Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

przydaloby sie tez wykaz wpisow wyroznionych, np jako podstrona typu najlepsze, nowe, itd tyle ze wyroznione. np wlaczana z panelu (jakby ktos nie chcial)

Dobry pomysł - zapisane do 1.4

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/xxx/public_html/includes/db.php on line 11

Too many connections

Serwer Ci siada - w PA -> Konfiguracja -> Adresy URL wywal klucze %cat% i włącz cache.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

przydaloby sie tez wykaz wpisow wyroznionych, np jako podstrona typu najlepsze, nowe, itd tyle ze wyroznione. np wlaczana z panelu (jakby ktos nie chcial)

Skąd ja to znam :( to samo można zrobić ze wszystkimi wpisami premium/sponsor - wyświetlane jako mixed i losowo

RSS dla premiowych ... gadżecik ale może warto

wyświetlanie wpisów PREMIOWYCH w zalezności od wybranej opcji:

- tylko w kategoriach w ktorych wpis dodany

- na wszystkichs tronach (ale tu uwaga - moze dochodzić do braku tematycznosci wpisow jak np wyswietlisz wpis o kredytach w zakladce o świętach)

Przypominam tez o zrobieniu 301 jak ktoś zmieni tylko tytuł wpisu (anchor) na ostatnio zmieniony - żeby autoamtycznie przekriowac zaindeksowany stary wpis na nowy

Równiez wskazane jest wykonanie obsługi błędu 404 - własna strona blędow obsługiwana z poziomu skryptu z opcją 9wlasna, jako serwer) z templatka w skorce [no chyba ze juz jest zaimplementowana]

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Chyba mam jakiś błąd w katalogu...

Mój katalog ma dokładnie miesiąc - wtedy dodałem jeden ze swoich wpisów jako premium. Opcja premium po 30 dniach zamieniana na wpis darmowy. No i rzeczywiście dzisiaj przyszedł mail z katalogu informujący o zmianie wpisu na darmowy.

Problem polega na tym, że przy wpisie premium strona może być dodana do 4 kategorii, a przy darmowym do jednej - jednak u mnie pomimo wpisu darmowego i jednej kategorii widocznej w PA strona nadal wyświetla się w czterech kategoriach (jak wcześniej) ;)

No i jeszcze jedna sprawa: czy po automatycznej zmianie wpisu z premium na darmowy wpis musi pokazywać się na początku kolejki tak jakby był świeżo dodany do katalogu?

Edytowane przez Toomek

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

przy okazji, moze jeszcze osobny kanal rss dla wyroznionych stron?

Dopisane

wyświetlanie wpisów PREMIOWYCH w zalezności od wybranej opcji:

- tylko w kategoriach w ktorych wpis dodany

- na wszystkichs tronach (ale tu uwaga - moze dochodzić do braku tematycznosci wpisow jak np wyswietlisz wpis o kredytach w zakladce o świętach)

To już jest przecież ;)

Przypominam tez o zrobieniu 301 jak ktoś zmieni tylko tytuł wpisu (anchor) na ostatnio zmieniony - żeby autoamtycznie przekriowac zaindeksowany stary wpis na nowy

Zobaczymy - może będzie w 1.4

Równiez wskazane jest wykonanie obsługi błędu 404 - własna strona blędow obsługiwana z poziomu skryptu z opcją 9wlasna, jako serwer) z templatka w skorce [no chyba ze juz jest zaimplementowana]

OK - dopisane do 1.4

[...] przy wpisie premium strona może być dodana do 4 kategorii, a przy darmowym do jednej - jednak u mnie pomimo wpisu darmowego i jednej kategorii widocznej w PA strona nadal wyświetla się w czterech kategoriach (jak wcześniej) :(

To nie błąd - kategorie zawsze zostają zachowane. Znikają tylko dotychczasowe preferencje.

No i jeszcze jedna sprawa: czy po automatycznej zmianie wpisu z premium na darmowy wpis musi pokazywać się na początku kolejki tak jakby był świeżo dodany do katalogu?

Tak bo uaktualniany jest w bazie rekord z datą a to właśnie po dacie sortowane są wpisy na głównej. Po co ? Żeby wpis się przeindeksował.

