Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

W panelu mojego seokatalogu występuje następujący problem: w ramce nie mieszczą się opisy stron, końcówki linijek wychodzą gdzieś poza obręb strony, więc nie można ich przeczytać. Tutaj ilustracja problemu:

link

Czy ktoś wie, jak rozwiązać ten błąd?

Edytowane przez Cxz

była...

Tak bo jakiś gamoń dodał wpis z opisem bez spacji i teraz w tej liście w której znajduje się 20 wpisów powoduje że wszystko się rozjeżdża - poszukaj :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Eeeehhh któryś z tych 20 wpisów w liście na tej podstronie gdzie masz ten problem :)

Albo... dopiero teraz na to zwróciłem uwagę - rozjeżdża Ci się lista wybierania powodu odrzucenia - pewnie tam coś wpisałeś przydługiego...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam taką sytuacje - wykryło mi kilkanaście wpisów z usuniętym backlinkiem. Nie chcę tych wpisów narazie usuwać bo niektórzy "proszą o wybaczenie" ;p i umieszczają linki z powrotem.

Denerwuje mnie jednak fakt, że przez te wpisy, w statystykach w katalogu widzać, że 50 stron oczekuje na moderacje, a w rzeczywistości żaden nie oczekuje.

Idzie to jakoś zmienić, aby stan oczekujących nie uwzględniał wpisów z usuniętym backlinkiem?

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

Mam taki problem, że nie działają mi seourl na filie.pl. Zmieniam ustawienia w panelu na włączone seo url pokazuje się komunikat, ze htaccess został zmodyfikowany, a opcja Włącz seo url dalej zmienia się na "nie". Z tego co widzę to dopisuje kolejne linie w pliku. Dopisywanie kolejnej linii według instrukcji w FAQ nie pomaga. Jakies pomysły? Dodam, ze hosting na ionic-u.

Serwis o tematyce Medal of Honor. Serdecznie zapraszam nie tylko fanów.

Idzie to jakoś zmienić, aby stan oczekujących nie uwzględniał wpisów z usuniętym backlinkiem?

Teoretycznie tak ale nie próbowałem jeszcze tego...

PA -> Edytor -> sidebar.php znajdź kod:

<li class="in"><div class="text"><?=$GLOBALS['lang'][20];?>: <?=$stat['sites_unactive'];?></div></li>

i zamień na:

<li class="in"><div class="text"><?=$GLOBALS['lang'][20];?>: <?=$stat['sites_unactive']-$stat['sites_backlink_delete'];?></div></li>

Mam taki problem, że nie działają mi seourl na filie.pl. Zmieniam ustawienia w panelu na włączone seo url pokazuje się komunikat, ze htaccess został zmodyfikowany, a opcja Włącz seo url dalej zmienia się na "nie". Z tego co widzę to dopisuje kolejne linie w pliku. Dopisywanie kolejnej linii według instrukcji w FAQ nie pomaga. Jakies pomysły? Dodam, ze hosting na ionic-u.

Upewnij się że w panelu po zaznaczeniu SEO-URLi wpisujesz końcówkę urla np. .html

Nie znalazłem do końca zrozumienia u Generała w rozmowie prywatnej, to może tutaj podyskutujemy o TAGach.

Rzucam pomysł - jak 'utrącić' - dać go na pożarcie Pandzie (zbanować,zafiltrować itp itd) katalog konkurencji ??

Nic trudnego. Proszę bardzo - przykładowy katalog Generała. :)

https://www.katalog.intelekt.org.pl/

Wystarczy teraz podlinkować automacikiem prościutko TAGI. Pewne specyficzne TAGI.... Niech tym tagiem będą pojedyncze literki - np. a

https://www.katalog.intelekt.org.pl/haslo/a/

......

https://www.katalog.intelekt.org.pl/haslo/a/strona-130/

podstron z tym tagiem generuje się kilkaset ? kilka tysięcy ? zależnie od ilości wpisów zawierających w TAGAch literkę.

Teraz 'przejechać' linkowaniem wszystkie literki alfabetu w ten sposób, w każdej po kilkaset podstron i można w ten sposób nagenerować site kilka (kilkanaście) tysięcy podstron - zupełnie pustych z punktu widzenia Googla - to właśnie tym się żywi misiu.

Rozwiązanie ? W skrypcie powinien być warunek, że wyszukiwane są dokładne dopasowania tagów, a nie tylko warunek 'zawiera'.

Jak już jesteśmy przy szkodzeniu katalogom, to można więcej jeszcze wyszukiwać.....

https://www.katalog.intelekt.org.pl/szukaj/a/strona-700/

uuu, tu jest dużo do indeksowania

https://www.katalog.intelekt.org.pl/szukaj/a/strona-1001/

Wszystko : index,all,follow

Ktoś złośliwy w ten sposób dobremu katalogowi podlinkuje dziesiątki tysięcy bezwartościowych podstron. Efekt ? Z dużym prawdopodobieństwem filtr - jak nie ban...

Zająłem się tym, bo właśnie jestem po odbanowaniu jednego seokata i nie chciałbym, żeby wpadł znowu w dziurę z winy nie mojej..

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Jak już jesteśmy przy szkodzeniu katalogom, to można więcej jeszcze wyszukiwać.....

https://www.katalog.intelekt.org.pl/szukaj/a/strona-700/

A w robots.txt patrzyłeś ?

Co do tagów - zapraszam po poprawkę na kontakt@seokatalogi.pl - nic nie szkodzi też blokować je w robots.txt jako follow, noindex

Ja tam wyznawcą spiskowej teorii dziejów nie jestem :)

A w robots.txt patrzyłeś ?

nie - to z rozpędu. Przepraszam,

ale za to TAGI można jechać.....Kilka tysięcy stron można wszędzie natrzaskać.

Co do tagów - zapraszam po poprawkę na kontakt@seokatalogi.pl - nic nie szkodzi też blokować je w robots.txt jako follow, noindex

Ja sobie poradziłem - poprawiłem sam. Ale może inni też by chcieli mieć TAGi normalne a nie spamerskie.

Zobacz jak wyglądają TAGI w każdym innym skrypcie (np. indexu) - nie tylko w katalogach (wordpress, vbulletin) . Wszędzie jest == , a nie zawiera

M

Edytowane przez mario1973

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting