Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe faktycznie nie zagladałem :lol:

No to elegancko, a ja sie tak naszukałem tego wszedzie tylko nie tu :rotfl:

hehe dzieki i pozdrawiam :)

SZUKASZ NAPRAWDĘ DOBRYCH I TANICH PROXY ?

Proxy w ilości 70 tys. wymieniane cyklicznie, stabilność anonimowość i nielimitowany transfer:

KLIKNIJ I KUP LUB PORÓWNAJ WSZYSTKIE RODZAJE PROXY

A może tak w spakowanym seokatalogu, którego pobieramy z serwera zrobić podział na dwa foldery, coś jak wgraj_to i resources gdzie w drugim umieścimy psd mapki i inne różne elementy, bo bez sensu wgrywać psd na ftp hehe

A może tak w spakowanym seokatalogu, którego pobieramy z serwera zrobić podział na dwa foldery, coś jak wgraj_to i resources gdzie w drugim umieścimy psd mapki i inne różne elementy, bo bez sensu wgrywać psd na ftp hehe

To akurat wydaje mi się bez sensu bo: ten psd nie jest jakiś ogromny; możesz go sobie usunąć; zawsze dobrze mieć backup na serwerze.

Ale nie o tym, nie o tym. Kolejna kłoda: :)

Aby dodawać nowe wpisy do katalogu, dla firm które nie posiadają strony można poprosić aby wpisywali np. brak (albo co już prawie ogarnąłem - zrobić tak by przechodzić od razu do formularza wpisu).

Jednak trzeba wywalić kod który będzie wywalał błąd że taka strona już istnieje w bazie).

Po wywaleniu lub zmodyfikowaniu w forms.php kodu:

if ($check_site[0]['id'] != '') {

$error .= str_replace('%url%', $check_url, $GLOBALS['lang'][94]).'<br />';

$move = 1;

}

Wszystko jest prawie spoko: system tworzy nową pozycję w tabeli ze swoim nowym id ze wszystkimi polami przypisanymi do id z adresem strony "brak" gdzie później w site.php ifami można wpisać żeby takich adresów nie pokazywał i jest prawie ok ale: kategorie są przypisywane nie po id a po adresie url wpisu co powoduje że świeżo dodana strona nie posiada żadnych kategorii a wpis (chyba losowo wybrany bo ani nie jest to ostatnie id ani pierwsze z dresem url brak - ale zawsze to samo) o jakimś konkretnym id który też ma adres brak otrzymuje te kategorie, czyli w praktyce tenże ferelny adres po dodaniu 4 stron do 3 kategorii otrzymuje 12 dodatkowych kategorii.

Jak to obejść żeby kategorie były przypisywane nie po adresie url a po id.

Czy można to jakoś względnie prosto obejść?

Do General_Depet: chyba przydałby się nowy rodzaj licencji: "dla upierdliwych użytkowników" ;)

Pozdrawiam

Musiałeś chyba coś namieszać bo kategorie przydzielane są do wpisu PO ID tego wpisu a nie po adresie - zajrzyj w tablicę seokat_relations

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Da się zrobić logowanie z innego miejsca niż /admin/ ?

próbowałem zrobić formularz action=/admin/ albo /admin/index.php POST nick=admin pass=haslo

i nie da rady się zalogować.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Jasne że się da - wystarczy skopiować formularz logowania - przykład z https://www.katalog.generala.pl/

<form action="<?=$_GLOBALS['url'];?>/admin/" method="post">
			  <table cellspacing="2" cellpadding="3" border="0">
				 <tr>
					<td style="text-align:left;width:25px;">Login:</td>

<td style="text-align:left;"><input type="text" size="18" name="nick" style="width:100px;" /></td>
					 <td style="text-align:left;width:25px;">Hasło:</td>
					<td style="text-align:left;"><input type="password" size="18" name="pass" style="width:100px;" /></td>
					<td style="text-align:left;width:30px;"><input type="submit" value="Zaloguj" name="login" class="button" />	 </td>
				 </tr>
				</table>		

