Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

OK - poprawka jest już wrzucona w paczki instalacyjną i aktualizacyjną - plik includes/template.php. Dzięki za wskazanie babola.

Wszędzie jest == , a nie zawiera

Nie wiem jak tam jest ale == to chyba musiałbyś porównywać każde słowo kluczowe z tagiem - mniej zasobożerne będzie chyba zrobić like "%, slowo,%" biorąc pod uwagę że SEOK automatycznie rozdziela słowa kluczowe spacją po przecinku.

Searcha zresztą nawet w == w ten sposób nie poprawisz - tylko robots.txt

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie wiem jak tam jest ale == to chyba

ja też nie wiem, ale każdy skrypt wyszukuje tylko tagi pasujące i tak powinny zawsze działać tagi.

Searcha zresztą nawet w == w ten sposób nie poprawisz - tylko robots.txt

search, to search - ma wyszukiwać wszystko - po to jest i dlatego z zasady noindex w header i po sprawie.

M

Edytowane przez mario1973

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Nie wiem jak tam jest ale == to chyba

ja też nie wiem, ale każdy skrypt wyszukuje tylko tagi pasujące i tak powinny zawsze działać tagi.

No to teraz już wyszukuje tylko pasujące :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

A w robots.txt patrzyłeś ?

hm.... kwestia robots.txt - no właśnie - swoje katalogi zabezpieczyłeś. A jak wyglądają katalogi klientów ? Kilka przejrzałem na wyrywki i nie widzę robots.txt - czyli zdrowo można im naszkodzić.

Czy mi się wydaje, czy w paczce nie dostarczasz robots.txt ?? Największy polski seokatalog - tez nie ma poprawnej polityki zapobiegania indeksowaniu wyników wyszukiwania.

Nie sądzisz, że tak podstawowa sprawa powinna być wdrożona domyślnie dla dobra sprzedawanego produktu ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czy mi się wydaje, czy w paczce nie dostarczasz robots.txt ??

Nie dostarczam - uważam że w takich podstawowych kwestiach jak robots.txt, przygotowanie templatki, zmiana opisu "Witamy w SEOKatalogu - najnowszym...", zmiana treści regulaminu itd. inicjatywa powinna być po stronie właściciela katalogu. Ja dostarczam tylko narzędzie - nie gotową stronę.

Zwróć uwagę że Wordpress i INDEXU również nie dostarczają robots.txt - prawdę mówiąc nie widziałem jeszcze skryptu który to dostarcza. Byłoby to też zresztą trochę utrudnione ze względu na konfigurowalną strukturę SEO-URLi.

No i na koniec pozostaje kwestia tego że być może ktoś sobie nie życzy żeby "odgórnie" blokować wyszukiwarki w niektórych częściach katalogu - tak więc "nic na siłę". Kto chce ten sobie robots.txt stworzy - to 5 minut roboty.

Edytowane przez General_Depet

Nie dostarczam....

:D:)

Pewnie - niech każdy sam dopracuje, ale....

tak podstawowe założenie jak nieindeksowanie wyników wyszukiwania powinno być zaimplementowane. Obecnie sprzedajesz skrypt z góry narażony na bany i filtry. Nawet nie ma tu nad czym deliberować :P

To jest katalog, katalog seo i cały skrypt powinien być jak najbardziej seo. Teraz jest ANTYSEOKATALOG.

Odnośnie WP i indexu - są pluginy robiące noindex. W seokatalogu nie ma pluginów.

Może prościej - zrób w panelu wybór : czy index, czy noindex na search. Domyślnie zrób noindex. Kto będzie chciał mieć spamkatalog zrobi sobie index ;)

M

:)

Support to jest mistrzostwo świata, ale już nie raz o tym pisałem ;)

niech nie spoczywa na laurach tylko.

Może niech zorganizuje nowy produkt ? Przykładowo przydała by się dobra dodawarka do katalogów. Jest ich kilka, ale niestety bez takiego supportu jak seokatalog.....

Edytowane przez mario1973

Dodowarka dodawarce nie jest równa. Myślę, że dobra dodawarka skonfigurowana pod konkretne katalogi (mowa o skrypcie dodającym wpisy do seoków jednego właściciela) byłaby ciekawym dodatkiem dla osób posiadających większą liczbę licencji.

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

Czy jest możliwośc wygenerowania statycznej strony/podstrony w Seokatalogu (jak to jest w indexu) ?

Chciałbym mieć możliwość wygenerowania stron np domena.pl/rozprawka1.html ... /rozprawka2.html itede ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Dodowarka dodawarce nie jest równa. Myślę, że dobra dodawarka skonfigurowana pod konkretne katalogi (mowa o skrypcie dodającym wpisy do seoków jednego właściciela) byłaby ciekawym dodatkiem dla osób posiadających większą liczbę licencji.

Też się zastanawiam jak by się Generał odniósł do tego. Póki co zastanawiam się nam przygotowaniem templatki Zenno, która dodawała by mi strony do własnych katalogów.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zdaję się, że tego nikt nie poruszał, a przynajmniej nie znalazłem przeszukując wątek wyszukiwarką.

Chodzi mi o ikonkę favicon.ico - (dla niewtajemniczonych to jest ten obrazek w pasku adresu strony po lewej). Widzę, że np. na stronie seokatalogi.pl jest, natomiast w skryptach go nie ma. Niby mała rzecz ale lepiej się prezentuje w adresie przeglądarki i pozwala na lepszą identyfikację strony np. gdy ktoś używa zakładek itp.

W meta tagach trzeba wstawić formułkę typu...

<link rel="shortcut icon" href="https://www.adreskatalogu.pl/images/favicon.ico">

Kwestia tylko gdzie ?

I druga sprawa.

Chodzi o tak ostatnio przez wyszukiwarki obniżanie pozycji stron z duplicate content. Orientuje się ktoś jak to wygląda w przypadku Seokatalogu w przypadku gdy strona działa jako adres główny i adres z index.php ? Jeśli nie jest index.php podlinkowany nigdzie na stronie to chyba nie ma problemu?

Ja na swój mogę wejść poprzez wpisanie https://www.seokatalog.net/ ale i również adres wyświetla się cały gdy wpiszę https://www.seokatalog.net/index.php - ma to jakiś wpływ? Czy nie zawracać sobie głowy przekierowaniami?

Próbowałem w pliku .htaccess formułkę typu Rewriterule ^index\.php$ / [R=301,L] ale potem nie działały inne podstrony dobrze.

Edytowane przez w m

Odwiedź nowy seokatalog oraz internetowy katalog stron www.