Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Uparłem się że nie pozwolę na dodawanie wpisów na subdomenie za darmo a jedynie w jakimś pakiecie płatnym. I krew mnie zalewa, bo jak wiadomo ludzie nie czytają regulaminów i codziennie mam po kilkanaście super.swietnych.wpisow.seo. pl :) Ma może ktoś pomysł jak ograniczyć to z automatu?

TU

chyba nie pytałbyś jak ograniczyć coś czego jeszcze nie zrobiłeś?

TU

chyba nie pytałbyś jak ograniczyć coś czego jeszcze nie zrobiłeś?

Albo masz problem z czytaniem ze zrozumiem albo piszemy o czymś innym. Nie chcę pozwalać na dodawanie wpisów opartych na subdomenie za darmo. Już zrozumiałeś czy narysować?

Jedyną osobą która może mieć z tym problem nie jestem ja... ani Amy

ty nie chcesz pozwalać na dodawanie wpisów opartych na subdomenie za darmo a ja się pytam jak to w ogóle zrobić żeby takie subdomeny się tworzyły automatycznie dla wpisów. Chociażby dla wszystkich wpisów! to takie trudne?

Nie chcesz, nie odpowiadaj ale daruj sobie obrażanie.

Już zrozumiałeś czy narysować?

Chyba że nie chcesz pozwalać na dodawanie wpisów ze stronami opartymi na subdomenie ? ale to bez sensu...

Edytowane przez AlterC

A ja sobię pozwolę skomentować tokeny, jako małą sugestię dla Generała

1. Re-Captcha, szkoda że istnieją dekapciory itp, bo token jest dla mnie ok, w praktyce można dodać bez ładowania grafik i innych zbędnych rzeczy, u niektórych to są MB z offline-wego forma.

2 SecurImage, mogę zrobić podobnie jak z RC, problem jest wtedy gdy logiczny SI współpracuje z nielogicznym adminem i trzeba odgadnąć jego tok myślenia żeby wpisać odpowiedź w tokenie. A może by tak zrobić coś na kształt CBZSI ;) Taki mój autorski skrót od Centralna Baza Zapytań Secur Image, w której co jakiś czas lądowały by nowe pytania i odpowiedzi. To tylko tak moja mała sugestia, żeby nie było.

3 I-Captcha, gorszego g... nie widziałem. Często cyferki są nieczytelne więc treba przeładować, no i odczekać swoje aż cyferki urosną, żeby była jakakolwiek szansa na odczytanie. Pytanie, czy jest soft OCR do obrazków flash. Może jest, a ja nie słyszałem, ale jeśli nie ma to po co te obrazki rosną przez kilka sekund i są w dużej części nieczytelne dla człowieka. Może chociaż coś z tym "rośnięciem" da się zrobić bo jak trzeba przeładować i spróbować odczytać kilka razy to na sam token leci nawet ponad minuta. Rozumiem, że tokeny mają zabezpieczyć przed botami, ale wg. mnie IC skutecznie zabezpiecza też przed ludźmi.

To tyle z moich odczuć i obserwacji dot. tokenów w SK

Jeszcze jedno: SI "bez dobrej odpowiedzi" jakoś często zbiega się CPMProfit (płatne za odsłony)

Edytowane przez moneron

C.png

C.png

Jeśli w okienku reklamowym mam ustawione aby link nie był wychodzący, a tworząc grupę wpisów gdzie zaznaczę "Wpis posiada link bezpośredni w liście wpisów" i będzie w grupie aktywowane także okienko reklamowe to będzie z niego link wychodzący? Jeśli nie to czy jest możliwość aby ustawienia odnośnie okienka były w grupie wpisów?

Jeszcze taka mała uwaga, otóż jeśli osoba dodająca doda podkategorię to może od razu pod nią dodać wpis niezależnie czy jest ona zaakceptowana, a jak ją administrator usunie to wraz z wpisem. Chyba warto byłoby to zmienić.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Co do SecurImage - lepiej żeby każdy wymyślał swoje pytania niż żeby pobierał z centralnej bazy ;)

Co do iCaptchy to da się zmieniać ustawienia - odsyłam do > https://www.icaptcha.com/icaptcha/config.html i PA -> Edytor -> captcha.php

Dla mnie rozbudowa/poprawianie tokenów nie ma już sensu bo płatność jest najlepszym zabezpieczeniem :)

Jeśli w okienku reklamowym mam ustawione aby link nie był wychodzący, a tworząc grupę wpisów gdzie zaznaczę "Wpis posiada link bezpośredni w liście wpisów" i będzie w grupie aktywowane także okienko reklamowe to będzie z niego link wychodzący? Jeśli nie to czy jest możliwość aby ustawienia odnośnie okienka były w grupie wpisów?

Będzie bezpośredni bo okienko to nie lista wpisów. Ta opcja zostanie przeniesiona do konfiguracji Grup Wpisów pewnie już z najbliższą aktualką.

Jeszcze taka mała uwaga, otóż jeśli osoba dodająca doda podkategorię to może od razu pod nią dodać wpis niezależnie czy jest ona zaakceptowana, a jak ją administrator usunie to wraz z wpisem. Chyba warto byłoby to zmienić.

To taki bonus - jeśli ktoś dodaje podkategorię jako zalogowany może od razu do niej dodać wpis. Zmienić można tylko to bo to że wraz z usunięciem podkategorii usuwane są również relacje (niekoniecznie wpisy!) do niej należące jest logiczne.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja rzadko akceptuję proponowane podkategorie (tak jak chyba większość) i usuwając propozycję mogę usunąć razem z wpisem, później mogą być zbędne nerwy ze strony dodającego. Także moim zdaniem powinno być tak aby możliwość dodania wpisu do proponowanej podkategorii była dopiero po akceptacji jej.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

I właśnie dobry pomysł z tym jest - wolę aby dodając podkat. od razu dodał ktoś do tej podkategorii, aniżeli wpisał mi info dla moda: proszę przenieść do takiej podkategorii ;) Mało osób dodaje zalogowanych, dlatego nie jest to takie częste, ale to mi się akurat podoba :)

#edit: to powinna być opcja w PA włączająca/wyłączająca tą opcję bo ja dostaję zazwyczaj dobre podkategorie i je akceptuje.

Edytowane przez Xemix

Ja rzadko akceptuję proponowane podkategorie (tak jak chyba większość) i usuwając propozycję mogę usunąć razem z wpisem, później mogą być zbędne nerwy ze strony dodającego. Także moim zdaniem powinno być tak aby możliwość dodania wpisu do proponowanej podkategorii była dopiero po akceptacji jej.

Ma rację. Ja też wywalam jakieś kosmiczne podkategorie.

Można ale kolejne 24h będą liczone od daty w której przedłuża się wpis premium a nie od daty w której wygaśnie poprzedni wpis. Bardziej opłaca się więc poczekać wpierw na info o wygaśnięciu wpisu.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czy mógłbyś dorobić dodawanie miniaturek do kategorii po ich zatwierdzeniu. Teraz możliwe są tylko w zmiany bazie. Cyba, ze czegoś nie wiem...

Kupuj wydawnictwa elektroniczne w e-książka.pl albo sam załóż taki sklep - dołącz do Programu Partnerskiego

Wymienię się linkami i wpisami o tematyce turystycznej katalog.turystyka.pl