Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz General napisać dokładniej jak ten kod do numeracji wpisów ma wyglądać bo próbuje dać <?$sites[$i]?> zamiast h2 i coś nie chce mi numerować tego ?

Dajesz w środek pętli:

<? $sites = sites(); for ($i=0; $i<count($sites); $i++) : ?>
<?=$i+1;?>
<? endfor; ?>

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Hmmm... nie dostałem odpowiedzi na swoje pytania - może dlatego że są na poprzedniej stronie :)

https://www.forum.opt...30#entry1162660

Zatem w kwestii db.php konkretne pytanie - czy ten plik zmienił się w stosunku do poprzedniej wersji seokatalogu?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

dzięki wielkie ruszyło, jeszcze tylko podaj dokładny kod na wyświetlenie IP i nie zawracam już gitary :) bo wstawiając <?gethostbyname($sites[$i]['url'])?> nie pokazuje

Zapomniałeś = i ; na końcu - powinno być <?=gethostbyname($sites[$i]['url']);?> ewentualnie <? echo gethostbyname($sites[$i]['url']);?>

Dzięki General, powiedz mi jeszcze jak się z Tobą kontaktować, bo mam problem z bardzo starym plikiem db.php, a mail z końca roku pewnie Ci umknął.

Ano wygląda że umknął - napisz do mnie na kontakt@seokatalogi.pl teraz i podaj dane do FTPa oraz PA katalogu - coś zaradzimy.

Dorzuciłbym do walidacji usuwanie podwójnych spacji.

Nadwymiarowe spacje są przecież usuwane - zarówno w walidacji podstawowej jako i tej dodatkowej.

Czy po updacie powinno mi działać podświetlanie błędów ortograficznych w opisach na liście wpisów w PA?

Jeśli używasz FireFoxa który ma wbudowany słownik to jak najbardziej. Ewentualnie trzeba jeszcze kliknąć na jakiś wpis żeby zadziałało.

A no i trzeba tę opcję włączyć > https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-wlaczyc-sprawdzanie-pisowni-podczas-moderacji/

Czy jest sposób, żeby zablokować bezpośrednie wejścia na wyszukiwarkę w katalogu?

Nie bo wszystko jest przekazywane zmiennymi GET. Ale można dodać to do robots.txt jeśli się boisz że roboty będą to indeksować.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

a czy do odczytu Backlinków z dodanej do katalogu strony wystarczy <?=$stat['bl']?> czy to jakiś bardziej skomplikowany kod musi być ?

Nie wystarczy bo skrypt nie sprawdza BL i nie zapisuje tego w bazie. Musisz dobudować sobie w phpie funkcję od sprawdzania BL.

Zainstalowałem katalog i stworzyłem pole Faktura Vat z opcją do wyboru Tak lub Nie. W home.pl co mam wkleić aby to pole wyświetlało się pod opisem strony?

<?=mb_substr(encode($sites[$i]['???'])...

Edytowane przez Pion

mam pytanko, robię slider w nagłówku i chciałbym aby wyświetlały się w nim ilość kliknięć, wyświetleń i PR strony, próbowałem tak:

<?=$premium_site[$i]['clicks'];?>

<?=$premium_site[$i]['views'];?>

<?=$premium_site[$i]['pr'];?>

ale z marnym skutkiem...

ponadto gdy dodaję

<?=rating_bar($premium_site[$i]['id']);?> dla wyświetlania oceny to slider się wykrzacz ( ciężko opisać co się z nim dzieje ;)

mam pytanko, robię slider w nagłówku i chciałbym aby wyświetlały się w nim ilość kliknięć, wyświetleń i PR strony, próbowałem tak:

<?=$premium_site[$i]['clicks'];?>

<?=$premium_site[$i]['views'];?>

<?=$premium_site[$i]['pr'];?>

ale z marnym skutkiem...

Jeśli masz wersję 1.5 to z paczki instalacyjnej wgraj sobie includes/box.php - powinno zadziałać.

ponadto gdy dodaję

<?=rating_bar($premium_site[$i]['id']);?> dla wyświetlania oceny to slider się wykrzacz ( ciężko opisać co się z nim dzieje ;)

A to już robota dla grafika. Niestety dopasowanie za pomocą style.css tego systemu oceniania do templatki nie należy do najprostszych rzeczy - sam pamiętam ile się namęczyłem żeby go ładnie wstawić w site.php

@General_Depet, mógłbyś odpowiedzieć także na moje pytanie?

Sorry nie zauważyłem (właśnie dlatego proszę zawsze o pisanie na kontakt@seokatalogi.pl)

Klucz %where% musisz wstawić w PA -> Konfiguracja -> Adresy URL - tam gdzie masz pole dotyczące struktury URLa wyszukiwarki.

Domyślnie jest to: %action%,%name%[/%action_page%,%page%] więc w przypadku zaawansowanej wyszukiwarki sugeruję coś w stylu: %action%,%where%,%name%[/%action_page%,%page%]