrotnym. Link umieściłem, a potem zaraz usunąłem, żeby sprawdzić właśnie czy system wykrywa jak ktoś usunie link. Do tej pory nic nie wykrył bo w panelu w zakładce: Wpisy z usuniętym backlinkiem jest ciągle zero (0), a wpis znajduje się w zakładce: Wpisy z backlinkiem - aktywne.

Chyba, że SEOKatalog w ogóle nie robi tego automatycznie?

Podaję adres do wpisu: https://dobry-katalog-stron.net/zdrowie,i,u...l,zycia,s,2795/

Proszę o pomoc.

Edytowane przez Mariusz Batorowicz

pozdrawiam,

Mariusz Batorowicz

https://mariusz.batorowicz.pl/

Żeby katalog sprawdzał link automatycznie to "coś" musi automatycznie system sprawdzający uruchamiać a tym czymś jest właśnie cron który pewnie nie jest ustawiony ? ;)

Jeśli nie zapraszam do > https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-wla...nkow-zwrotnych/

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czy mógłby mi ktoś pomóc zapanować nad dodawanymi 'nowymi polami'? W zasadzie to chodzi mi o ich kolejność? Lecz jeżeli chodzi o zdjęcia to w ogóle nie rozumiem sensu ich dodawania w obecnej konfiguracji gdyż wyświetlana jest jedynie oryginalna jego wielkość. No chyba że gdzieś są jakieś opcje których nie odkryłem? Dzisiaj pobawię się skryptem 'timthumb', może uda mi się samemu 'oswoić' miniatury.

Czy mógłby mi ktoś pomóc zapanować nad dodawanymi 'nowymi polami'? W zasadzie to chodzi mi o ich kolejność? Lecz jeżeli chodzi o zdjęcia to w ogóle nie rozumiem sensu ich dodawania w obecnej konfiguracji gdyż wyświetlana jest jedynie oryginalna jego wielkość. No chyba że gdzieś są jakieś opcje których nie odkryłem? Dzisiaj pobawię się skryptem 'timthumb', może uda mi się samemu 'oswoić' miniatury.

Dodając nowe pole, czy później go edytując, masz opcję: Pozycja, wystarczy odpowiednio ustawić kolejność.

Co do zdjęć się nie wypowiadam :)

Edytowane przez martinewg

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Pytanie / propozycja poprawki. Jest taka sytuacja: klient wykupuje wpis wyróżniony na 30 dni, płaci 10zł. Po jakimś czasie, powiedzmy po 10 dniach, chce dokonać zmian we wpisie, edycja jest płatna. Klient wykupuje kod na wpis zwykły, edytuje stronę, wpisuje kod, zatwierdza i... jego wpis wyróżniony stał się wpisem zwykłym. A co z pozostałym, opłaconym czasem wyróżnienia? Myślę, że jeżeli wpis jest wyróżniony, to tak powinno pozostać. Ewentualnie, może da się dorobić do ustawienia osobną cenę za edycje wpisu, jeżeli edycja jest płatna? Co o tym myślisz Generale?

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Pytanie / propozycja poprawki. Jest taka sytuacja: klient wykupuje wpis wyróżniony na 30 dni, płaci 10zł. Po jakimś czasie, powiedzmy po 10 dniach, chce dokonać zmian we wpisie, edycja jest płatna. Klient wykupuje kod na wpis zwykły, edytuje stronę, wpisuje kod, zatwierdza i... jego wpis wyróżniony stał się wpisem zwykłym.

Skoro zmienia typ wpisu to jego sprawa - w drugą stronę to też działa. Skąd skrypt ma wiedzieć który typ wpisu jest "lepszy" a który "gorszy" od poprzedniego i kiedy przedłużać a kiedy nie ?

A co z pozostałym, opłaconym czasem wyróżnienia? Myślę, że jeżeli wpis jest wyróżniony, to tak powinno pozostać. Ewentualnie, może da się dorobić do ustawienia osobną cenę za edycje wpisu, jeżeli edycja jest płatna? Co o tym myślisz Generale?

Ja myślę że to za bardzo skomplikowane - jest opcja żeby edycja (w zakresie obecnej grupy wpisów) była darmowa i to rozwiązuje problem.

