Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Panie Generale mam jeszcze pytanko odnośnie planowanej za około miesiąc aktualizacji - czy będzie ona obejmować spore zmiany w wyglądzie zewnętrznym katalogu (jakieś nowe funkcje itp)

To jest dobre pytanie - na początku września zrobię sobie szczegółową rozpiskę to napisze bo teraz ciężko mi to wszystko ogarnąć.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

czy licka na localhosta możesz umieścić w panelu klienta ? (znowu zgubiłem hehehe)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Już kiedyś pytałem ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi: będziesz implementował w tym skrypcie możliwość definiowania własnych pól w formularzu dodawania strony/prezentacji wpisu. I druga rzecz - możliwości definiowania odrębnej templatki dla wpisów typu standard/premium?

Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

Już kiedyś pytałem ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi: będziesz implementował w tym skrypcie możliwość definiowania własnych pól w formularzu dodawania strony/prezentacji wpisu.

Chciałbym zrobić coś w ten deseń już w następnej wersji :P - tak żeby była możliwość stawiania katalogów firm.

I druga rzecz - możliwości definiowania odrębnej templatki dla wpisów typu standard/premium?

Ooo.. a na czym dokładnie miałoby to polegać ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

hjest takei cuś w INDEXU - wpisy premium/sponsored/standard mają wlasny kawałek kodu w templatce na zasadzie:

if SPONSOREd include sponsored.html

else if PREMIUM include premium.html

else { standard }

dzieki temu np mozna łatwo to wyrożnić w spisach, przy przeglądaniu kategorii i ich wpisow - sponsored zawsze w top1 na kazdej stronie, premium tylko top1 na pierwszej stronie ale ponizej sponsored ...

mozna tez inne myki robić z takimi wpisami ale ... tego jest tak duzo ze zapraszam doinwestycji w indexu :)

Edytowane przez zgred

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Już kiedyś pytałem ale nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi: będziesz implementował w tym skrypcie możliwość definiowania własnych pól w formularzu dodawania strony/prezentacji wpisu.

Chciałbym zrobić coś w ten deseń już w następnej wersji :) - tak żeby była możliwość stawiania katalogów firm.

To znaczy mniej więcej kiedy (czasowo). Przymierzam się właśnie do tematycznego katalogu i potrzebne mi to będzie, w związku z tym nie wiem czy jest sens czekać.

Możesz podać jakieś szczegóły? Np. jaką przewidujesz możliwość konfiguracji (np. typ pola, obowiązkowe/nie, wyszukiwane/nie itp)

I druga rzecz - możliwości definiowania odrębnej templatki dla wpisów typu standard/premium?

Ooo.. a na czym dokładnie miałoby to polegać ?

np. oddzielny plik templatki (site.php) dla wpisu premium (np. site-premium.php) lub jakiś warunek w smarty dla wpisu premium w site.php coś w stylu :

<if premium>

kod dla wpisu premium

<else>

kod dla wpisu standard

<if>

Edycja

No właśnie w między czasie Zgred o tym napisał.

Oczywiście jest to w Indexu (podobnie jak "custom fields"), wiem o tym dobrze :-)

Edytowane przez abinthenet

Jeśli o takie rzeczy chodzi to jest kwestia rozszerzenia opcji konfiguracyjnych dla grup wpisów :) - czekam na propozycje.

Wyróżnić ramką/kolorkiem już teraz można tak samo jak dać preferencje "najwyżej" w podkategorii/kategorii - z tym że faktycznie tutaj dotyczy to wszystkich STRON w danej podkategorii - nic jednak nie stoi na przeszkodzie dać opcję DO KTÓREJ STRONY wpis ma być najwyżej... :)

warto by pomyslec, by zamiast najnowsze strony na glownej mozna bylo wpacnac promowane - lub to rozdzielic x promowanych i x najnowszych

jak jest spory ruch w katalogu, to te najnowsze wpisy nawet jak powisza z 2 godziny na glownej to niewiele na tym zyskaja pod wzgledem seo

To znaczy mniej więcej kiedy (czasowo). Przymierzam się właśnie do tematycznego katalogu i potrzebne mi to będzie, w związku z tym nie wiem czy jest sens czekać.

Możesz podać jakieś szczegóły? Np. jaką przewidujesz możliwość konfiguracji (np. typ pola, obowiązkowe/nie, wyszukiwane/nie itp)

Aktualkę przewiduje na koniec września lub początek października. Będzie możliwość tworzenia dowolnej liczby dodatkowych pól do wypełnienia w formularzu wraz z określeniem czy ma być obowiązkowe czy nie - zawartość tych pól będzie można wykorzystać zarówno na podstronie szczegółów wpisu jak również w spisach.

<if premium>

kod dla wpisu premium

<else>

kod dla wpisu standard

<if>

Ale takie coś możesz sam zrobić - Tobie jest raczej potrzebny WARUNEK żeby sprawdzić który wpis jest premium - wystarczy że użyjesz obecnej opcji ramkowania wpisu premium (PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów) i w plikach templatki stworzysz sobie w phpie taki warunek na bazie zmiennej:

<? $sites = sites(); for ($i=0; $i<count($sites); $i++) : ?>
<? if ($sites[$i]['premium'] == 1) : ?>
kod dla wpisu premium
<? else : ?>
kod dla wpisu standard
<? endif; ?>
<? endfor; ?>

Proste.

warto by pomyslec, by zamiast najnowsze strony na glownej mozna bylo wpacnac promowane

Jak Ci to mogę zrobić w 5 minut edytując plik template.php ale z poziomu PA musiałbym pomyśleć jak taką funkcjonalność dorobić... w każdym bądź razie zapisuje - będę myślał :)

Edytowane przez General_Depet

<if premium>

kod dla wpisu premium

<else>

kod dla wpisu standard

<if>

Ale takie coś możesz sam zrobić - Tobie jest raczej potrzebny WARUNEK żeby sprawdzić który wpis jest premium - wystarczy że użyjesz obecnej opcji ramkowania wpisu premium (PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów) i w plikach templatki stworzysz sobie w phpie taki warunek na bazie zmiennej:

<? $sites = sites(); for ($i=0; $i<count($sites); $i++) : ?>
<? if ($sites[$i]['premium'] == 1) : ?>
kod dla wpisu premium
<? else : ?>
kod dla wpisu standard
<? endif; ?>
<? endfor; ?>

Proste.

Przypuszczalnie proste. Szkopuł w tym, ze moja znajomość php to jakieś 2/100, ale dzięki, popatrzę sobie na Twoje wskazówki i może za jakiś miesiąc zamelduję czy mi się udało. :-)

Na razie mi się bardzo nie spieszy.