Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

slaymer: w 2 z moich seoków zgłoszono mi tę sama usterkę.

Dziś - właśnie w tych 2 mam:

The file (...) /public_html/index.php is corrupted.

i dość skuteczną próbę włamu (katy leżą).

Nie wiem czy to ma coś wspólnego ze sobą? Generale - zerkniesz o co biega?

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

jak to naprawic? bo stare haslo juz nie działa :soczek:

edited - chodzi o konto admina co najlpesze.

slaymer: w 2 z moich seoków zgłoszono mi tę sama usterkę.

Dawny błąd - zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl po poprawkę.

Dziś - właśnie w tych 2 mam:

The file (...) /public_html/index.php is corrupted.

i dość skuteczną próbę włamu (katy leżą).

Nie wiem czy to ma coś wspólnego ze sobą? Generale - zerkniesz o co biega?

Podmień plik index.php z paczki instalacyjnej noooo i odpal antyvira, zmień hasła do FTPa, pogadaj z hostingodawcą bo to jest przyczyna włamu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Podmień plik index.php z paczki instalacyjnej noooo i odpal antyvira, zmień hasła do FTPa, pogadaj z hostingodawcą bo to jest przyczyna włamu.

Podmiankę już zrobiłem wcześniej, żeby nie straszyło :soczek:. Antywir i parę innych cudów u mnie działa non stop, TC nie używam - wiec to raczej nie z mojej strony, tylko hosting.

Dzięki za info - już się odzywam po poprawkę.

Edyta: widzę, że oberwał też WP i EasyDir - ktoś się znowu bawi, więc posprawdzajcie u siebie :)

Edytowane przez Styx

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Chce rozbudować trochę system reklamy na katalogu, w tym celu dodałem nowe tabele w configuration-block.php

<table cellspacing="0" cellpadding="3" border="0">
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][585];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad1" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad1']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][586];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad2" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad2']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][587];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad3" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad3']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1002];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad4" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad4']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1003];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad5" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad5']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1004];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad6" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad6']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1005];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad7" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad7']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1006];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad8" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad8']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1007];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad9" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad9']);?></textarea></td>
           </tr>
           <tr>
              <td style="text-align:right; width:120px;"><?=$GLOBALS['lang'][1008];?></td>
              <td style="text-align:left;" colspan="3"><textarea name="ad10" cols="40" rows="8"><?=stripslashes($GLOBALS['cfg']['ad10']);?></textarea></td>
           </tr>
        </table>      

oraz w pkikach templatki

<? if ($GLOBALS['cfg']['ad1'] != '') echo html_entity_decode($GLOBALS['cfg']['ad1']); ?>

i tak odpowiednio do 10.

Czy to wszystko co powinienem zrobić czy muszę coś jeszcze dodać ?

Bo do 3 jest ok, czyli tyle ile jest standardowo ale od 4 już nie działa, niby pisze że zapisało poprawnie ale w okienku nie ma tekstu zapamiętanego i na stronie nic się nie wyświetla.

logo.png

Podmiankę już zrobiłem wcześniej, żeby nie straszyło <_<. Antywir i parę innych cudów u mnie działa non stop, TC nie używam - wiec to raczej nie z mojej strony, tylko hosting.

Dzięki za info - już się odzywam po poprawkę.

Edyta: widzę, że oberwał też WP i EasyDir - ktoś się znowu bawi, więc posprawdzajcie u siebie :)

... to dziura u mnie, tzn. TC ale nie mogę znaleźć żadnych wirusów, a dane Styxa miałem zapisane po robieniu mu szablonów :/

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

st4siu

Ale kombinujesz... a pola w bazie zrobiłeś ? A obsługę tych dodatkowych formularzy w includes/configuration.php ? <_<

A nie łatwiej w końcu wstawić kod bezpośrednio w templatce ? :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zrobiłem tak na początku, ale przy tej ilości reklam to jest masa roboty, a tak będzie dość zautomatyzowane

No to i tak czeka Cię trochę roboty - musisz w bazie w tablicy configuration stworzyć nowe pola ad4-10 i w pliku includes/configuration.php w funkcji configuration_block() dodać linie obsługujące update do bazy. Jeśli masz ten plik zakodowany to zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl

Od kilku dni nurtuje mnie pytanie czy jest jakaś modyfikacja która umożliwia podpięcie seokatalogu pod fortumo. Czy jest jakiś gotowy skrypt który generuje mi w osobnym pliku kody premium tekstowe po kolei?

Nie wiem jak działa fortumo ale jeśli jest tam opcja płatności za kody jednorazowe importowane do serwisu klienta to zasada podpinania takich płatności jest identyczna do SMSów w DotPay/platnosci.pl.

General można by poprosić tę poprawkę do haseł (wysłałem maila - nie mam zwrotki :)) edyta - własnie przyszedł mail :)

w drugim katalogu mam problem - po kliknięciu we wpis pojawia się

https://pijaczyna.pl/404.shtml/

też jakaś poprawka konieczna?

Edytowane przez slaymer

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego

w drugim katalogu mam problem - po kliknięciu we wpis pojawia się

https://pijaczyna.pl/404.shtml/

też jakaś poprawka konieczna?

Wystarczy przebudowa .htaccess - PA -> Konfiguracja -> Adresy URL -> kliknij Wyślij

A jak skonfigurować seokatalog z dotpay?

https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-w-p...atnosci-dotpay/

po akcji z htacessem zostało mi https://pijaczyna.pl//ogloszenia,rzeszow,s,4078/ - ten błąd występuje jedynie we wpisach na głównej, które są widoczne. Jak widać o jednego / jest za dużo po adresie strony. Gdzie to mogę usunąć?

dawno nie grzebałem w seokach i stąd mnie dopada umysłowa dziura

dzięki generale za odpowiedzi.

Pozycjonowanie i tworzenie stron internetowych - urbancreative.pl, Z sukcesem szprzedaję Tynki Kabe w okolicach Grodziska Mazowieckiego