Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeszcze jedno pytanie - czy bedzie możliwość ustawiania kolejności wyświetlania podkategorii? Bo losowo za bardzo mi nie odpowiada, a alfabetycznie też nie :D

Hmm a to nie jest już przypadkiem sztuka dla sztuki ? B)

OK zapisuje ale nie do priorytetów.

W czasie dzisiejszej moderacji wpadły mi do głowy dwa pomysły:

1) Możliwość zablokowania dodawania w opisie strony linków do strony głównej (czyli takich samych jak jest dodawana strona)

2) Zablokowanie wstawiania linków do innych stron (często ludzie dają w opisie linki do innych domen/podlinkowują wpisy itp)

Jak wyżej - zapisane ale chyba też nie jako natychmiastowa konieczność ? :)

Jakoś na początku przeoczyłem zmianę struktury linków - czy jest sens teraz zmieniać strukturę, gdy katalog jest już trochę w sieci i ma sporo wpisów? Jeżeli tak to zastosować przekierowanie 301 z starych na nowe linki? Tylko jak to fajnie rozwiązać, aby nie było setek tysięcy kombinacji.

Tylko czy jest sens?

Przekierowania 301 kategorii/podkategorii/wpisów powinny zadziałać automatycznie po takiej zmianie. Czy warto zmieniać ? Hmm chyba nie :)

Po zmianie mojego maila formularz kontaktowy nadal wysyła meila na mojego starego maila

Jak to naprawić ?

Cudów nie ma :)

Zmieniłeś maila w PA -> Konfiguracja -> Ustawienia główne czy w swoim profilu w PA -> Użytkownicy ?

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

W czasie dzisiejszej moderacji wpadły mi do głowy dwa pomysły:

1) Możliwość zablokowania dodawania w opisie strony linków do strony głównej (czyli takich samych jak jest dodawana strona)

2) Zablokowanie wstawiania linków do innych stron (często ludzie dają w opisie linki do innych domen/podlinkowują wpisy itp)

Jak wyżej - zapisane ale chyba też nie jako natychmiastowa konieczność ? :D

Oczywiście, że nie , po prostu:

1) część dodających nie ma pojęcia o tym, że dodawanie kilku linków do strony głównej nie ma sensu

2) wydaje mi się, że dodając stronę do katalogu dodajemy tę właśnie stronę a nie wpisy podlinkowujące, inne domeny itp. śmietnik.

Także jakbyś miał chwilkę przy jakimś updacie to moim zdaniem by się to opłaciło wdrożyć B)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Witam,

mam problem z mapami Google. Otóż wskazują jedynie miasto danego wpisu, nie uwzględniają ulicy. Kod z header.php

<? if (in_array($_GET['action'], array('add', 'site')) && $GLOBALS['cfg']['google_map'] == 1) : ?>
<script src="https://maps.google.com/maps?file=api&v=2&sensor=false&key=<?=$GLOBALS['cfg']['google_api_key'];?>" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="https://<?=$GLOBALS['url'];?>/js/google-map.js"></script>
<script type="text/javascript">

window.onload=function(){mapaStart('<?=$_GET['action'];?>', '<?=$_SESSION['google_map'];?>', '<?=$site[0]['form_4'];?>, <?=$site[0]['form_2'];?>');}
</script>
<? endif; ?>

"Form 4" to Miasto

"Form 2" to Ulica

Najlepsze noclegi łeba - znajdź i odpoczywaj nad morzem!

Witam,

mam problem z mapami Google. Otóż wskazują jedynie miasto danego wpisu, nie uwzględniają ulicy. Kod z header.php

Dane do PA oraz adres przykładowego wpisu z którym jest problem poproszę na kontakt@seokatalogi.pl

witam,

jest jakiś problem z sprawdzaniem PR ?

Wygląda na to że Google coś miesza i co gorsza podobno zmienili adres hosta do którego trzeba odwoływać się po PR a to oznacza dla nas podmiankę pliczku includes/pagerank.php

Czekamy aż się coś wyjaśni.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam jeszcze jedno pytanie - czy bedzie możliwość ustawiania kolejności wyświetlania podkategorii? Bo losowo za bardzo mi nie odpowiada, a alfabetycznie też nie :brawa:

Hmm a to nie jest już przypadkiem sztuka dla sztuki ? :P

OK zapisuje ale nie do priorytetów.

No właśnie nie. Po pierwsze czasem chciałbym propomowac niektóre podkategorie - choćby te w których mam najwięcej swoich stron, po drugie chciałbym aby z głównej były linkowane kategorie z największą ilością wpisów - żeby indeksacja była efektywniejsza. No i po trzecia - inna struktura pod kategorii = troszke inna strona dla googla. Więc jakbyś mógł do priorytetów ... to było by miło

Witam,

1. Jak rozwiązujecie problem z dooblowaniem się tych samych meta title

Jeśli ktoś da ten sam tytuł (anchor) to się w tedy robią te same tytuły.

2. Czy jest jakiś sposób, np. blokowania już wykorzystanego tytułu?

3. Czy są jakieś próby przejścia ściągania BL i SITE z yahoo? w tym momencie chyba słabiutko już ta wyszukiwarka wskazuje?

Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google +

hmmm? Generale, mam mały pomysł aby pozbyć sie spamiarskich wpisow, juz widze ze nie trafiaja do wlasciwych kategorii.

Rozwiazanie może być bardzo proste.

Mianowicie statystyki czy sortowanie w PA IP z ktorych jest najwiecej wpisow i szybko mozna dojsc do tego czy ktos spamuje czy nie i ewentulanie strzelic bana. Rownie dobrze możemy wspolnie wszyscy stworzyc liste adresow do zbanowania. Aby taka liste np bylo mozna zaimportowac ...

pozdrawiam temat do przemyslenia

Edytowane przez mezzor