Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

czy mogły by się tu pokazywać jedynie np. pierwsze 150 znaków opisu stron a nie całe?

Ogólnie aby całe opisy były tylko na podstronie danego wpisu

Zachęcam do zaglądania do manuala > https://www.seokatalogi.pl/pytania-i-odpowiedzi/ bo często dodaje tam właśnie instrukcje do takich prostych modyfikacji.

Jak zrobić żeby opis strony w liście wpisów np. na stronie głównej był skrócony - powiedzmy do 250 znaków a pełna wersja dostępna była dopiero na podstronie szczegółów wpisu ?

W plikach templatki gdzie występuje lista wpisów m.in. templates/default/ home.php, cat.php i sub.php proszę odnaleźć fragment kodu:

<?=encode($sites[$i]['description']);?>

i zamienić na:

<?=mb_substr(encode($sites[$i]['description']), 0, 250, $GLOBALS['lang'][0]);?>

gdzie '250' oznacza próg ilości znaków po którym tekst zostanie "ucięty".

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

dzięki :)

edit: tylko w ten sposób ucina często słowo, nie elegancko to wygląda, a gdyby tak ucinało np po "." czyli po pierwszym zdaniu? Jest to wykonalne?

Edytowane przez Rocky77

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

na końcu treści w zakładce liczniki w pa masz linka podanego: www.user-agents.org

a za wyświetlanie odpowiada kod:

Dzięki! Angielskiego nie znam ale jakoś przetrawię...

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

Mam następujący problem. Dziś i wczoraj przy kilku wpisach miałem dziwne sytuacje. Skrypt przyjął wpisy w ogóle bez kategorii lub z taką samą kategorią wybraną dwa razy. Miałem wtedy w panelu dwa wpisy tej samej strony. Była ona niby w tym samym czasie dodana przez dwie różne osoby - wydaje mi się to mało prawdopodobne. Pierwszy problem występował właśnie przy takich podwójnych wpisach (pierwszy był bez żadnej kategorii, drugi np. z dwiema takimi samymi). Czy ktoś się z tym spotkał?

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!

Pierwszy problem występował właśnie przy takich podwójnych wpisach (pierwszy był bez żadnej kategorii, drugi np. z dwiema takimi samymi). Czy ktoś się z tym spotkał?

Tak czasami, bardzo rzadko się zdarza - nie znam źródła problemu. Na znalazcę czeka extra bonus ale jeszcze nikt się nie zgłosił :)

Podejrzewam że problem tkwi w chwilowej niedyspozycji serwera - czyli user dodaje wpis, klika "Wyślij", widzi że strona się nie przeładowuje przez jakiś czas więc klika jeszcze raz - w końcu serwer zaskakuje a do bazy zapisane zostają 2 wpisy z czego jeden jest duplikatem.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Powiedziałbym, że nie tak rzadko.

Co jakiś czas mam takie wpisy. Serwer raczej zadyszki nie dostaje (kei).

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

To są tylko moje przypuszczenia i nie koniecznie mam na myśli "zadyszkę" ale restart który na każdym servie co jakiś czas jest wykonywany.

przypuscmy ze wyroznilem sobie strone w okienku reklamowym

gdzie moge sprawdzic do kiedy aktualna strona bedzie w tym okienku ?

przypuscmy teraz cos odwrotnego

chce wyroznic strone w okienku reklamowym

robie to tak

ze strony glownej klikam w "Reklama Twojej strony TUTAJ!"

nastepnie wysylam sms mam kod, kase mi zabralo, nadal jednak jest problem bo pole input id jest puste, nie myslac wpisuje tam np losowy ciag, ok dostaje komunikat strona zaktualizowana

fajnie, tylko szkoda ze np to nie musi byc koniecznie moja strona bo skad mialem wiedziec co za numer tam wpisac do tego id

wedlug mnie to pole id input powinno miec atrybut readonly, bo w innym wypadku nie myslacy uzytkownicy (a jest takich wielu nie obrazajac tu nikogo) moga miec pretensje dlaczego ich strony niema w okienku reklamowym pomimo tego ze kase zaplacili i dostali info ze strona zostala zaktualizowana

w przypadku readonly takiego problemu by nie bylo

aha a jak wyglada to gdy chce zaplacic przez dotpaya za reklame w okienku

bo z tego co widze to w linku dotpay nie ma zadnej informacji ktora strone chcemy zaktualizowac

jezeli user na jednym adresie email mialby jedna strone to no ok, ale co przypadku gdy ma ich 100

nowy katalog stron

katalog

Witam,

gdzie moge sprawdzic do kiedy aktualna strona bedzie w tym okienku ?

