Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Obawiam się, że nie uda się tego załatwić przez .htaccess, tylko przez grzebanie w skrypcie. W taki sposób, iż skrypt wykrywa nieistniejący URL, jednocześnie "widzi", że powinien on kierować do odp. strony (s,100) i robi przekierowanie.

EDIT:

a możesz Zgred wkleić Twój aktualny .htaccess? Bo może jednak by się dało... :D

Edytowane przez INOMan

A idzie to zrobić by było jako dodatkowe pole w katalogu firm jako opcja select czy linki opisu mają mieć opcje dofollow lub nofollow ??

Jeżeli nie teraz to na nową aktualizację nowa funkcja jak znalazł :)

No ale nie bardzo rozumiem idei... to użytkownik dodając swój wpis ma wybierać czy jego linki mają być follow czy nie ? Przecież wiadomo co wybierze :)

Jest jakaś szybka opcja, aby móc oznaczyć dany wpis linkiem nofollow?

Stworzyć sobie w PA grupę prywatną (do użycia tylko dla admina) np o nazwie "nofollow", dać parametr nofollow w ustawienaich grupy i tam wrzucać takie wpisy podczas moderacji.

zgred: htaccess - dodaj sobie regułkę:

RewriteRule ^([-_+!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)/([-_+!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+),s,([0-9]+)/ https://%{HTTP_HOST}/$2,s,$3/ [L,R=301]

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@General - nie działa ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Musi działać bo u mnie wstawienie w tm miejscu:

RewriteEngine On

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(\.[a-zA-Z0-9]{1,5}|/)$
RewriteRule (.*)([^/])$ https://%{HTTP_HOST}/$1$2/ [L,R=301]
RewriteRule ^([-_+!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+)/([-_+!~,;*'()$a-zA-Z0-9]+),s,([0-9]+)/ https://%{HTTP_HOST}/$2,s,$3/ [L,R=301]

działa bezproblemowo.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

mam malutki problem z tagami na e-info24.pl, otóż pojawiają się w tagach takie krzaki typu:

????? ? ??????
lub
">

Z bazki wywaliłem i po sprawie, ale jeśli włączę znowu przeliczanie, to ponownie się pojawiają te 2 dziwne tagi, więc problem jest już przy naliczaniu tagów, jest na to jakiś myk ? :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Już kiedyś to chyba zgłaszałem, ale nie dostałem odpowiedzi:

Zdarza się że w opisie pojawiają się listery "n" albo "nn", występuje to po kropce lub po myślniku. Myślałem, że to może wina którejś dodawarki, ale występuje to również w wiadomościach z formularza kontaktowego. Myślałem, że to tylko u mnie ale dziś; natknąłem się na nkatalog.pl/internet,i,komputery/staleo,pl,frezowanie,cnc,toczenie,cnc,s,17731/ , więc to coś ze skryptem chyba...

Edytowane przez rebuk

mam malutki problem z tagami na e-info24.pl, otóż pojawiają się w tagach takie krzaki typu:

????? ? ??????
lub
">

Z bazki wywaliłem i po sprawie, ale jeśli włączę znowu przeliczanie, to ponownie się pojawiają te 2 dziwne tagi, więc problem jest już przy naliczaniu tagów, jest na to jakiś myk ? :)

Tagi są tworzone na podstawie słów kluczowych więc albo przez PA albo przez phpMyAdmin wyszukaj ten dziwny wpis i go popraw.

Strzelam że ktoś próbował Ci wcisnąć kod PHP (stąd te znaki zapytania ????? bo skrypt wyciął niebezpieczny kod).

Jak dodać fragmenty rozszerzone do ratingu w seokatalogu ?

Mógłbyś rozwinąć ?

Kiedy bedą dostępne poprawione statystyki??

Już są > https://www.seokatalogi.pl/download/optimization.zip

Poprawka jest też w paczce aktualizacyjnej/instalacyjnej.

Już kiedyś to chyba zgłaszałem, ale nie dostałem odpowiedzi:

Zdarza się że w opisie pojawiają się listery "n" albo "nn", występuje to po kropce lub po myślniku. Myślałem, że to może wina którejś dodawarki, ale występuje to również w wiadomościach z formularza kontaktowego. Myślałem, że to tylko u mnie ale dziś; natknąłem się na nkatalog.pl/internet,i,komputery/staleo,pl,frezowanie,cnc,toczenie,cnc,s,17731/ , więc to coś ze skryptem chyba...

To mi wygląda na to że ktoś wklejał opis ze znakami przejścia do nowej linii "\n".

Spróbuj sam dodać jakiś wpis do swojego katalogu i zobacz czy skrypt coś "dokleja" - nie powinien.

Edytowane przez General_Depet

Naprawione. MIałeś w PA -> Edytor -> sub.php:

<?=global_tags(array('#3f4347', '#848b93'), ', ', $sites);?>

Powinno być:

<?=global_tags(array('#3f4347', '#848b93'), '', ', ', $sites);?>

• Like 1

Generał w nowym roku zrobił się pracowity :)

Mam pewien problem mianowicie ze wpisem darmowym którego chcę przenieść do grupy po zalogowaniu tzn. że ze wpisu publicznego zrobić prywatny. Ale nie mogę zmienić gdyż jest to zablokowane próbowałem nawet w bazie zmienić pole type z 0 na 1 .

Dodam ponadto że dla innych wpisów jest to możliwe przez PA jak i Baze.

Edytowane przez poziom

Patrząc po zawartości własnych katalogów można dojść do wniosku, iż przydałby się system do wyłapywania wygasłych oraz domen na parkingach.... ;)

Kiedy mniej więcej taka funkcjonalność jest przewidywana? ;)

Edytowane przez Gość