Ostatnio gdy dodawałem strony do kilku seokatalogów po wpisaniu w pole "dodaj stronę" adresu "diseta.pl" był on obcinany i już w formularzu zgłoszeniowym pojawiał się jako "dia.pl". w rezultacie strony nie dało się dodać. Ostatni taki przypadek w katalogu: norge-katalog.com.pl

Edytowane przez abinthenet
Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

ok.

To przy okazji zapytam publicznie - przewidujesz może wprowadzenie w najbliższych wersjach takich funkcjonalności:

- wyszukiwarka, gdzie będzie możliwość ograniczenia wyszukiwania dla konkretnych kategorii i pól dodatkowych (przynajmniej tych typu select, checkbox). Np. wyszukaj wpisy znajdujące się w kategorii: B, D i F (multiselect) gdzie pole X1 ma wartość A (select) i pole X2 jest zaznaczone (checkbox).

- dodatkowe powiadomienie użytkownika o zbliżającym się wygaśnięciu terminu aktywności wpisu (np. 3 dni wcześniej)?

- wyszukiwarka, gdzie będzie możliwość ograniczenia wyszukiwania dla konkretnych kategorii i pól dodatkowych (przynajmniej tych typu select, checkbox). Np. wyszukaj wpisy znajdujące się w kategorii: B, D i F (multiselect) gdzie pole X1 ma wartość A (select) i pole X2 jest zaznaczone (checkbox).

W kategorii raczej na pewno nie a co do pól dodatkowych to już jest - PA -> Konfiguracja -> Katalog firm -> Ustawienia zaawansowana wyszukiwarka.

- dodatkowe powiadomienie użytkownika o zbliżającym się wygaśnięciu terminu aktywności wpisu (np. 3 dni wcześniej)

Przecież skrypt już teraz wysyła powiadomienie jak się wpis premium skończy - to wystarczające. Gdyby miało być tak jak piszesz trzeba by podpinać crona a nawet nie zdajecie obie sprawy ilu userów SEOKata ma z tym problem więc staram się tego unikać jak mogę. :P

Edytowane przez General_Depet

W kategorii raczej na pewno nie a co do pól dodatkowych to już jest - PA -> Konfiguracja -> Katalog firm -> Ustawienia zaawansowana wyszukiwarka.

No tak ale to chyba tylko umożliwia przeszukiwanie określonej frazy w 1 wybranym polu a chodzi o to aby wyszukać wpisy spełniające określone warunki (już nawet pomijając wyszukiwanie w określonych kategoriach). Chodzi coś takiego jak jest w Indexu.

- dodatkowe powiadomienie użytkownika o zbliżającym się wygaśnięciu terminu aktywności wpisu (np. 3 dni wcześniej)

Przecież skrypt już teraz wysyła powiadomienie jak się wpis premium skończy - to wystarczające. Gdyby miało być tak jak piszesz trzeba by podpinać crona a nawet nie zdajecie obie sprawy ilu userów SEOKata ma z tym problem więc staram się tego unikać jak mogę. :P

Wysyłanie powiadomienia po fakcie nie jest optymalne z punktu widzenia przedłużania subskrybcji, no a crona to i tak trzeba podpiąć.

Edytowane przez abinthenet

No tak ale to chyba tylko umożliwia przeszukiwanie określonej frazy w 1 wybranym polu a chodzi o to aby wyszukać wpisy spełniające określone warunki (już nawet pomijając wyszukiwanie w określonych kategoriach). Chodzi coś takiego jak jest w Indexu.

Trzeba by całkowicie przebudować obecny system wyszukiwarki m.in. z GET na POST - jak dla mnie za dużo pracy z której skorzystają nieliczni ale OK to Wy decydujecie - zapisuje do zrobienia choć nie do priorytetów.

Wysyłanie powiadomienia po fakcie nie jest optymalne z punktu widzenia przedłużania subskrybcji, no a crona to i tak trzeba podpiąć.

Teraz nie trzeba podpinać crona :P

Trzeba by całkowicie przebudować obecny system wyszukiwarki m.in. z GET na POST - jak dla mnie za dużo pracy z której skorzystają nieliczni ale OK to Wy decydujecie - zapisuje do zrobienia choć nie do priorytetów.

Skorzystają Ci, którym zależy na funkcjonalnym, wyróżniającym się katalogu. Co stale zyskuje na znaczeniu także z punktu widzenia pozycjonowania. Liczę na poparcie :-)