Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

pitoli :D

To powiedz orientacyjnie w którym roku to zrealizujesz smile.gif

No jak dla mnie stworzenie 2 wersji nie jest takie złe, bo nie każdy chce mieć pełno bajerów, które teoretycznie dojdą wraz z pojawieniem się wersji 1.3 - i pewnie kolejnych bo pomysły ciągle są nadsyłane.

Jak dla mnie to wersja basic od delux to mogła by sie różnic możliwością zrobienia katalogu firm, ale to już chyba nie przejdzie bo 1.3 coraz bliżej :/

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Dwa pytania

Czy (i jak) mozna zwiększyć ilość znaków w polu, w którym wpisywane są powody usunięcia wpisu?

Czy warunek wartości PR co najmniej zero dla linka zwrotnego wyklucza możliwość podania linka zwrotnego ze strony n/a ? (szczegóły na PW)

-------------

delux to mogła by sie różnic możliwością zrobienia katalogu firm

z możliwością lokalizacji na mapie google ;)

Oj nazbierało mi się pytań nazbierało i mam nadzieję, że mogę liczyć na Twoją pomoc Genarale.

Wczoraj wysłałem Ci maila z prośbą o malutką modyfikację, kilka ogólnych pytań napiszę tutaj:

1. Czy po ewentualnym usunięciu jednej grupy wpisów dodane w ten sposób strony nie zostaną usunięte? (myślę, że nie, ale wolę się upewnić)

2. Czy w którychś z plików templatki znajduje się kod odpowiedzialny za cache? Po jego włączeniu ukazuje się biała strona - katalog nie działa (panel administracyjny wręcz przeciwnie). Nie wiem czy skopałem coś przy tworzeniu templatki czy to jakiś inny problem.

Występuje chyba problem z page rankiem - w grupie z kryterium PR > 3 otrzymałem maila, że błędnie pobiera PR dodawanej strony (cytuję: "ma PR5 a tymczasem najprawdopodobniej pobniera PR1 lub nawet PR0").

Przepraszam wszystkich za ograniczoną możliwość dodawania stron do katalogu www.katalogujemy.net, jednak jest to mój pierwszy katalog i jeszcze kilka dni potrwa zanim uda mi się implementacja płatności. Chciałbym jednak uruchomić inny system niż DotPay i tu moje pytanie, Generale czy będę mógł liczyć na pomoc przy uruchomieniu tych płatności?

Pozdrawiam

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Wczoraj wysłałem Ci maila z prośbą o malutką modyfikację, kilka ogólnych pytań napiszę tutaj:

Gdzieś zaginął w akcji - zaraz poszukam.

1. Czy po ewentualnym usunięciu jednej grupy wpisów dodane w ten sposób strony nie zostaną usunięte? (myślę, że nie, ale wolę się upewnić)

Nie zostaną ale co logiczne stracą swoje dotychczasowe preferencje. Swoją drogą tu jest dziura - przy usuwaniu grupy wpisów skrypt powinien umożliwić zdefiniowanie grupy którą ma zastąpić dotychczasową w tablicy wpisów. Zapisane do 1.3 jako priorytet.

2. Czy w którychś z plików templatki znajduje się kod odpowiedzialny za cache? Po jego włączeniu ukazuje się biała strona - katalog nie działa (panel administracyjny wręcz przeciwnie). Nie wiem czy skopałem coś przy tworzeniu templatki czy to jakiś inny problem.

Znany problem - zaraz pójdzie poprawka.

Występuje chyba problem z page rankiem - w grupie z kryterium PR > 3 otrzymałem maila, że błędnie pobiera PR dodawanej strony (cytuję: "ma PR5 a tymczasem najprawdopodobniej pobniera PR1 lub nawet PR0").

Też znany problem - idzie poprawka.

Przepraszam wszystkich za ograniczoną możliwość dodawania stron do katalogu www.katalogujemy.net, jednak jest to mój pierwszy katalog i jeszcze kilka dni potrwa zanim uda mi się implementacja płatności. Chciałbym jednak uruchomić inny system niż DotPay i tu moje pytanie, Generale czy będę mógł liczyć na pomoc przy uruchomieniu tych płatności?

