Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

zauważyłem że dodając opis 272 znaki (w moim przypadku gdzie mam ustawiony limit na 280 min) nie wiem dlaczego mi to przyjmuje, może jest to coś związanego z tym , że jak doda się trochę mniej znaków (za mało) to po wyświetleniu komunikatu że jest opis za krótki tak jakby dodaje kilka znaków do (ilość znaków: 0/1500) i dopiero gdy sie kliknie pokazuje rzeczywistą ilość znaków

Bo to co wpisujesz na bieżąco jest w windows-1250 i liczy to javascript więc polski znak to 1 bajt a to co obliczy PHP (już po stronie serwera) po kliknięciu "Wyślij" jest już zakodowane w UTF-8 a tam polskie znaki są 2 bajtowe. Próbowałem się bawić mb_strlen() ale nie wyszło - może teraz zrobię drugie podejście i się w końcu uda...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

a dało by może radę w takiej sytuacji gdzieś koło opisu rozpatrywanej strony (w pa) podać ile opis ma znaków?

Ojj w wersji 1.3 już się ciasno zrobiło jak doszła opcja ręcznej aktualizacji miniaturki + miniaturka + data wpisu.

Poza tym to nie rozwiązuje problemu a prowizorki nie lubię - będę tak długo dłubał dzisiaj aż zrobię poprawne zliczanie :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

no to widać mogłem nie wspominać o tym zliczaniu ;)

Już zrobiłem - wystarczyły 2 warki ;)

[url=(...)][/url]

- tego już też nie zlicza

Edytowane przez General_Depet

Witam

Przydałby się podgląd wpisu przed zatwierdzeniem i płatności przez cashbill.pl czyli kody sms :P

co ci sie nie podoba w obecnym podglądzie wpisu przed zatwierdzeniem?

płatnosci smsem masz zrobione, ale przez innego usługodwacy

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Przydałby się podgląd wpisu przed zatwierdzeniem i płatności przez cashbill.pl czyli kody sms :P

Płatności cashbill.pl powinny chodzić bez problemu - w czym jest problem ?

Cytuje z ich strony:

W ramach usługi możemy rozróżnić dwa rodzaje kodów: obsługowe i bezobsługowe. Obsługowe to takie, przy których właściciel serwisu sam w panelu systemu CashBill.pl generuje paczki z kodami, a następnie dba o odpowiednią weryfikację ich w momencie wpisania ich na stronie przez Klienta w serwisie internetowym. Kody bezobsługowe natomiast to takie, gdzie po instalacji odpowiedniej aplikacji, ustala się jedynie w panelu systemu CashBill.pl ilość i rodzaj znaków w kodzie oraz czas aktywności kodu. Weryfikacja odbywa się w automatyczny sposób.

czyli wybierasz opcję kodów obsługowych i listę importujesz w PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów - proste :jezyk1:

A tak w ogóle ten CashBill.pl też oferuje zaledwie 41% prowizje czyli standard jak w DotPay.

Edytowane przez General_Depet

Witam

Przydałby się podgląd wpisu przed zatwierdzeniem i płatności przez cashbill.pl czyli kody sms :)

co ci sie nie podoba w obecnym podglądzie wpisu przed zatwierdzeniem?

płatnosci smsem masz zrobione, ale przez innego usługodwacy

Chodzi mi o podgląd jak wpis będzie wyglądał po zatwierdzeniu we własnym katalogu.

czyli wybierasz opcję kodów obsługowych i listę importujesz w PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów - proste smile.gif

Chodziło mi raczej o 2 drugie czyli o portfel, nie trzeba się martwic o kody itp, jest zawsze 1 taki sam

Chodziło mi raczej o 2 drugie czyli o portfel, nie trzeba się martwic o kody itp, jest zawsze 1 taki sam

Ale to bez sensu - dla każdego systemu płatności trzeba by implementować osobnego automata a tak jeden system pasuje praktycznie do wszystkich operatorów od SMS i większości od przelewów - 2 minuty na zaimportowanie 1000 kodów które starczą pewnie na cały rok to chyba nie jest zbyt wielki wysiłek prawda ? :)

Przecież wiesz ze ci d. zawracam od piątku - tylko 1 raz spałem :) i to w dzien parę godzin- nie pomyślałem o tym - zupełnie zapomniałem o płatności.pl , które ma w sklepie :D - sprawa rozwiazana

Dzisiaj katalogowałem sobie jedną stronę - otworzyłem wszystkie katalogi z serii 'SEOKatalog' z listy Mar'a. Odrzuciłem wszystkie płatne, tematyczne i wymagające BL katalogi. Następnie uzupełniałem wszystkie pola, te co mają dziwaczne wytyczne dot. opisu też odrzucałem. Zostało mi się dokładnie 30 SEOKatalogów, których 1/3 chce niedługo przejść na wersję płatną, a kolejne 1/3 dopiero startuje...

Z tych 30 katalogów tylko 11 miało jakikolwiek PR, no ale zobaczy się jeszcze co będzie po update ;)