Na podstronie okienka > https://www.katalog.intelekt.net.pl/?action=premium_box np:

Aktualnie stron w okienku reklamowym: 11

Aktualna strona w okienku reklamowym do dnia: 10 12 2009

ze strony glownej klikam w "Reklama Twojej strony TUTAJ!"

nastepnie wysylam sms mam kod, kase mi zabralo, nadal jednak jest problem bo pole input id jest puste, nie myslac wpisuje tam np losowy ciag, ok dostaje komunikat strona zaktualizowana

Powinieneś wpisać tam ID swojego wpisu - znajdziesz go w szczegółach wpisu albo w adresie URL. Nic nie stoi też na przeszkodzie żebyś dodał sobie taką informację dla usera - plik template/<--nazwa-templatki-->/premium_box.php. Zrób mniej więcej coś takiego jak u mnie > https://www.katalog.intelekt.net.pl/?action=premium_box

wedlug mnie to pole id input powinno miec atrybut readonly, bo w innym wypadku nie myslacy uzytkownicy (a jest takich wielu nie obrazajac tu nikogo) moga miec pretensje dlaczego ich strony niema w okienku reklamowym pomimo tego ze kase zaplacili i dostali info ze strona zostala zaktualizowana

Hehe a skąd skrypt ma wtedy wiedzieć JAKI wpis ma wyróżnić skoro w polu readonly ID nic nie będzie ? ;)

readonly może być (i jest) zrobione w podstronie "Wyróżnij ten wpis w katalogu" ponieważ ta podstrona dotyczy "sztywno" danego wpisu ale podstrona okienka reklamowego jest że tak powiem "wspólna" stąd ID trzeba podać.

aha a jak wyglada to gdy chce zaplacic przez dotpaya za reklame w okienku

bo z tego co widze to w linku dotpay nie ma zadnej informacji ktora strone chcemy zaktualizowac

jezeli user na jednym adresie email mialby jedna strone to no ok, ale co przypadku gdy ma ich 100

Właśnie po to jest pole ID żeby skrypt "wiedział" jaki wpis ma wyróżnić.

Na podstronie okienka > https://www.katalog.intelekt.net.pl/?action=premium_box np:

Aktualnie stron w okienku reklamowym: 11

Aktualna strona w okienku reklamowym do dnia: 10 12 2009

no tak tylko ze tam jest strona losowana rotacyjnie i w przypadku gdybym chcial zobaczyc jakis konkretny wpis to moze to byc problem

Powinieneś wpisać tam ID swojego wpisu - znajdziesz go w szczegółach wpisu albo w adresie URL. Nic nie stoi też na przeszkodzie żebyś dodał sobie taką informację dla usera - plik template/<--nazwa-templatki-->/premium_box.php. Zrób mniej więcej coś takiego jak u mnie > https://www.katalog.intelekt.net.pl/?action=premium_box

Hehe a skąd skrypt ma wtedy wiedzieć JAKI wpis ma wyróżnić skoro w polu readonly ID nic nie będzie ? ;)

no wlasnie chodzilo mi o to, ze jakby bylo readonly to wtedy user nie dodal by tego wyroznienia i musialby isc na podstrone swojego wpisu i dopiero z tamtat wejsc do wyroznienia

ale twoj pomysl jest ok, poprostu dodac jakiegos dodatkowe info i wtedy wszystko bedzie jasne B)

Edytowane przez tomek13

nowy katalog stron

katalog

abcdh.jpg

Coraz częściej takich wpisów - można coś z tym zrobić? Ktoś dodaje z jakiegoś automatu czy jak?

Edytowane przez neon103

Sprzedam punkty systemu wymiany linków Gotlink.pl i Seomatik.pl

Wystawiam faktury VAT. Zapraszam do kontaktu d.szwaba@gmail.com

Będzie tygodniowe opóźnienie z wersją 1.31 - doszło kilka rzeczy których nie miałem w planach a które jednak dorobię. Jedną z nich jest wspomniany wcześniej bbcode z podglądem online - mały screen:

bbcode.th.jpg