Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Generał, wywal wiadomości z skrzynki bo masz pełną.

A co do PW to zaraz sprawdzę. ale to nie jest tylko błąd u mnie bo występuje w kilku katalogach:

- https://www.googi.pl/pr,3.html - 6 strona od góry

- https://enterek.pl/pr,4/ - 5 strona od góry

- https://nasze-strony.net/pr,0/ - 1 od góry

- https://lilja.pl/pr,2/ - 2 strona od góry

*literowka

Edytowane przez SilverT

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

PW pełne bo cały czas coś przysyłacie ale staram się czyścić na bieżąco ;)

OK - na wszelki wypadek podmieniłem plik z tym PR w plikach skryptu na serwie. Dzięki

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nowe wpisy w moim katalogu dość dziwnie indeksują się w google. Gdy wklejam w szukajkę adres url szczegółów wpisu, w opisie podanego wyniku wyszukiwania pojawia się kod html, z którego jest zbudowany tytuł wpisu (czyli kod "pogrubionego" linka stanowiącego odnośnik do strony docelowej).

Też tak macie? I czy ewentualnie można cos temu zaradzić, żeby np. pojawił się normalny tytuł lub słowa z opisu strony.

Nowe wpisy w moim katalogu dość dziwnie indeksują się w google. Gdy wklejam w szukajkę adres url szczegółów wpisu, w opisie podanego wyniku wyszukiwania pojawia się kod html, z którego jest zbudowany tytuł wpisu (czyli kod "pogrubionego" linka stanowiącego odnośnik do strony docelowej).

Też tak macie? I czy ewentualnie można cos temu zaradzić, żeby np. pojawił się normalny tytuł lub słowa z opisu strony.

To pewnie dlatego że na podstronie szczegółów wpisu znajduje się te pole z kodem linka do podlinkowania :)

Zresztą patrze na Twój site i wygląda całkiem normalnie więc to pewnie błąd przy pracy robota indeksującego

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Chcę dodać podstronę do menu header.php, plik z podstroną jest w folderze templatki pod nazwą promo.php

Do header wklejam takie coś:

<li><a <? if ($_GET['action'] == 'promo') print('class="select"'); ?> href="https://<?=url('promo', $GLOBALS['lang'][9998], '');?>" title="<?=$GLOBALS['lang'][9998];?>"><?=$GLOBALS['lang'][9998];?></a></li>

W konfiguracji Adresów URL daję wyślij, żeby zmodyfikować .htaccess ale nic się nie dodaję... :/

Jak ręcznie zmieniłem .htaccess i dopisałem linijkę:

RewriteRule ^moja-nazwa.html index.php?action=promo [L]

to wtedy zadziałało... ;)

Ale kiedy spróbowałem jeszcze raz dać wyślij w konfiguracji Adresów URL daję to linijka się usunęła :)

Jak to rozwiązać? ;>

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Ale kiedy spróbowałem jeszcze raz dać wyślij w konfiguracji Adresów URL daję to linijka się usunęła :)

Jak to rozwiązać? ;>

Ależ to nie jest błąd - jeśli tworzysz sobie własną podstronę i chcesz mieć do niego SEO-URL to musisz dodać linię do .htaccess ręcznie. Skrypt automatycznie tworzy .htaccess tylko do danych standardowych - nie jest w stanie "wiedzieć" o niestandardowych podstronach które stworzyłeś na własne potrzeby ;)

Czy jest możliwość przekopiowania bazy ze skryptu indexu

blueweb.pl

veximo.com

Teraz mnie zaskoczyłeś - myślałęm że INDEXU jest na tyle dobre że nie będzie potrzeby robić dla niego konwertera.

Możliwość na pewno jest - podeślij mi na kontakt@seokatalogi.pl jakąś przykładową bazę a zobaczę co da się zrobić. Na razie możliwy jest import z: phpld, freeglobes, otwarty mini, qlweb, qlweb by jachu - za max. 2 tygodnie wyjdzie wersje z interfejsem i każdy będzie mógł sobie konwertować takie bazy samemu. A pod koniec września aktualka do wersji 1.3 i już mogę powiedzieć że będzie ciekawie :)

Edytowane przez General_Depet

Nie wiem czy ktoś zgłaszał ten pomysł wcześniej ale może warto rozważyć byłoby dodanie możliwości komentowania wpisów. Taka funkcja zwiększyłaby jeszcze możliwości skryptu.

Oczywiście że będzie ale akurat ta modyfikacja jest spora i na 1.3 jeszcze jej nie mam zaplanowanej...ale zobaczymy jak się wyrobię z czasem...

Ja także jestem ciekaw o jakie okienko reklamowe chodzi.

Panie Generale mam jeszcze pytanko odnośnie planowanej za około miesiąc aktualizacji - czy będzie ona obejmować spore zmiany w wyglądzie zewnętrznym katalogu (jakieś nowe funkcje itp). Pytam, ponieważ zastanawiam się, czy wdrażać już teraz katalog z unikalnym themem czy może poczekać do kolejnej aktualizacji, aby później zbyt długo nie bawić się modyfikacją tejże templatki.

Pozdrawiam

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl