Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

A dałoby radę jakoś szybciej zaimportować podkategorie, niż jak miałbym miał to robić masowo ? Bo tak to muszę do każdej kategorii wejść i wkleić podkategorie.

Ach... Ty leniwcze! :D

A tak na serio - zaimportuj bazę danych i PA -> Optymalizacja -> Usuń wpisy

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dzięki po raz wtórny.

Jeszcze mam pytanie :D Idę jak burza z konfiguracją katalogów. Nawet jeszcze jednego nie skonfigurowałem ;)

Można jakoś sprytnie, szybko usunąć wszystkie ikonki, które znajdują się koło kategorii ? Nie licząc wyłączenia wszystkich ikon w PA. Ogólnie chcę dodać wszędzie taką samą ikonkę. Mam nadzieję, że nie będę musiał wchodzić do każdej kategorii i dodawać ikonkę ?:)

PS. Na blogu chyba takiej informacji nie ma. Przynajmniej nic takiego nie zauważyłem.

Edit.

Pewnie wystarczy jak dowiem gdzie jest umieszczona zawartość <? cat_sub(); ?> i tam dodałbym na ikonkę. Tylko jestem ślepy i nie wiem gdzie szukać zawartości.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Można jakoś sprytnie, szybko usunąć wszystkie ikonki, które znajdują się koło kategorii ? Nie licząc wyłączenia wszystkich ikon w PA. Ogólnie chcę dodać wszędzie taką samą ikonkę. Mam nadzieję, że nie będę musiał wchodzić do każdej kategorii i dodawać ikonkę ?:D

Hehe - phpMyAdmin -> tablica categories -> polecenie:

update seokat_categories set image = "icons/nazwa-pliku.jpg"

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Albo z hostingiem albo z Twoim komputerem - wirus, trojan lub inne świństwo.

Z paczki instalacyjnej przegraj do siebie pliki:

index.php

templates/nazwa-templatki/home.php i footer.php

admin/index.php

admin/teemplates/default/home.php i footer.php

Później oczywiście obowiązkowo zmiana danych do FTPa, programu klienta FTP, nawyków zapisywania hasła w kompie, uruchomić antywira i jak nic nie pomoże to pozostaje już tylko opierdzielić hostingodawcę :)

Zastosowałem się do porad i wszystko już działa. Dzięki za szybką i konkretną odpowiedź!

Mam pytanie dotyczące zabezpieczeń. Pojawiły się flashowe tokenki i... szlak mnie normalnie czasem trafia jak to trzeba się napatrzyć, narozkminiać co tam za cyferki, a i tak błąd poprawności mi wyskakuje. Dobra robota z nimi, ale czy nie za bardzo? :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

... szlak mnie normalnie czasem trafia jak to trzeba się napatrzyć, narozkminiać ......

przyłączam sie, moim zdaniem wogóle powinny być usunięte te flashowe

i te standartowe, majac logiczne nie ma porównania,

i nie wiem dlaczego prawie nikt nie ustawia logicznych

Moim zdaniem wogole powinny byc usuniete aby nikt nie mial mozliwosci

ustawienia ich

przy katalogowaniu jest roznica wpisanie np jednej cyfry z dzialania matematycznego

a rozkminianie co jest na obrazkach, pewnie ta rozkminka

pochlania tyle czasu co dodanie do dwoch kolejnych katalogow.

moim zdaniem jest to za duze utrudnienie, a chodzi o to

aby katalogi byly przyjazne dla tych ktorzy sa zaawansowani

i dla tych którzy nie radza sobie z przepisywaniem obrazkow.

Bo nie wszystkie wpisy lecą z automatów

a jeśli np wpisy są tylko płatne to nie wiem po co ludzie w katalogach

ustawiaja captha... bezsens

Edytowane przez mezzor

a co te narzekania wnoszą do tematu? Z tym to do właścicieli katalogów, bo to od nich zależy jaki i czy w ogóle używają token...

a co ty wnosisz do tego tematu? jeśli masz brudny monitor to przetrzyj go a zobaczysz ze jest to dział ktory budują administratorzy katalogów.

Tu jest udoskonalany skrypt.

Taki mały drobiazg można byłoby poprawić: PA>Grupa Wpisów - numery stron: Podawane jest 10 stron w przód, a i żadna wstecz, jest tylko "poprzednia strona". Żaden priorytet, ale mogłoby też być podane kilka stron wstecz.

... to dział ktory budują administratorzy katalogów...
a ja głupi myślałem że do tego służy dział Katalogi i Preselle ...

Zastanów się co Ty proponujesz, wyrzucanie opcji które Ci nie pasują to krok w tył. Na tej zasadzie trzeba wyrzucić możliwość pobierania płatności, bo tego też osoba dodająca nie lubi. :) Skrypt ma Ci dawać możliwości/opcje, a to które będziesz używać i jak będzie wyglądać Twój katalog, zależy już tylko od Ciebie.

---skończmy, nie róbmy tu offtopa---

Witam jaka możne być przyczyna że link na stronie głównej ma być do zupełnie innej strony a linkuje do wpisów co moglem pominąć przy aktualizacji ?

Tutaj zupełnie nie rozumiem w czym problem dlatego proszę o dokładne wyjaśnienie problemu na kontakt@seokatalogi.pl

Taki mały drobiazg można byłoby poprawić: PA>Grupa Wpisów - numery stron: Podawane jest 10 stron w przód, a i żadna wstecz, jest tylko "poprzednia strona". Żaden priorytet, ale mogłoby też być podane kilka stron wstecz.

Tak stronicowanie jest do poprawki.

Zastanów się co Ty proponujesz, wyrzucanie opcji które Ci nie pasują to krok w tył. Na tej zasadzie trzeba wyrzucić możliwość pobierania płatności, bo tego też osoba dodająca nie lubi. :o Skrypt ma Ci dawać możliwości/opcje, a to które będziesz używać i jak będzie wyglądać Twój katalog, zależy już tylko od Ciebie.

---skończmy, nie róbmy tu offtopa---

Pełna zgoda - wielokrotnie już to pisałem: ja udostępniam narzędzie z możliwie jak największą ilością opcji jakie sobie Wy jako właściciele katalogów zażyczycie - natomiast kto co i do czego wykorzysta te opcje to już tylko i wyłącznie Wasza decyzja

Edytowane przez General_Depet

najwyraźniesz linkujesz swoje strony tylko z autoamtów.

Propozycja jest jesna,

usuniecie captha ktore utrudniają wpisy a pozostawienie logicznych (tez sa skuteczne i nie trzeba rozkminiac co jest na obrazku i łamac sobie język, wszyscy stosuje te które poprostu są modne i cholernie upierdliwe i pochłaniające czas)

Nie widze tez potrzeby stosowania ich tam gdzie trzeba wyslac smsa czy zrobic platnosc

Oczywiscie że każdy konfiguruje jak mu pasuje albo jaka ma wiedze,

i dlatego np przesywam z bazy te katalogi ktore wybitnie utrudniaja dodanie wpisy do takiej bazy do ktorej raczej juz nie zagladam

... a tu rozmawiamy o skrypcie i o funkcjonalnosci...

Edytowane przez mezzor

czy bedzie upgrejd miniaturek ? shrink zmienił zasady ... znowu ... opcja img src nei działa.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint