Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Ale się porobiło. Miałem otwarte PA dwóch katalogów na zakładkach jeden świeży a drugi już z 1500 wpisów i się pomyliłem(nieuwaga) i wyczyściłem wszystko oprócz nazw kategorii w tym katalogu z 1500 wpisami. Teraz jak dostane kopie bazy z firmy hostingowej to co mam zrobić? Jak się taką bazę i wszystkie dane przywraca?(jeszcze mi się to nie zdarzyło)

Powinien jakiś się komunikat wyświetlać ostrzegawczy z zapytaniem czy się zgadzamy (przynajmniej przy czyszczeniu wpisów i kategorii.

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Ale się porobiło. Miałem otwarte PA dwóch katalogów na zakładkach jeden świeży a drugi już z 1500 wpisów i się pomyliłem(nieuwaga) i wyczyściłem wszystko oprócz nazw kategorii w tym katalogu z 1500 wpisami. Teraz jak dostane kopie bazy z firmy hostingowej to co mam zrobić? Jak się taką bazę i wszystkie dane przywraca?(jeszcze mi się to nie zdarzyło)

Powinien jakiś się komunikat wyświetlać ostrzegawczy z zapytaniem czy się zgadzamy (przynajmniej przy czyszczeniu wpisów i kategorii.

Może sami przywrócą kopię bazy, a jak nie, to pewnie przez phpMyAdmin wrzucisz bez problemu :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Może sami przywrócą kopię bazy, a jak nie, to pewnie przez phpMyAdmin wrzucisz bez problemu :)

Więc podesłali mi kopie bazy spakowaną czy taką spakowaną mam importować w phpmyadmin?

Witam,

chciałbym ddoać atrybut nofollow do tagów, które pliki powinienem edytować ?

nie mogłem znaleźć odpowiedzi w tym temacie.

Takie rzeczy to raczej w robots.txt

Więc podesłali mi kopie bazy spakowaną czy taką spakowaną mam importować w phpmyadmin?

Jeśli jest spakowana w .qz to można od razu wrzucić w phpMyAdmin

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Więc tak: zaimportowałem nową baze przez phpMyAdmin i wszystko wróciło do poprzedniego stanu z wyjątkiem kodowania znaków w kilku miejscach w szablonie => katalog stron. Czemu się tak stało i jak to naprawić?

A i jeszcze jedno baza danych jest zz przed aktualizacji do 1.42 a na serwerze mam wgrane pliki najnowsze, czyli teraz musze z PA zainicjować znowu aktualizacje do 1.42?

Edytowane przez roberto_one

Więc tak: zaimportowałem nową baze przez phpMyAdmin i wszystko wróciło do poprzedniego stanu z wyjątkiem kodowania znaków w kilku miejscach w szablonie => katalog stron. Czemu się tak stało i jak to naprawić?

Plik z paczki db-old.zip do paczce aktualizacyjnej do includes/ - jak nie pomoże to proszę dane do FTPa na kontakt@seokatalogi.pl

A i jeszcze jedno baza danych jest zz przed aktualizacji do 1.42 a na serwerze mam wgrane pliki najnowsze, czyli teraz musze z PA zainicjować znowu aktualizacje do 1.42?

Tak wrzuć folder update/ z paczki aktualizacyjnej i naciśnij w PA Aktualizuj - to wszystko.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

Po aktualizacji do wersji 1.42 mam kilka problemów.

1. Po pierwsze miniaturki, ani w okienku reklamowym ani na stronach wpisów nie mam miniaturek, cache mam na serwerze.

2. W TOP10 oraz w boksie Linki mam ustawione żeby link nie kierował bezpośrednio na stronę tylko do mojego katalogu, jednak nadal kieruje bezpośrednio na stronę. O dziwo w boksie Okienko reklamowe wszystko działa dobrze.

3. Dopisałem do templatki aktualizacje o mapce województw oraz mapce google, ale jakoś mi się nie wyświetla :D

strona countdown.pl

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Robert

Edytowane przez Robert Z

wymiana-walut.png

1. Po pierwsze miniaturki, ani w okienku reklamowym ani na stronach wpisów nie mam miniaturek, cache mam na serwerze.

A masz w ogóle włączonego jakiegokolwiek operatora miniaturek np. ShrinkTheWeb czy sam cache włączyłeś ? Bo cache to nie samodzielne generowanie...

2. W TOP10 oraz w boksie Linki mam ustawione żeby link nie kierował bezpośrednio na stronę tylko do mojego katalogu, jednak nadal kieruje bezpośrednio na stronę. O dziwo w boksie Okienko reklamowe wszystko działa dobrze.

Wykonałeś wszystkie obowiązkowe zmiany w templatce wg instrukcji w pliku readme_update-polish.txt ?

3. Dopisałem do templatki aktualizacje o mapce województw oraz mapce google, ale jakoś mi się nie wyświetla :D

Jak wyżej + rozumiem że te opcje są w PA włączone ?

Tak czy inaczej dane do PA poproszę na kontakt@seokatalogi.pl

a to by było dopiero spamu na facebooku :soczek: jakby tak każdy zaczął "lubić" swoje wpisy ;)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Czy masz w planie "połączenie" Katalogu z facebookiem? Chodzi mi o przyciski Lubię to i podobne?

A może już jest taka możliwość?

Bajer ale mam zapisany - to w sumie dość proste - może nawet opiszę na blogu :soczek:

Edytowane przez General_Depet