Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

te kategorie to mialy buc dla sklepow, ale chyba nie bedzie ich - dodalem twojego linka w polecanych na stronie glownej

pisałem do @Kukis-a

ale wielkie dzięki za linki, podeślij na PW dane a odwdzięczę się tym samym;-)

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Skończyłem właśnie wersje 1.3 - wbrew pozorom zmian w templatce jest mniej niż w poprzedniej aktualizacji ale 5-10 minut na pododawanie paru linii kodu i tak każdy z niestandardową templatką będzie musiał poświęcić. Wszystko jest dokładnie opisane w readme więc każdy powinien sobie z tym poradzić. Większość zmian dotyczy raczej funkcjonalności w panelu admina.

Jutro pewnie próbnie zaktualizuje wpierw jeden ze swoich katalogów a w piątek aktualizacja i instalacja nowej wersji powinna być już dostępna.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

taki jeszcze mini błąd w wersji 1.2, przeglądałem zgłoszone wpisy i natrafiłem na wpis, któremu nie działał jako link ani tytuł wpisu ani adres podany pod opisem, z całą resztą jest wszystko ok. (odświeżałem stronę niejednokrotnie)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

A ja w 1.2 miałem taki bug, że w jednym wpisie były dopisane dwie takie same podkategorie, a kolejny wpis byl tej samej strony, tyle że bez żadnej przypisanej podkategorii. Dodam, że mam limit jedna strona = jedna podkategoria.

Znam te bugi od początku wersji 1.0 ale nie znam ich przyczyny - zdarzają się bardzo rzadko ale się zdarzają. Dla tego kto znajdzie źródło przyczyny tych błędów czeka -20% zniżka :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Aktualizacja do wersji 1.3 jest już dostępna z poziomu Panelu Administratora (zakładka Optymalizacja -> Sprawdź aktualizacje - tam reszta instrukcji).

Lista zmian i poprawek:

• Dodano możliwość wyboru grupy wpisów do której "spadną" wpisy znajdujące się w aktualnie kasowanej grupie

• Dodano możliwość wyboru grupy wpisów do której "spadnie" wpis któremu skończy się czas wpisu premium

• Dodano opcję płatnych/ograniczonych kategorii - definiowanie dla poszczególnych grup wpisów

• Dodano opcję eksportu danych kategorii/podkategorii/wpisów do pliku CSV

• Dodano opcję aktualizacji miniaturki w systemie PageGlimpse (uwaga nie gwarantuje działania gdyż przyjęcie i akceptacja nowego żądania zależy od PageGlimpse)

• Dodano opcję "zapomniałem hasła" - skrypt wygeneruje w takim przypadku nowe hasło do konta

• Dodano nową zakładkę w PA - Sesje obrazującą dane gości w katalogu z ostatnich 5 minut

• Dodano opcję pingowania wpisów zarówno automatycznie podczas moderacji jak i ręcznie w zakładce Optymalizacja

• Dodano nowe pole powiadomienia E-Mail wysyłane do właściciela wpisu w dniu skończenia się wpisu premium

• Dodano nowe formy promocji i reklamy wpisów w katalogu m.in. okienko reklamowe

• Dodano opcję definiowania własnych pól formularza (np. nazwa firmy, adres itd.) w celu tworzenia katalogów firm

• Dodano nowe statystyki katalogu - liczbę backlinków, zaindeksowanych stron i aktualny pagerank (aktualiazcja ręcznie w zakładce Optymalizacja)

• Dodano system komentarzy z mozliwością ich raportowania i szybkiej moderacji

• Dodano nową opcję optymalizacyjną do naprawiania i optymalizacji danych w SQL

• Dodano opcję ustawiania kolejności kategorii na stronie głównej

• Dodano opcję zaawansowanej wyszukiwarki

• Dodano opcję automatycznej zmiany tytułów nowych wpisów z dużej litery

• Dodano opcję masowego dodawania kategorii/podkategorii z opisami i słowami kluczowymi wg. struktury NAZWA;OPIS;SŁOWA

• Poprawiony system licencyjny - skrypt działa teraz bezproblemowo nawet podczas awarii serwerów licencyjnych

• Poprawione kodowanie danych w SQL - teraz wszystkie dane w phpMyAdmin mają polskie znaki (dotyczy tylko instalacji)

• Poprawiona wyszukiwarka

• Poprawiona pełna modyfikacja wpisu - teraz wpis który był aktywny nadal będzie aktywny

• Zwiększono ilość znaków dla pól reklam i statystyk, wyjątków cache i przyczyn odrzucenia w powiadomieniach E-Mail

• Nowy system wyjątków Cache - teraz definiowanie wyjątków jest prostsze i działa zarówno podczas generowania strony statycznie jak i dynamicznie

• W PA w listach wpisów dodano miniaturkę i datę ostatniej modyfikacji wpisu

• Poprawiono kodowanie znaków w tytułach wiadomości E-Mail

• Zwiększono ilość znaków dla pól powiadomień E-Mail

• Przeniesiono opcję nadawania linkom atrybutu rel="nofollow" do opcji poszczególnych grup wpisów

• Poprawiono zliczanie znaków w polu wpisywanego opisu - teraz nie zlicza znaków (...)[ /url] a polskie znaki traktowane są jako 1 znak

• usuwanie iinformacji dla moderatora podczas aktywowania wpisu

• Token został rozdzielony - teraz można indywidulanie zadecydować który token zostawić a który wyłączyć

i wiele ojjj wiele innych poprawek :)

Demo na stronie https://www.demo.seokatalogi.pl zaktualizowane (login i hasło do PA: seokat_demo)

Katalog w wersji 1.3 można w akcji obejrzeć tutaj > https://www.katalog.intelekt.net.pl

W panelu dostępna również nowa paczka instalacyjna.

-----------

Aktualizacja jest zgodna wstecz czyli można aktualizować do 1.3 zarówno 1.0, 1.1 jak i 1.2 - mogą jednak wystąpić problemy z plikiem licencyjnym (bo w nowszych wersjach się trochę różni) więc w katalogu z paczką aktualizacyjną jest stary plik license.zip - proszę go w razie problemów rozpakować do includes/

Jest trochę zmian w templatce więc tych którzy używają niestandardowej templatki lub zmodyfikowali default odsyłam do pliku readme_update.txt.

-----------

Wraz z nową wersją zmienia się również nieznacznie cena skryptu która wynosić będzie:

120zł + VAT - 1 licencja

480zł + VAT - 10 licencji

960zł + VAT - 25 licencji

W razie problemów jak zwykle jestem do Waszej dyspozycji na PiO jak i na kontakt@seokatalogi.pl

super, że już oficjalnie :)

przeglądam wersję demo, i nie wiem czy odłożyłeś to na kolejną aktualizację czy po prostu nie potrafię znaleźć ale miałeś na liście zadań przedstawienie gdzieś w panelu sumy wszystkich odwiedzin przez roboty katalogu.

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Ciekawie to wygląda. GJ :)

więc w katalogu z paczką aktualizacyjną jest stary plik license.zip - proszę go w razie problemów rozpakować do includes/

U mnie było to konieczne. :)

Edytowane przez Gość

ale miałeś na liście zadań przedstawienie gdzieś w panelu sumy wszystkich odwiedzin przez roboty katalogu.

Przesunąłem to podobnie jak PayPal i kilka innych rzeczy na 1.31 - pojawi się pod koniec grudnia lub na początku stycznia.

U mnie było to konieczne. :)

Na szczęście jeśli wszystko będzie OK w następnych aktualizacjach zmiana pliku licencyjnego nie będzie już konieczna.