Operator płatności nie ma znaczenia - byleby posiadał opcję płatności za kod jednorazowy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ten mejl jest ode mnie. Linksor.com ma pr5 - ale niestety chyba źle coś jest sprawdzane

btw: rzeczywiscie super kat :) ale na razi emoge go ocenić tylko pod kątem grafiki ;)

Edytowane przez zgred

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Kilka pytań...

Jeśli usuwam kategorie, to co się dzieje ze stronami które pozostają bez przydzielonych kategorii i gdzie można je znaleźć?

Jak poradzić sobie z kodowaniem tytułów wysyłanych maili? u mnie np jest takie cuś: "Strona zostaĹ a aktywowana" - krzaki...

Gdzie ustawia się kodowanie

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Czy można zdefiniować parametry dla linków zwrotnych? Np. PR strony z linkiem, strona główna, podstrona dodawanej strony, dowolna strona (to akurat jest).

Poza tym, jest jedno dziwne zachowanie. Jeśli dodana strona jest z linkiem wewnątrz opisu, to przy pierwszym wyświetleniu np. w "najnowsze", "popularne" wyświetla się pełny kod

[url=https://www.......net/]....[/url]

a dopiero po odświeżeniu znika i już jest ok.

No i zauważyłem że w takim linku można dodać podstronę, pomimo tego że globalne ustawienie blokuje dodawanie podstron - czy tak ma być i czy ew. można to konfigurować.

Jeszcze jedno - często przy szybkim buszowaniu po moim katalogu wywala mi błąd 500 lub po prostu pustą stronę. Macie podobne przypadki? Link do katalogu, jakby ktoś chciał sprawdzić w stopce.

Po pierwszych testach na serwerze stwierdzam krótko: General, SEOKatalog to kawał dobrej roboty! Jestem bardzo zadowolony z zakupu i wsparcia :rolleyes:

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Jeśli usuwam kategorie, to co się dzieje ze stronami które pozostają bez przydzielonych kategorii i gdzie można je znaleźć?

Jeśli usuniesz kategorię to również wszystkie wpisy które się w niej znajdują - wyjątkiem są wpisy któe są jeszcze w innych kategoriach wtedy usuwana jest tylko ta jedna relacja.

Jak poradzić sobie z kodowaniem tytułów wysyłanych maili? u mnie np jest takie cuś: "Strona zostaĹ a aktywowana" - krzaki...

Gdzie ustawia się kodowanie

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

Szczerze mówiąc nie jestem pewien czy w funkcji mail() da się ustawić kodowanie dla tytułu. W zasadzie kodowanie maili jest już ustawione o czym świadczy to że treść tej wiadomości jest poprawna.

Czy można zdefiniować parametry dla linków zwrotnych? Np. PR strony z linkiem, strona główna, podstrona dodawanej strony, dowolna strona (to akurat jest).

Na razie jest tylko że musi lub nie pochodzić z domeny dodawanej strony ale wszystko przed nami :rolleyes:

Poza tym, jest jedno dziwne zachowanie. Jeśli dodana strona jest z linkiem wewnątrz opisu, to przy pierwszym wyświetleniu np. w "najnowsze", "popularne" wyświetla się pełny kod
[url=https://www.......net/]....[/url]

a dopiero po odświeżeniu znika i już jest ok.

A tu mnie zaskoczyłeś - pierwszy raz z czymś takim się spotykam - możesz dać linka do takiej strony ?

No i zauważyłem że w takim linku można dodać podstronę, pomimo tego że globalne ustawienie blokuje dodawanie podstron - czy tak ma być i czy ew. można to konfigurować.

Masz na myśli linki w treści opisu ? Opcja bez dodawania podstron dotyczy tylko i wyłącznie adresu dodawanego a nie dodatkowych anchor-textów - tu akurat z punktu widzenia SEO nawet wskazane jest wstawianie właśnie linków do podstron...

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.