Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałeś może Generał, aby wprowadzić jakić centralny panel zarządzania seokatalogami z poziomu admina :) ? Dla Ciebie pewnie to chwila moment. Osobiście jestem gotów zapłacić za taką funkcję. Bo krew mnie zalewa na konkurencyjne softy.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Napięcie rośnie ...

Kiedy premiera?

Kiedy przez co najmniej tydzień żaden z testerów nie znajdzie nowego błędu :P

Tymczasem zapraszam chętnych do testów.

Myślałeś może Generał, aby wprowadzić jakić centralny panel zarządzania seokatalogami z poziomu admina :) ? Dla Ciebie pewnie to chwila moment. Osobiście jestem gotów zapłacić za taką funkcję. Bo krew mnie zalewa na konkurencyjne softy.

Oj to wcale nie jest taka chwila moment. To jest wbrew pozorom bardzo skomplikowany projekt, bardzo drogi i skierowany raczej do wąskiej grupy odbiorców. Dyskusyjny pozostaje też sens tworzenia czegoś takiego w wersji serwerowej. Lepiej byłoby chyba wykorzystać wielowątkowość w aplikacji desktopowej. Cóż może kiedyś... póki co jest wersja 1.5.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

To się raczej nie uda - tworzenie map jest bardzo obciążające serwer i odbywa się w kilku-kilkunastu wywołaniach.

Hm ... ale obecnie jak uruchamiamy generowanie mapy to nie obciąża ?

Ktoś mi podpowiada... cron nie ma wywoływać tworzenia mapy, ale proces nadzorujący

hm

To się raczej nie uda - tworzenie map jest bardzo obciążające serwer i odbywa się w kilku-kilkunastu wywołaniach.

Hm ... ale obecnie jak uruchamiamy generowanie mapy to nie obciąża ?

Ktoś mi podpowiada... cron nie ma wywoływać tworzenia mapy, ale proces nadzorujący

Obciąża - dlatego generowanie map odbywa się w kilku partach na zasadzie odświeżenia strony za pomocą header (żeby nie wpaść w niski set_time_limit na serwerach shared).

Czy cron to wywoła? Wątpię ale spróbować można. Sprawdzę to w wersji 1.51.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Seokatalog jest zakodowany? Chciałbym postawić katalog firm na wzór otobiznes.pl ale nie wiem czy seokatalog się nadaje.

Czy na stronie głównej, kategoriach i podkategoriach można ustawić żeby zamiast opisu strony wyświetlały się informację z pół które się stworzy samemu np numer telefonu czy ulica?

Seokatalog jest zakodowany?

Pliki funkcyjne są zakodowane. Cała reszta łącznie z plikami templatki i plikami językowymi jest odkodowana.

Chciałbym postawić katalog firm na wzór otobiznes.pl ale nie wiem czy seokatalog się nadaje.

SEOKatalog to skrypt katalogu stron. Oczywiście można za jego pomocą zrobić fajny katalog stron firmowych (dobry przykład to > https://www.dodaj-firme.com.pl albo https://www.kafirm.pl) z użyciem niestandardowych pól formularza takich jak NIP, adres firmy, telefon itd. (od wersji 1.5 jest nawet mozliwość ich przydzielania do konkretnych grup wpisów) to jednak klasycznego katalogu firm na tym raczej nie zrobisz ze względu na m.in. obowiązkowe pole dodania adresu firmowej strony www. Generalnie cała funkcjonalność SEOKatalogu jest stworzona pod wygodę prowadzenia katalogów stron.

Czy na stronie głównej, kategoriach i podkategoriach można ustawić żeby zamiast opisu strony wyświetlały się informację z pół które się stworzy samemu np numer telefonu czy ulica?

Tak - bez problemu.

Edytowane przez General_Depet

Z tego co widzę, captcha adType jest na chwilę obecną najskuteczniejsza, zero wpisów z automatów.

Na logicznym securimage też jest spokój tyle że na adType można dodatkowo zarobić :)