Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

coraz czesciej skrypt ma prolbemy z wyświetlaniem poprawnie pageranku - proponuje to usunąć, wyłączyć - bo widze sporo pomyłek ktore moga byc denerwujace !!! zwłaszcza jeśli chodzi o katalogi.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

coraz czesciej skrypt ma prolbemy z wyświetlaniem poprawnie pageranku - proponuje to usunąć, wyłączyć - bo widze sporo pomyłek ktore moga byc denerwujace :chatownik: zwłaszcza jeśli chodzi o katalogi.

Jakiś przykład strony + wpis w katalogu ? U mnie działa elegancko po ostatniej poprawce... :/

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

katalogujemy.net - na sporej czessci stron PR sie nie zgadza

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Hmm sprawdziłem 3/4 stron ze strony głównej i u mnie PR zgadzał się we wszystkich wpisach...

Może sprawdzasz jakieś starsze wpisy jeszcze z okresu kiedy funkcja od PR nie została przeze mnie zaktualizowana a cache PR w bazie trwa min. miesiąc więc jakieś "resztki" mogły się jeszcze ostać...

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

zgredzie z tego co zauważyłem, akurat tylko PR twojego katalogu Linksor wyświetla się błędnie. Mimo wszystko myślę, że powinno się to niedługo zmienić, zaobserwowałem na niektórych wpisach poprawę błędnego wcześniej PRanku.

Przy nowo dodawanych stronach nie ma już chyba problemów z czytywaniem PR.

General mógłbyś wytłumaczyć, jak działa skrypt cron-pagerank.php?

Gdy wywołuję go w cronie raz, sprawdza on PR tylko jednej strony? Jak ją typuje?

Pozdrawiam

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

General mógłbyś wytłumaczyć, jak działa skrypt cron-pagerank.php?

Gdy wywołuję go w cronie raz, sprawdza on PR tylko jednej strony? Jak ją typuje?

Po dacie ostatniego sprawdzania - musi być > 30 dni - wtedy wpis kwalifikuje się do ponownego sprawdzenia PR.

Z tego co widzę data dodania linksora to 09.09.2009 więc za kilka dni PR powinien się odświeżyć :chatownik:

9/9/9 ? to data mojego ślubu :rolleyes:

mam pytanie - edytując (pełna edycja) wpis istniejący już w katalogu, trafia on ponownie do zatwierdzenia, a zatwierdzając strona ponownie trafia na pierwszą stronę do "ostatnio dodane lub zmodyfikowane strony" da się to jakoś przerobić aby nie były pokazywane te ostatnio zmodyfikowane, tylko ostatnio dodane?

i od razu pytanie drugie, dało by rade zrobić tak aby edytowanego wpisu nie trzeba było ponownie zatwierdzać? nie wiem jak jest napisany ten cały mechanizm, ale mogło by to być rozwiązaniem na moje pierwsze pytanie

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

mam pytanie - edytując (pełna edycja) wpis istniejący już w katalogu, trafia on ponownie do zatwierdzenia, a zatwierdzając strona ponownie trafia na pierwszą stronę do "ostatnio dodane lub zmodyfikowane strony" da się to jakoś przerobić aby nie były pokazywane te ostatnio zmodyfikowane, tylko ostatnio dodane?

Można - ale wiele osób woli obecny system - "żeby google szybko przeindeksowało zmieniony wpis".

Jak chcesz to zmień to - o ile masz już odkodowany plik includes/template.php znajdź linię:

else $select = select('sites', 'id, title, url, description, date, keywords, pr, pr_date, views, clicks, `group`, total_value, total_votes', 'active = 1', 'date desc', $GLOBALS['cfg']['home_site']);

zmień 4 zmienną czyli 'date desc' na 'id desc'

i od razu pytanie drugie, dało by rade zrobić tak aby edytowanego wpisu nie trzeba było ponownie zatwierdzać? nie wiem jak jest napisany ten cały mechanizm, ale mogło by to być rozwiązaniem na moje pierwsze pytanie

A to jest błąd - w wersji 1.3 poprawiony już zresztą.

Edytowane przez General_Depet

Dziś zauważyłem (dopiero heh) że "uwagi dla Moderatora" są przechowywane w bazie, czy to nie jest zbędne? ja sądziłem, ze po zaakceptowaniu wpisu to nie jest zapisywane, nie potrzebnie zwiększa to rozmiar bazy :)

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Dziś zauważyłem (dopiero heh) że "uwagi dla Moderatora" są przechowywane w bazie, czy to nie jest zbędne? ja sądziłem, ze po zaakceptowaniu wpisu to nie jest zapisywane, nie potrzebnie zwiększa to rozmiar bazy :)

Ale gapa ze mnie - masz rację! Do poprawki :)

Generał może sam już to zczaiłeś ale jakby co to mówię, jak będziesz robił żeby nazwy wpisów były zawsze z dużych liter to zrób też żeby tytułu podkategorii i kategorii też ;)

OK :)