Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się pytam, gdzie byli rodzice?? :D

A pytam, bo widzę, że wszędzie są wyświetlane pełne opisy stron i uważam, że nie jest to dobre rozwiązanie,

polecałbym w takich miejscach, jak: najlepsze, ostatnio dodane, statystyka PR itp. wyświetlać tylko część opisu. np. 255 znaków.

A dlaczego.. chyba nie muszę pisać.

EDIT.

Nie znam skryptu (jeszcze) ale pewnie jest to chyba już wykonalne po stronie użytkownika?

Pozdrawiam,

Mar.

Edytowane przez Mar

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

polecałbym w takich miejscach, jak: najlepsze, ostatnio dodane, statystyka PR itp. wyświetlać tylko część opisu. np. 255 znaków.

Mar - ja tylko daje narzędzie - kto jak je wykorzysta to już indywidualna sprawa - kto chce mieć cały opis zostawi zmienną $sites[$i]['description'] w spokoju, kto chce mieć tylko 255 znaków zrobi substr($sites[$i]['description'], 0, 255); :D

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ja tylko pytałem.. nie znam jeszcze skryptu a coś mi się o uszy obiło, że będzie na tpl.. czyli np. {OPIS} a kod jest zakodowany,

ale skoro można to dowolnie edytować to OK.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Templatki są całkowicie jawne i maksymalnie oddzielone od kodu php. Zakodowane są tylko funkcje które np. przetwarzają dane z formularzy, inicjują uruchomienie jakichś modułów lub wyciągają do zmiennych w tablicy dane które właśnie wykorzystać możesz w plikach templatki.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Aktualizacja do wersji 1.1 jest już dostępna z poziomu Panelu Administratora (zakładka Konfiguracja -> Sprawdź aktualizacje - tam reszta instrukcji).

Lista zmian:

• Dodatkowe tagi globalne na podstronach kategorii i podkategorii (związane tematycznie)

• Edytor WYSIWYG z podświetlaniem składni w zakładce Edytor w PA

• Możliwość "odznaczania" opcji moderacyjnych przy selektywnej moderacji

• Podstrona z formularzem kontaktowym 9wymaga kliknięcia przycisku "Wyślij" w Konfiguracja -> Adresy URL)

• Przypisywanie adresu e-mail w formularzu dodawania strony gdy użytkownik jest zalogowany

• Dodatkowe pole słów kluczowych dla kategorii i podkategorii w PA

• Nowa zakładka Konfiguracja -> Moje Konto z możliwością zmiany danych dostępowych do PA

• Dodatkowa opcja optymalizacyjna do czyszczenia kodów jednorazowych dla płatnych wpisów

• Naprawiony błąd z tagami globalnymi

• Naprawiony błąd z przeliczaniem tagów przy selektywnej modyfikacji i w opcji optymalizacyjnej

• Tłumaczenie "Słowa kluczowe" w wersji ang. !!!

• Zaznaczanie aktualnej pozycji w menu

• Poprawione przyciski w menu ("wyloguj się" zamiast "zarejestruj" dla osoby zalogowanej)

• Naprawiony import kodów jednorazowych - teraz isnieje możliwość również ich podejrzenia

• Skracanie opisu strony w meta description na podstronie szczegółów wpisu

• Naprawiony błąd z blokami reklam i statystyk

Instalka 1.1 do kupienia od jutra.

Demka zaktualizowane:

https://www.demo1.seokatalogi.pl

https://www.demo2.seokatalogi.pl

Edytowane przez General_Depet

Kurcze wkradł się spory ale prosty błąd z emailem który instalował się jako - kontakt@seokatalogi.pl - pomimo tego iż w formularzu instalacyjnym podawaliście co innego. Teraz wszystkie zażalenia typu "czemu nie dodałeś mojego wpisu ?" przychodzą do mnie hehehe :)

Problem można bardzo prosto rozwiązać w wersji 1.1 - PA -> Konfiguracja -> Moje konto -> kliknij "wyślij" - nie trzeba nic zmieniać. Sorry za kłopot.

chciałbym zapytać o opis katalogu przy dodawaniu do qlwebów "zaciągają" sie krzeczki;-(

w moim przypadku:

"Pakiet.Info jest katalogiem stron ĹÄczÄcy w sobie prostotÄ obsĹugi z bogatÄ funkcjonalnoĹciÄ. Katalog powstaĹ na bazie skryptu otwarty.pl mini mod v2.0 jako odpowiedĹş na rosnÄce zapotrzebowanie uĹźytkownikĂłw na nowe, bardziej rozbudowane modyfikacje i odseparowanie od masowo po..."

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

To nie jest błąd SEOKatalogu tylko qlWeba który nie radzi sobie z kodowaniem znaków innym niż iso-8859-2 przy pobieraniu danych z META tagów. Pierwsze wersje miniacza miały ten sam problem.

Nic na to nie poradzisz bo to błąd jest po ich stronie. Jedyne co możesz zrobić to zmienić kodowanie znaków swojego własnego katalogu z utf-8 na iso-8859-2 - wystarczy że zmienisz kodowanie wszystkich kwestii zawartych w pliku languages/polish.php (np. programem Gżegżółka) i w bodajże pierwszej zmiennej zmienisz 'utf-8' na 'iso-8859-2'.

---------

Jutro pewnie wyjdzie kolejna mini-aktualizacja do wersji 1.11 - jest kilka istotnych błędów z linkami zwrotnymi.