Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Plik ten jest w paczce aktualizacyjnej jak ją pobierzesz i rozpakujesz...

Dokładnie. Ewentualnie napisz do mnie na kontakt@seokatalogi.pl to prześlę.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jasne - mogę to przenieść do opcji admina przy czym takie coś można zrobić już teraz edytując plik incudes/function.php - wystarczy zmienić:

$text = preg_replace('#\[url=(.*?)\](.*?)\[/url\]#si', '<a href="\\1" target="_blank">\\2</a>', $text);	 

na:

$text = preg_replace('#\[url=(.*?)\](.*?)\[/url\]#si', '<a rel="nofollow" href="\\1" target="_blank">\\2</a>', $text);	 

Jak masz ten plik zakodowany to zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Przede wszystkim zacznij od PA -> Optymalizacja -> Przelicz tagi

Jeśli nie pomoże to zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl z danymi do PA, FTPa i phpMyAdmin. Znajdę babola.

Dziękuję Generale :)

A idzie to zrobić by było jako dodatkowe pole w katalogu firm jako opcja select czy linki opisu mają mieć opcje dofollow lub nofollow ??

Jeżeli nie teraz to na nową aktualizację nowa funkcja jak znalazł :)

Edytowane przez poziom

Potrzebuje pomocy :) bo nie jestem biegły w htaccess

Usunąłem zmienną %cat% z kategorii w adresie URL i teraz dostaję 404-ki na wpisach - ktos zapoda regułkę w htaccess żeby to się zmieniało samo jako 301 czy trzeba grzebać w skrypcie ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jak coś się spaprze w htaccess to najprościej kopia pliku, potem DA-> Konfiguracja -> Adresy URL, nic nie zmieniać i zapisać jeszcze raz przez [wyślij], plik się odbuduje sam :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

gremlinku - to nei tak... po usunięciu kategorii dostajesz 404 bez względu na przebudowany htaccess:

https://www.twoja-kancelaria.pl/miasta/leszek,sobieski,kancelaria,radcy,prawnego,poznan,s,100/

masz zaindeksowane stare adres URL i taki jak wyzej daje 404 bo jest kategoria "miasta" - a powinno samo przeskoczyć na adres

https://www.twoja-kancelaria.pl/leszek,sobieski,kancelaria,radcy,prawnego,poznan,s,100/

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

to też bym zajrzał najpierw do DA-> Konfiguracja -> Adresy URL i tam, gdzie jest URL do strony wpisu, wyrzucić %cat% i zapisać, to powinno działać bez modyfikacji htaccess z palca.

+ przebudować pliki mapy witryny, zgłosić do GWT i nie prościej tak, niż przekierowywać?

ps, fakt, nie do końca dobrze zrozumiałem Twój problem.

General zapewne znajdzie coś lepszego :D

Edytowane przez zielony_gremlinek

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Nie działa :) przecież podałem przykład powyżej :)