Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki pewien problem, mianowicie chciałem sobie trochę podlinkować wpisy i jest z tym problem bo dodając link usuwa mi automatycznie znak / z końca linku, a bez tego jest error, da się z tym coś zrobić?

Nie rozumiem - gdzie podlinkować ? I gdzie jest ten error ?

edit. chyba skumałem o co chodzi. Dopisz sobie w .htaccess pod RewriteEngine on

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)/$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1/ [L,R=301]

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

sorry za mało zrozumiałą treść ale robie sto rzeczy naraz i tak wyszło - u mnie działa, dzięki. teraz by się przydało żeby inni posiadacze seokatalogu też dopisali bo jest u nich ten sam problem :/

W wersji 1.3 jest już dopisane

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

W 1.3 pewnie już nie dasz rady, ale może wpisz na 1 miejsce do 1.4 obsługę PayPal, pozwoliło by to wejść na zagraniczne rynki z tym skryptem, zwłaszcza że tłumaczenia są/będą :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

W 1.3 pewnie już nie dasz rady, ale może wpisz na 1 miejsce do 1.4 obsługę PayPal, pozwoliło by to wejść na zagraniczne rynki z tym skryptem, zwłaszcza że tłumaczenia są/będą ;)

Miało być w 1.3 ale tyle innych modyfikacji zgłosiliście że musiałem odłożyć - pewnie wyjdzie pod koniec tego roku jeszcze aktualizacja 1.31 właśnie z paypalem.

W zasadzie paypal można mieć już teraz przez dotpay :) - jeśli ktoś chciałby wiedzieć jak pisać na kontakt@seokatalogi.pl

Tak padł serwer z systemem licencyjnym a myślałem że już zabezpieczyłem skrypt przed takimi problemami eehh :/

Zaraz wyślę poprawkę żeby przynajmniej tych błędów nie wyrzucało na stronie.

Sądzę, że sam katalog jako witryna dla odwiedzających (także robotów) zawsze powinien pracować, bez względu na stan serwerów licencyjnych.

W wypadku problemów z licencją (serwerami licencyjnymi) nie powinna działać administracja, ani dodawanie nowych wpisów.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Sądzę, że sam katalog jako witryna dla odwiedzających (także robotów) zawsze powinien pracować, bez względu na stan serwerów licencyjnych.

Ja też tak sądzę i mam nadzieję że podobna sytuacja się już więcej nie wydarzy ale każdy serwer może czasem paść (to tylko martwa rzecz która ma tendencje do psucia się ;)) i z racji tego iż cyklicznie skrypt musi odpytać czy ma aktualną licencję dochodzi wtedy do błędów. Podesłałem jednak ostatnio poprawkę dzięki której w przyszłości nie powinien pojawiać się już żaden błąd w podobnej sprawie.

Generale - od początku bronisz się przed tym PayPalm ;) To naprawdę prosta sprawa - nawet na necie są specjalne klasy w php żeby to zintegrować. Jak chcesz to podeślę Tobie zintegrowanego paypala z prostym systemem ogłoszeń - napewno to z tego wyciagniesz :)

Generale - od początku bronisz się przed tym PayPalm ;) To naprawdę prosta sprawa - nawet na necie są specjalne klasy w php żeby to zintegrować. Jak chcesz to podeślę Tobie zintegrowanego paypala z prostym systemem ogłoszeń - napewno to z tego wyciagniesz ;)

Hehehe.... wiem wiem że na to czekasz - obiecuję że zajmę się tym w pierwszej kolejności po wypuszczeniu wersji 1.3 ;)

Wiem jak to działa bo już implementowałem próbnie PayPala do seokatalogi.pl - nie jest to trudne ale czasochłonne.

A te klasy oglądałem - kobyły posiadające stosy niepotrzebnych rzeczy a to co najważniejsze czyli odpytanie weryfikujące (specjalny hash) transakcję posiadała (o zgrozo) tylko jedna z nich :)

Innymi słowy - znając zmienne można by automatem wymóc transakcję w serwisie! Zgroza...

Edytowane przez General_Depet

Ja też tak sądzę i mam nadzieję że podobna sytuacja się już więcej nie wydarzy

Czy zatem w wypadku dłuższej awarii, Twojej niedyspozycji itp skrypt przestanie wyświetlać zawarte w nim wpisy ??

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czy zatem w wypadku dłuższej awarii, Twojej niedyspozycji itp skrypt przestanie wyświetlać zawarte w nim wpisy ??

Po wgraniu poprawki którą ostatnio podesłałem wszystkie funkcje skryptu powinny działać prawidłowo - nawet w przypadku awarii.

Póki co jednak problem z serwerem pojawił się dopiero 2 raz i nie trwał dłużej niż 2 godziny więc nie ma się czym martwić ;)

Po wgraniu poprawki którą ostatnio podesłałem wszystkie funkcje skryptu powinny działać prawidłowo - nawet w przypadku awarii.

Wybacz, że ciągnę temat, ale chcę kupić Twój skrypt i muszę mieć pewność jego działania.

Co się dokładnie stanie w przypadku mało realnej, ekstremalnej sytuacji zniknięcia serwerów licencyjnych ?

Póki co jednak problem z serwerem pojawił się dopiero 2 raz i nie trwał dłużej niż 2 godziny więc nie ma się czym martwić ;)

nie martwię się tymi małymi przerwami, raczej całokształtem - jak to niedawno miało tutaj miejsce, przypadki 'chodzą' po ludziach - nawet tych najlepszych.

Nie chciał bym, żeby moja strona z czyjegoś powodu zniknęła.

M

ps zwróćcie uwagę kiedy pozakładano opcje na domeny Pawła.

Co się dokładnie stanie w przypadku mało realnej, ekstremalnej sytuacji zniknięcia serwerów licencyjnych ?

Nie ma takiej możliwości bo to by oznaczało że wycofuję się z projektu :)

Ale skoro chcemy gdybać to w takim nierealnym przypadku prześlę użytkownikom odkodowaną i niczym nie zabezpieczoną wersję SEOKatalogu ;)