</form>

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Musiałeś chyba coś namieszać bo kategorie przydzielane są do wpisu PO ID tego wpisu a nie po adresie - zajrzyj w tablicę seokat_relations

id id_cat id_sub id_site main active

108 17 66 49 1 1

105 17 66 48 1 1

150 47 97 74 0 0

149 17 66 74 1 0

111 17 66 49 1 0

148 51 79 74 0 0

114 17 66 53 1 1

147 17 66 74 1 0

146 51 75 74 0 0

145 17 66 74 1 0

144 51 74 74 0 0

143 17 66 74 1 0

142 54 68 74 0 0

141 17 66 74 1 0

140 52 72 74 0 0

139 17 66 74 1 0

138 52 72 74 0 0

137 17 66 74 1 0

135 17 66 49 1 0

131 17 66 70 1 1

136 52 67 49 0 0

159 17 66 83 1 0

222 45 78 81 1 0

221 42 95 81 0 0

220 17 66 81 1 0

219 38 89 81 1 0

209 17 66 99 1 0

218 45 78 81 0 0

217 17 66 81 1 0

gdzie 81 i 74 to właśnie ta feralna strona która zbiera kategorie innych wpisów. Czemu? nie wiem... już patrzyłem w zapis w forms. Jeśli to to:

for ($i=0; $i<$check_group[0]['cat']; $i++) {

if ($_SESSION['cat'][$i]['id'] != '' && $_SESSION['sub'][$i]['id'] != '') {

if (!$main) {

$main = '1';

$_SESSION['sub'][0]['id'] = $_SESSION['sub'][$i]['id'];

}

else $main = '0';

$insert_relation = insert('relations', 'id_cat = "'.$_SESSION['cat'][$i]['id'].'", id_sub = "'.$_SESSION['sub'][$i]['id'].'", id_site = "'.$select_site[0]['id'].'", main = "'.$main.'", active = "'.$active.'"');

$j++;

}

może tu coś źle? ale to jest fabryczne - tego nie zmieniałem :)

Wielka prośba o pomoc.

Jak wcześniej pisałem... W momencie gdy wyłączy się w kodzie sprawdzanie dodawanego adresu i pozostawi puste pole lub wpisze brak, i tak w przypadku wszystkich dodawanych stron to jeden wybrany wpis otrzymuje informacje nowo dodanego wpisu a konkretnie pola niestandardowe form oraz kategorie. Czyli otrzymujemy nowy wpis o swoim unikalnym id ze wszystkimi polami wypełnionymi prawidłowo a ten jeden (ciągle ten sam) nieszczęśnik informacje tego nowo dodanego wpisu. Już mi się dawno skończyły pomysły :) Jakiś ratunek?

Rzezniczek - nie bardzo rozumiem - SEOKa możesz zainstalować zarówno pod domeną/subdomeną jak i w folderze np. domena.pl/katalog/

AlterC - musiałeś coś namieszać w kodzie bo normalnie taka sytuacja nigdy nie miała miejsca...

Rzezniczek o ile się nie mylę SEOK pracuje na pliku index.php, więc jeżeli pod główną domeną chcesz coś innego to do .htaccess:

DirectoryIndex index.htm

Nie mam pojęcia dlaczemu wyleciały i mają filtera Polskie znaki w adresach Joomla od nowa napisane, czytelnie i logicznie. Dylemat adres z www czy bez? Powinno to rozwiać wszelkie wątpliwości.

Naprawiam kodowanie [krzaki, chińskie znaki, polskie znaki] dowiedz się także czymże jest kodowanie znaków bo to podstawa.

No normalnie taka sytuacja nie miałaby miejsca bo jest zablokowane dodawanie wpisów o tym samym adresie, tudzież braku adresu. W momencie wyłączenia tych opcji - niestety dzieje się jak się dzieje. Już wracałem zamieniając pliki nieruszone. Jest jakaś możliwość postawienia wersji do testów bez kupowania drugiej licencji?

I szybkie pytanko: Za co odpowiada funkcja new_site a za co new_site_2?

Pozdrawiam

Już wracałem zamieniając pliki nieruszone. Jest jakaś możliwość postawienia wersji do testów bez kupowania drugiej licencji?

Tak pod localhosta

I szybkie pytanko: Za co odpowiada funkcja new_site a za co new_site_2?

new_site obsługuje 1 krok formularza (gdy wpisujesz sam adres), new_site_2 drugi krok formularza (gdy wypełniasz resztę) ale oczywiście tam również zostaje zainicjowany new_site (tak na wypadek gdyby ktoś próbował coś upchać dodawarką).