Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chce mieć div-y nie ma problemu :) Poproś Generała to za kilka tysięcy na pewno ci to przerobi :)

To jest skrypt Generała i jesli nie pasują ci tabelki to szukaj innego skryptu. Moim zdaniem Jego skrypt jest najlepszy i w bardzo dobrej cenie.

A aktualizacje bardzo dobrze że robi (dodatki).

Darmowe szablony pod SEOKatalog

Darmowy katalog stron - dodaj swoją stronę!

Każdy ma swoje prawdy dotyczące pozycjonowania i optymalizacji, Generał stworzył skrypt dla szerokiej rzeszy pozycjonerów i nie jest wstanie dostosować go do każdego widzimisię, nie płacisz za licencję majątku więc przyzwoitość nakazuje nie czepiania się każdej pierdółki i przystosowanie sobie narzędzia pod własne potrzeby.

A kto tu pisze o 'widzimisię'? Moim skromnym zdaniem jest to kwestia niedopracowana i tyle. Chyba mam prawo wyrazić swoją opinię? I po co mi tu wyjeżdżasz z licencją? Doskonale wiem ile zapłaciłem i doskonale wiem ile jeszcze zapłacę? Czy ja rzuciłem się do Generała z gębą że zapłaciłem tak niewiele za licencję tak więc masz mi to zrobić. Płacę i wymagam? Absolutnie nie miało to miejsca więc się nie czepiaj, po to jest ten support aby rozwiązywać takie problemy a nie bić pianę.

Jeśli chce mieć div-y nie ma problemu :) Poproś Generała to za kilka tysięcy na pewno ci to przerobi :)

Nie no bez przesady - ja znam usera który sobie już przerobił wszystko na divy... nawet formularz dodawania strony hehe

Dla mnie to mnóstwo niepotrzebnej, "niewygodnej" pracy bo jak trafnie zauważył Flanker wyżej (a w jego umiejętności CSS chyba nikt z nas nie wątpi - kto wątpi nich podziwia https://sklepowo.net divy nie do wszystkiego się nadają - czasem wygodniejsze w użyciu jest table.

Po to jednak plik includes/template.php jest odkodowany żeby jak ktoś chce mógł sobie to zmienić - nie róbmy z igły widły :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Obiektywnie patrząc w tak zaawansowanym skrypcie tabelek nie powinno być... nie jest to błąd ale duch czasu (może głupi) wymaga aby tego unikać. :) Pokażcie mi jakiś topowy skrypt (wordpress, joomla itp.) gdzie w standardzie wrzucane są <table>. Tabelki to dłuższe ładowanie strony, cienko też wyglądają np. w telefonach. Na pozycjonowaniu nie znam się, wątpię aby to miało jakiś związek, chyba, że w urządzeniach mobilnych. :)

Odnośnie moich sugestii to przydałoby się więcej boksów reklamowych, np. na stronach pojedynczych wpisów gdzieś pod tytułem itp. Ja sobie dodam to ręcznie modyfikując motyw ale wiele osób na pewno tego nie potrafi.

divy są okej, da się fajnymi sztuczkami zrobić fajny układ tabelek, no ale co dalej?... generałowi chodziło przede wszystkim o łatwość konfiguracji, a tu za dużo roboty z tym, by pisać kod php dla divów, jeśli w PA jest opcja 'ilość kolumn' itp.

Poza tym, podaj mi prosty i wygodny sposób, na 'vertical align = bottom' dla divów, nie ma? chyba nie, więc czasami nawet warto skorzystać, w drobnym miejscu :) poza tym, nie zostały one zdeprecjonowane w specyfikacji htmla, zatem ich używanie jest jak najbardziej dozwolone.

tak jak mówię, dla przeciętnego usera jest to po prostu bardziej wygodne rozwiązanie, a jak ktoś już zna się na rzeczy, może to sobie przerobić :)

Odnośnie moich sugestii to przydałoby się więcej boksów reklamowych, np. na stronach pojedynczych wpisów gdzieś pod tytułem itp. Ja sobie dodam to ręcznie modyfikując motyw ale wiele osób na pewno tego nie potrafi.

pewnie dużo z tym roboty, ale marzy mi się dynamiczny sidebar (i też footer np.) rodem z wordpressów, gdzie to mogę sobie moduły np. w sidebarze (moduł reklamowy, menu, box reklamowy) po prostu przesuwać i ustawiać jak mi się podoba.

Poza tym, uważam, że określanie Generała, jako zbijacza piany, i nie słuchającego userów, jest strasznie krzywdzące, od dawna nie spotkałem się z Takim supportem w wykonaniu jednej osoby. Często odrzuca on moje pomysły, mając rację, w końcu to on najlepiej zna swój skrypt i jego możliwości.

Edytowane przez SEOThemes

Poza tym, uważam, że określanie Generała, jako zbijacza piany, i nie słuchającego userów, jest strasznie krzywdzące, od dawna nie spotkałem się z Takim supportem w wykonaniu jednej osoby.

To się absolutnie nie tyczyło Generała. Katalog pierwsza klasa, support jeszcze lepszy.

generałowi chodziło przede wszystkim o łatwość konfiguracji, a tu za dużo roboty z tym, by pisać kod php dla divów

właśnie na divach jest maxymalnie łatwo konfigurować design, wy chyba chłopaki nie widzieliście co można na div-ach odpie*******ać

Nie no bez przesady - ja znam usera który sobie już przerobił wszystko na divy... nawet formularz dodawania strony hehe

czyli się da :) , a podejrzewam, aby katalog wyglądał profesjonalnie i nawet nieźle zarabiał na siebie, ktoś musi go profesjonalnie przerabiać ( na pewno nie amator, jak cześć właścicieli skryptu), ja sie popłakałem z rozpaczy nad kilkoma kwestiami, dobrze żem ja uparty :]

Dla mnie to mnóstwo niepotrzebnej, "niewygodnej" pracy

potrzebna dla Nas, wygodna dla Nas, używają tego klienci a nie szef :) da się przeżyć

bo jak trafnie zauważył Flanker wyżej (a w jego umiejętności CSS chyba nikt z nas nie wątpi - kto wątpi nich podziwia https://sklepowo.net

ładne i co z tego? Widziałem brzydkie katalogi co nieźle zarabiają , i wpis jest atrakcyjniejszy dla wuja guugla

idąc z duchem czasu , cofnijmy się jeszcze może do FRAME , to też może nie ma wpływu co ? :]

skrypt 10/10

support 10/10

reszte poprawić , koniecznie ma być wygodne to dla Nas szefie , to my płacimy , a będziemy jeszcze chętniej płacić im lepszy będzie skrypt :]

Generale, w jaki sposób zmienić domyślną kolejność wpisów w kategoriach i podkategoriach, tak żeby najnowsze wpisy pokazywane były na początku, a nie na końcu listy?

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Na podstronie kategorii wpisy sortowane są po dacie więc na pewno są najnowsze no chyba że przed nimi są premiumki...

Na podstronie podkategorii wpisy sortowane są po ocenie - jeśli chesz to zmienić to PA -> Edytor -> sub.php znajdź kod:

$sites = sites();

i zmień na:

$sites = sites('', 'date desc');

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.