Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ... mam dwa pytania dotyczące mojego katalogu - www.katalogbis.nek.pl

Pyt. 1

W panelu admina w Grupach wpisów mam dziwną liczbę dodanych wpisów

- Grupy standardowe - 3882 wpisów

- Twoje grupy - łącznie - 3830 wpisów

Jak wyszukać te 52 'nadprogramowe' wpisy które są widoczne w "Grupach standardowych" a nie widać ich w "Twoje grupy". Powinny być wszystkie widoczne w "Twoje grupy" bo wpisy były dodawane tylko do grup które sam tworzyłem.

Pyt. 2

Czy można wyszyśćić ręcznie dane z tabeli "seokat_robots" w bazie danych, kiedyś w katalogu było umieszczone zliczanie wejść robotów sieciowych, od jakiegoś czasu już nie używam tej funkcji a w bazie danych ta tabela zajmuje kilkanaście Mb.

Edytowane przez wojtekfoto

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Może pomoże "przelicz wszystko" w optymalizacji admina? Zrób kopię bazy katalogu lub tylko tabeli, potem ją wyczyść, ja tak zrobiłem, kopia nie była potrzebna, ale przezorny... :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Opcję 'przelicz wszystko' dawałem już kilka razy i nic to nie dało [ w moim przypadku ] - częściowo dane do katalogu były importowane z poprzedniego skryptu 'otwartyMINI' i może taki błąd pojawił się z tego powodu, a ja go zauważyłem dopiero po kilku latach ..........

------------------------------------------------------

Fotografix - www.fotografix.pl

Witam, dawno mnie tutaj nie było - z tego co widzę większość problemów została rozwiązana przez kontakt@seokatalogi.pl ale do rzeczy:

Pyt. 1

W panelu admina w Grupach wpisów mam dziwną liczbę dodanych wpisów

- Grupy standardowe - 3882 wpisów

- Twoje grupy - łącznie - 3830 wpisów

Jak wyszukać te 52 'nadprogramowe' wpisy które są widoczne w "Grupach standardowych" a nie widać ich w "Twoje grupy". Powinny być wszystkie widoczne w "Twoje grupy" bo wpisy były dodawane tylko do grup które sam tworzyłem.

Musiałbym spojrzeć do Twojego Panelu Administracyjnego. Zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl z danymi.

Pyt. 2

Czy można wyszyśćić ręcznie dane z tabeli "seokat_robots" w bazie danych, kiedyś w katalogu było umieszczone zliczanie wejść robotów sieciowych, od jakiegoś czasu już nie używam tej funkcji a w bazie danych ta tabela zajmuje kilkanaście Mb.

Można - phpMyAdmin -> tablica robots -> operacja Truncate. W wersji 1.5 (patrz niżej) ta opcja jest już dostępna w PA -> Optymalizacja ponieważ w przypadku dużych katalogów takie czyszczenie faktycznie odciąża serwer.

Dalej...

Aktualizacja do wersji 1.5 beta jest już dostępna.

Lista zmian i poprawek:

• Funkcja mailingu do użytkowników katalogu z poziomu Panelu Administracyjnego obslugiwana przez cron

• Możliwość ustawienia ilości rekordów na plik w opcjach eksportu do sitemapy i backupu

• Możliwość ustawienia języka podstrony płatności PayPal

• Możliwość włączenia na stronie formularza kontaktowego do właściciela wpisu

• Możliwość ustawienia kategorii z treściami dla dorosłych (wpisy z takiej kategorii nie pojawiają się na innych podstronach dzięki czemu można mieć włączone reklamy)

• Opcja sprawdzania unikalności opisu przez użytkownika w formularzu dodawania nowej strony

• Obsługa kodów wielokrotnego użytku

• Możliwość ustawienia jakich konkretnie grup wpisów mają dotyczyć powiadomienia dla admina o nowych stronach oczekujących na zaakceptowanie

• Dodano powiadomienie dla wpisów przenoszonych do grupy "na później" wraz z możliwością ustawienia powodu

• Dodano dodatkowe klucze do powiadomień o akceptacji (%description% - opis, %value_admin% - ocena moderatora)

• Możliwość ustawienia dziennego i maksymalnego limitu ilości wpisów w danej grupie

• Możliwość włączenia nowej podstrony w katalogu - "najwyżej ocenione strony przez admina"

