Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Te ?click=rrr, to przekierowania php na domeny, jeśli jest jakiś problem z nimi, to się w GWT pokazują (konkretniej ich id z katalogu w parametrze click), najprawdopodobniej strony zmieniły zawartość na niezgodną z GWT lub są zawirusowane, ja w PA szukam takich wpisów po ID właśnie z tego click i usuwam z katalogu. U mnie trafiały się np chińskie, wygasłe, zawirusowane, itp.

Tak w sumie, to powywalałem ten parametr ?click= ze wszystkich linków wychodzących, bo tylko ciągle z nim bieda była, bez tego nie działają poprawnie statystyki, ale akurat na tym mi niezbyt zależy.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Katalogi są intensywnie moderowanie + dodatkowe skrypty automatycznie to sprawdzające. Strony za "click" są czyste.

Właśnie też wywaliliśmy go z strony, dodaliśmy też informacje w search console, żeby tego nie indeksować.

W adminie nie widać funkcji wyłączenia tego (w template jest to na sztywno trochę, więc pewnie niema tego).

Duża część kodu jest szyfrowana więc nie możemy całkowicie tego usunąć.

Chyba spróbujemy zastosować przez htaccess przekierowanie 301 dla tego parametru. Może ktoś ma inny pomysł ?

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

1. FTP

/templates/default/ -> site.php

Usunąć:

onclick="window.open('https://<?=$GLOBALS['url'];?>/?click=<?=$site[0]['id'];?>','_blank');return false;"

2. Search Console

Indeksowanie -> Paramtery w URL -> Click -> nie ma wpływu na zawartość (służy w celach statystycznych)

3. Dodanie do .htaccess

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^click=\d*$
RewriteRule ^$ ? [R=301]

My zrobiliśmy takie kroki i Google "oddało" stronę w parę godzin. Może komuś się przyda w przyszłości. Robiliśmy to pod presją czasu, więc pewnie będzie lepsze rozwiązanie (choć by napisać nowy skrypt katalogu ;-) )

• Like 4

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

• 1 miesiąc temu...
789

Mam problem z moim katalogiem, przestał się wyświetlać a zamiast niego pojawia sie komunikat:

The file /home/medfilep/public_html/medmap.pl/index.php is corrupted.

Czy wie ktoś co sie mogło stac i jak to naprawić.

Pozdrawiam.

Pytanko do społeczności - miał ktoś z Was okazję wdrażać w katalogu ssl (https) ? ;> Zależy mi na informacji, jakich czynności 'technicznych' można się spodziewać przy takiej operacji ? Czy wystarczy samo przekierowanie w htaccess ?

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

No właśnie.. a kontaktu z twórcą brak.. Trochę w sumie to 'dziwne', żeby tak olać temat.. dobrze, że chociaż serwer od licencji działa, bo jakby tutaj też coś poszło 'nie tak' to wszystko ginie..

ZielonyKatalog PR 4 - tylko 3,76PLN (2,50).

Limey.pl - katalog stron (2,46PLN (1,50)  || 0-z.pl - artykuły do przedruku.

• 3 tygodnie później...
1. FTP

/templates/default/ -> site.php

Usunąć:

onclick="window.open('https://<?=$GLOBALS['url'];?>/?click=<?=$site[0]['id'];?>','_blank');return false;"

2. Search Console

Indeksowanie -> Paramtery w URL -> Click -> nie ma wpływu na zawartość (służy w celach statystycznych)

3. Dodanie do .htaccess

RewriteCond %{QUERY_STRING} ^click=\d*$
RewriteRule ^$ ? [R=301]

My zrobiliśmy takie kroki i Google "oddało" stronę w parę godzin. Może komuś się przyda w przyszłości. Robiliśmy to pod presją czasu, więc pewnie będzie lepsze rozwiązanie (choć by napisać nowy skrypt katalogu ;-) )

czy ktoś jeszcze stosował to rozwiązanie? wczoraj wprowadziłem zmiany lecz chyba za wcześnie żeby mówić o efektach. Rozumiem że podstrony z ?click bo tych zabiegach mają zniknąć z indeksu a w ich miejsce pojawią się normalne podstrony?

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl

tak przeglądam te seokatalogi które mają całkiem spoko parametry i widzę że problem dotyczy sporej części katalogów np. skocz.com - pytanie czy właściciele coś z tym zrobili? Z obecnym problemem dodawanie wpisów do takich katalogów chyba mija się z celem?

Idealny katalog stron dla twojej witryny- dodaj swoją stronę bezpłatnie.
Polecam serwisy o zdrowiu i urodzie: pieknojestwtobie.com oraz twojmedyk.pl