Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

elo

Czy ktos mi moze powiedziec gdzie to sie zmienia ?

Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO mającym na celu stworzenie profesjonalnego skryptu do katalogowania stron internetowych. Aby dodać stronę wybierz związaną tematycznie ze swoją stroną kategorię i podkategorię po czym korzystając z formularza dodaj swój serwis do naszego katalogu.

Nigdzie znaleźć nie moge ;/

FAJNIE JEST MIEĆ TAKIE COŚ W TYTULE, CO NIE? ;]

Postaram się coś wymyśleć bo osobnej funkcji w phpie chyba od tego nie ma...

to co jutro premiera 1.3? ;)

Będzie kilkudniowe opóźnienie - 90% rzeczy skończone ale jeszcze trzeba wszystko przetestować i zrobić instalator/aktualizator.

Czy ktos mi moze powiedziec gdzie to sie zmienia ?

Plik languages/polish.php - możesz edytować z poziomu PA -> Edytor w lewym menu na samym dole.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Będzie kilkudniowe opóźnienie - 90%

Ihmo lepiej od razu ustawić późniejszą datę, np. piątek popołudniu ;)

Postaram się coś wymyśleć bo osobnej funkcji w phpie chyba od tego nie ma...

Tylko, żeby było jakoś sensownie, nie np. skrót firmy i nazwisko z małej litery :)

Edytowane przez Gość

Tylko, żeby było jakoś sensownie, nie np. skrót firmy i nazwisko z małej litery ;)

No właśnie - dlatego napisałem że w phpie domyślnie czegoś takiego nie ma -- można cały ciąg zmienić na małe literki ale to nie rozwiązuje problemu gdy znajdzie się w tym ciągu nazwa własna która powinna być z dużej...

----

Szykuje się kolejna perełka :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Szykuje się kolejna perełka :)

tzn? bo jeśli chodzi o grafike to można powiedzieć, że będzie perełkowy katalog firm ;)

i takie pytanie, sprawdzałeś już może jaka jest różnica między 1.2 a 1.3 w obciążeniu procka? przyjmująć że na jednym i drugim będzie katalog stron - pytam bo nie wiem czy myśleć o aktualizacji silgo do 1.3 czy zostawić w spokoju

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

i takie pytanie, sprawdzałeś już może jaka jest różnica między 1.2 a 1.3 w obciążeniu procka? przyjmująć że na jednym i drugim będzie katalog stron - pytam bo nie wiem czy myśleć o aktualizacji silgo do 1.3 czy zostawić w spokoju

Generalnie to wszystko jest zależne od tego co włączysz/wyłączysz. Najbardziej zasobożerny jest dodatkowy klucz kategorii %cat% w urlach - wywalenie go stamtąd to o jakieś 20% zapytań mniej.

W 1.3 nie ma specjalnie zasobożernych modyfikacji - nawet te komentarze to zaledwie 1 zapytanie do SQLa więcej i to też tylko na podstronie szczegółów wpisu. Szczerze mówiąc wersja 1.3 powinna być nawet szybsza dla tych którzy używają cache bo całkowicie przebudowałem ten system (m.in. wyjątki działają teraz na dużo prostszych zasadach i zarówno przy otwarciu strony z cache jak i dynamicznie).

a czy da sie ustawic zeby wpis byl po zatwierdzeniu przez administratora

Tak jest przecież w standardzie - wpis pozostaje nieaktywny dopóki nie zostanie zaakceptowany przez administratora.

bo chcialbym ustawic opcje platnosci przelew na konto, wowczas dopiero po sprawdzeniu przelewu wpis by zostal dodany

Nie widzę problemu :)

oraz czy mozna to zintegrowac z platnosci.pl ?

Sprawdź czy mają opcję "płatności przelewem za kod do usługi" - jeśli tak i dają listę kodów do zaimportowania to nie ma problemu.

Edytowane przez General_Depet

a ja przeprowadziłem mały teścik bo jakieś podejrzanie krótkie opisy mi się wydawały. nie wiem czy to tylko u mnie jest taki problem no ale do rzeczy.

zauważyłem że dodając opis 272 znaki (w moim przypadku gdzie mam ustawiony limit na 280 min) nie wiem dlaczego mi to przyjmuje, może jest to coś związanego z tym , że jak doda się trochę mniej znaków (za mało) to po wyświetleniu komunikatu że jest opis za krótki tak jakby dodaje kilka znaków do (ilość znaków: 0/1500) i dopiero gdy sie kliknie pokazuje rzeczywistą ilość znaków

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl