Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

General - może zrób dwie wersje - jedną ze wszystkimi niepotrzebnymi bajerami (dodatkowe pola, komentarze) i jedną, gdzie będą nanoszone tylko poprawki... ;]

Wiem, że za chwilę napiszesz, że wszystko można wyłączyć w PA, ale wolałbym wersję lite. Nie każdy lubi przebajerzoną Vistę, większość zostaje przy XP. ;)

Edytowane przez Gość

General - może zrób dwie wersje - jedną ze wszystkimi niepotrzebnymi bajerami (dodatkowe pola, komentarze) i jedną, gdzie będą nanoszone tylko poprawki... ;]

To tylko strata czasu - każdy sobie włączy/wyłączy to co chce/nie chce i po problemie. Poza tym dodatkowe pola + komentarze to wcale nie są takie pierdoły - za ich pomocą można zbudować katalogi firm a te cieszą się w Googlu znacznie lepszą reputacją nawet jeśli tytuł jest podlinkowany ;)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@Kukis: powielasz moj pomysł !!! za to zostałem zrównany z glebą ... ale takie zycie

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Aby "wilk syty i owca cała" to może zrobić moduły z "nowymi" opcjami/funkcjonalnościami. Domyślnie paczka zawiera wszystkie moduły, a już właściciel włącza, które mu potrzebne bądź usuwa i jest chce wersję light. Jest jedna wersja skryptu, a po za tym każdy mógłby sobie tworzyć indywidualne moduły (o ile autor tak to zaprojektuje). Zapewne wymaga to sporych zmian w skrypcie, ale może to być bardzo dobre rozwiązanie praktycznie, jak dla mnie, z samymi plusami.

A mnie interesuję te nowe opcje, można będzie zrobić aby jedno z tych nowo utworzonych pół wyświetlało się jako składnik TITLE na podstronie z wpisem?

Będzie można ale nie przez PA tylko bezpośrednio przez edycję pliku templatki szczegółów wpisu.

Zapewne wymaga to sporych zmian w skrypcie, ale może to być bardzo dobre rozwiązanie praktycznie, jak dla mnie, z samymi plusami.

Hehe tak byłoby najlepiej ale wtedy cena skryptu byłaby o jedno zero więcej !!!

Teraz też możesz włączyć/wyłączyć praktycznie wszystko.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

znajdą :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

no chyba mógłbyś zrobić wersje deweloperską, i nawet jak będzie o zero droższa to chętni się znajdą

Ale to dalej rozbija się o 2 skrypty a tego czasowo nie podołam. Poza tym dalej uważam że wersja "all-in-one" z możliwością włączenia/wyłączenia tego co się chce jest dla 99% użytkowników pomysłem najlepszym a dla mnie najprostszym do realizacji.

wiec kupcie indexu :D

wiec kupcie indexu :D

Wiesz co - może Cię zaskoczę ale TAK - jeśli ktoś chce zamiast opcji włącz/wyłącz bawić się w implementacje pluginów to spoko - niech wybierze droższe 2x Indexu ;)

SEOKatalog nie ma być kopią Indexu - ma być prostszy, szybszy i tańszy i chyba jak na razie spełnia wszystkie te założenia ;)

Szczególnie polecam test moderacji powiedzmy 50 nowych wpisów - w Indexu zajmie nam to 2-3 razy więcej czasu niż w SEOKatalogu :)

@Kukis: powielasz moj pomysł

Nie wczuwałem się w ostatnio pisane posty :)

General - na logikę to te "dodatkowe moduły" i tak obciążają w jakimś stopniu CPU, bo sprawdza co chwilę czy moduł jest aktywny czy nie. Lepiej jakbyś emitował wersję standardową, a jak ktoś chce dodatkowe opcje to zmodyfikuje sobie kod i tyle. ;]

General - na logikę to te "dodatkowe moduły" i tak obciążają w jakimś stopniu CPU

Nie no bez obaw - pętla IF jest najprostszym warunkiem :)

CPU obciążają zapytania pomiędzy skryptem a bazą a te przy wyłączeniu niektórych części serwisu naturalnie ulegają zmniejszeniu.

[...] a jak ktoś chce dodatkowe opcje to zmodyfikuje sobie kod i tyle. ;]

Spójrz sobie w wątek o otwartym mini żeby zobaczyć jak "wiele" osób potrafi COKOLWIEK zmodyfikować w phpie że o napisaniu czegoś własnego nie wspomnę :)

-----------

Skończyłem komentarze - zostało jeszcze kilka innych drobiazgów.

jak "wiele" osób potrafi COKOLWIEK zmodyfikować w phpie

Ja nauczyłem się podstaw metodą prób i błędów. Poza tym podstawowa znajomość php jest raczej mile widziana w tej branży, w której jesteśmy.

Ew. jakbyś dał gotowe plik do podmiany to może by sobie poradzili... gorzej jak komuś się zachce dwóch modyfikacji, które korzystają z tych samych plików. ;]