• Dodano opcję umożliwiającą włączenie sprawdzania pisowni podczas moderacji (działa w oparciu o słownik przeglądarki)

• Dodano bezpośrednią opcję włączenia miniaturek z systemu PagePeeker

• Mozliwość ustawienia by wpisy dodane za pomocą tajnych kodów omijających płatność były automatycznie aktywowane

• Możliwość konfiguracji zależności między niestandardowymi polami formularza a konkretnymi grupami wpisów których te pola mają dotyczyć

• Dodatkowa opcja tokena logicznego securimage - pytanie może być teraz losowane zarówno non stop jak i raz dziennie

• Możliwość ustawienia automatycznego sprawdzania ważności wpisów premium przez cron

• Opcja szybkiej aktualizacji konkretnej miniaturki w cache z poziomu Panelu Administracyjnego

• Dodatkowa walidacja opisu i słów kluczowych (automatyczna spacja po kropce, wykrzykniku, znaku zapytania i przecinku)

• Cache ilości komentarzy dla danego wpisu w tablicy "sites" (możliwość wyciągnięcia tej wartości w łatwy sposób w liście wpisów)

• Usunięto możliwość dodawania nowych wpisów do zaproponowanych przed chwilą a niekatywnych jeszcze podkategorii

• Dodano nowe opcje optymalizacyjne umożliwiające czyszczenie nieaktywnych użytkowników i statystyk robotów

• Przystosowanie skryptu do działania w środowisku PHP 5.4

• Zmiana liczenia ważności wpisu premium - zamiast po dacie dodania/modyfikacji teraz liczy się po dacie akceptacji

• Optymalizacja zapytań do bazy - głównie zastąpienie nieefektywnych rand i like - właściciele dużych katalogów powinni odczuć sporą ulgę

• Przeniesiono pliki crona do folderu crons/

I kilkadziesiąt innych drobnych poprawek które przez ten czas wrzucane były do wersji 1.42.

Część z Waszych propozycji (zwłaszcza funkcję moderatora) musiałem przerzucić na następną wersję z kilku względów. Po pierwsze dlatego że ta wersja i tak powstawała już za długo a dwa że niektóre zmiany w tej wersji są dość rozległe i mogły powodować konflikty. Być może jeszcze jakieś niewielkie zmiany dojdą w czasie betatestów np. wiem jeszcze o jakimś nowym polskim systemie od miniaturek i chciałbym go jeszcze dodać...

--------

Nie ma żadnych OBOWIĄZKOWYCH zmian w templatce bo wiem że ich nie lubicie i starałem się to w maksymalny sposób ominąć. Są natomiast 4 NIEOBOWIĄZKOWE niewielkie zmiany w templatce jeśli ktoś będzie chciał skorzystać z niektórych nowych funkcji. W każdym razie w porównaniu z wersją 1.4 jest tego znacznie mniej.

--------

W przeciwieństwie do poprzednich wersji chciałbym żeby ta trafiła najpierw na publiczne testy (powiedzmy 7-14 dni) zanim zostanie oficjalnie udostępniona. Niektóre zmiany jak już pisałem są dość rozległe i nie chciałbym żeby coś się wszystkim sypnęło. Dlatego kto chętny na przetestowanie nowych funkcjonalności zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl - w treści proszę podać adres katalogu. Zależy mi zwłaszcza na "ogarniętych" właścicielach dużych katalogów bo tam ewentualne błędy wyjdą najszybciej.

No i to w zasadzie tyle... aha sorry do wszystkich którzy czekają jeszcze na odpowiedź z supportu. Do jutra się z tym uporam.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Aktualizacja do wersji 1.5 beta jest już dostępna.

Ja też nie wierzę :) Trzeba było poczekać do grudnia, to miałbyś równo rok spóźnienia :) A tak nie będzie prezentu.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Dziękuję za odzew. Postaram się jeszcze dzisiaj (a najpóźniej jutro rano) pierwszej grupie wysłać nową wersję wraz z instrukcją.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Niektórzy chyba myślą, że takie zmiany oprogramowania to jak pstryknięcie palcem. Takie rzeczy to byly mozliwe tylko w Erze

Niektórzy chyba nie śledzili zbyt uważnie tego wątku :)

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!