Ale jeśli nie chcesz tak mieć podeślij mi plik includes/template.php to wyślę Ci z sortowaniem po ID i takich wpisów nie będzie już widać.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ale jeśli nie chcesz tak mieć podeślij mi plik includes/template.php to wyślę Ci z sortowaniem po ID i takich wpisów nie będzie już widać.

to nie aż takie ważne...

A dało by radę zrobić tak by ilość kategorii się jednak zmniejszała wraz ze zmianą grupy wpisu (aby pozostawała tylko pierwsza podkategoria)? Bo w PA się to zmienia (widać tylko jedną kategorię).

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

A dało by radę zrobić tak by ilość kategorii się jednak zmniejszała wraz ze zmianą grupy wpisu (aby pozostawała tylko pierwsza podkategoria)? Bo w PA się to zmienia (widać tylko jedną kategorię).

Chyba tylko w opcji edycji ?

Ręcznie to oczywiście idzie zrobić, ale chodzi mi aby wraz ze zmianą grupy wpisu zmieniała się automatycznie ilość podkategorii (zgodnie z charakterystyką poszczególnych wpisów).

kiedyś już poruszałem temat stron N/A, ale wtedy mi chodziło o warunek dodawania ;) a teraz mam takie pytanie, czy dało by radę dać je w statystyka pagerank? tak czy tak siedzi w bazie jaka strona ma N/A to paseczek też by można dać, a "szybszy" dostęp do listy takich stron by był.

a co myślisz o reklamie typy google adsense? chodzi mi o ten box z kilkoma reklamami (www.google.com/adsense/static/pl/images/skyscraper.gif), o tam linki od razu do stron albo do podstrony w naszym katalogu

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

hallo hallo mam pytanie dotyczące SEOKatalogów. Mianowicie spotkałem się z kilkoma katalogami w których chciałem dodać wpis z linkiem zwrotnym i po mimo kilku prób nie udało mi się. Za każdym razem wyskakuje takie coś

URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu "https://"

Strona nie została dodana.

ostatnia próba w katalogu otooferty.pl reszty nazw katalogów już nie pamiętam

Stwierdzam że ze mną coś nie tak albo z tym katalogiem ;-) proszę o odpowiedź.

Witam,

poniżej przedstawiam sytuację jaka mnie spotkała. Mam hosting w Hekko i tam był postawiony mój katalog Pakiet.Info Wczoraj wieczorem moje konto zostało zablokowane;-( Napisałem dzisiaj email z zapytaniem dlaczego tak się stało? Poniżej przedstawiam odpowiedź i jednocześnie sugeruje "omijania szerokim krokiem" tego hostingodawcy.

"Uprzejmie informuję iż powodem zablokowania konta jest wyjątkowo nadmierne zużycie czasu na zapytania typu select do bazy mysql. W ciągu ~8 godzin Pańskie konto zużyło ok 22 tysiące sekund realnego czasu na takie zapytania, jest to niedopuszczalne i powoduje niestabilną pracę serwera. W takich wypadkach nie możemy sobie pozwolić na jakikolwiek ostrzeżenia.

Konto nie zostanie odblokowane.

--

Pozdrawiam,

Damian Gałązka

Biuro Obsługi Klienta

firmy HEKKONET

www.hekko.pl

biuro@hekko.pl

tel. +48 58 732 71 94

fax. +48 58 732 71 96

tel. awaryjny +48 698 698 152

"

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Mam pytanie odnośnie maili z potwierdzeniem lub odrzuceniem wpisu. Czy istnieje możliwość wprowadzenia opcjonalnie możliwości pisania ręcznie krótkich komentarzy opisujących przyczynę odrzucenia wpisu, przeniesieniu do innej katogirii itp. W tej chwili trzeba w PA zdefiniować krótkie odpowiedzi, które można wybrać z pola wyboru. Nie da się nic dopisać "od siebie".

Pozdrawiam.

netkat_logo_male.png.55f9093b88d31963c3c86caf4ab7bc2f.png  - skrypt katalogu stron, który ułatwia moderację (pierwszy skrypt napisany z wykorzystaniem Pythona/Django), Katalogika.pl - najlepsze strony internetu!