Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Cokolwiek bym nie zrobił w plikach templatki *.php (sprawdzałem header.php i home.php) korzystając z wewnętrznego edytora (niezależnie czy z włączonym Toggle czy nie) to w efekcie po stronie front-endu pojawia mi się:

Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/netpl/www/moja-super-strona/templates/default/header.php on line 1
Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in /home/netpl/www/moja-super-strona/templates/default/header.php on line 1
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /home/netpl/www/moja-super-strona/templates/default/header.php on line 1
Warning: Unexpected character in input: ''' (ASCII=39) state=1 in /home/netpl/www/moja-super-strona/templates/default/header.php on line 1
Parse error: syntax error, unexpected ',' in /home/netpl/www/moja-super-strona/templates/default/header.php on line 1

Nawet jeśli tylko zrobię "save" bez dokonywania żadnych zmian.

Przy modyfikacji w zewnętrznym edytorze i przesłaniu pliku na serwer jest ok.

Edytowane przez abinthenet
Katalog stron Indexer.pl - w sieci już od 2007 roku

abinthenet -> poprawka poszła na maila, daj znać czy już jest ok.

Szymon80 -> są małe problemy ale to nie wina SEOKatalogu ale hostingu :( - tego nie przeskoczysz, chcesz mieć reglarne, szybkie pobieranie PR zatroszcz się o w miarę unikalne IP serwera na którym nie stoi 10 kilo miniaczy które pobierają PR na każdej stronie :P

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam!

Zastanawiam się, czy jest możliwość przy płatnościach, aby sprzedać kod na X wpisów. Np. paczki po 5, 10 i 20 kodów. Bardzo przydałaby się taka opcja. Jak mniemam skoro kod jest zakodowany to sami nie możemy takiej opcji wprowadzić.

Dodatkowo, ludzie pytają często czy właściciel posiada też inne katalogi. Wobec czego, pasowałby wprowadzić np. sprzedanie kodów ważnych do wszystkich katalogów właściciela opartych na tym skrypcie. Pewnie musiałby być wspólna baza/tabela, aby wprowadzić takie rozwiązanie.

Gnębi mnie jeszcze jeden problem. Z tego co tutaj pisałeś licencja jest na domenę. A co się dzieje w przypadku gdy domena dostania bana? Są jakieś szanse na przeniesienie na inna domene?

Pozdrawiam

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

Zastanawiam się, czy jest możliwość przy płatnościach, aby sprzedać kod na X wpisów. Np. paczki po 5, 10 i 20 kodów. Bardzo przydałaby się taka opcja. Jak mniemam skoro kod jest zakodowany to sami nie możemy takiej opcji wprowadzić.

Ależ proszę bardzo - mogę dorobić bo tao fajna funkcja. Import będzie wtedy wyglądał tak:

67462742:5

32323244:10

43493434

34340930:15

....

czyli gdzie :5 lub :10 - na tyle wpisów starcza 1 kod, z kolei tam gdzie nie zostało zadeklarowane kod jest jednorazowy. Pasuje taki schemat ?

Dodatkowo, ludzie pytają często czy właściciel posiada też inne katalogi. Wobec czego, pasowałby wprowadzić np. sprzedanie kodów ważnych do wszystkich katalogów właściciela opartych na tym skrypcie. Pewnie musiałby być wspólna baza/tabela, aby wprowadzić takie rozwiązanie.

A nie prościej w takim przypadku zaimportować te same kody do wszystkich katalogów ?

Gnębi mnie jeszcze jeden problem. Z tego co tutaj pisałeś licencja jest na domenę. A co się dzieje w przypadku gdy domena dostania bana? Są jakieś szanse na przeniesienie na inna domene?

To gnębi nie tylko Ciebie ale niestety nie ma możliwości przeniesienia licencji na inną domenę. Raz wygenerowana jest już do końca świata. Z INDEXU z tego co wiem jest identycznie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ależ proszę bardzo - mogę dorobić bo tao fajna funkcja. Import będzie wtedy wyglądał tak:

67462742:5

32323244:10

43493434

34340930:15

....

czyli gdzie :5 lub :10 - na tyle wpisów starcza 1 kod, z kolei tam gdzie nie zostało zadeklarowane kod jest jednorazowy. Pasuje taki schemat ?

Taka opcja byłaby jak najbardziej przydatna.

A nie prościej w takim przypadku zaimportować te same kody do wszystkich katalogów ?

nie do konca... chodziło pewnie o to, żeby ktoś kupił np, pięciokrotny kod i użył go nie więcej niz 5x w wybranych katalogach (tak jak u mnie !!! )

muszę prześledzić wątek, bo może przestawię się na Twój skrypt...

edit: przeczytałem cały wątek... na razie się wstrzymam. Zakodowany kod to nie dla mnie - lubię wiedzieć co i jak i przerabiać wedle uznania. No i produkt młody - wkopałem się już w testowanie semiaddera :-( "mój freeglobes" musi mi wystarczyć...

ale tak czy siak - założenia i funkcjonalność budzi uznanie!

pozdrawiam!

Edytowane przez pixel

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Witam,

nie do konca... chodziło pewnie o to, żeby ktoś kupił np, pięciokrotny kod i użył go nie więcej niz 5x w wybranych katalogach (tak jak u mnie ;) )

Fakt muszę to lepiej przemyśleć.

edit: przeczytałem cały wątek... na razie się wstrzymam. Zakodowany kod to nie dla mnie - lubię wiedzieć co i jak i przerabiać wedle uznania.

Zakodowane masz tylko funkcje w PHP - pliki templatki są w pełni dostępne. To jedyna możliwość by w 100% zabezpieczyć się przed tym co stało się z qlWebem czy otwartym mini.

A mógłbyś zrobić mi takie coś żeby był link do formularza dodawania nowego wpisu. Po prostu wolałbym żeby ta nawigacja po katalogu byłą łatwiejsza i żeby dodać stronę nie trzeba było wchodzić do podkategorii i dopiero tam sugerować adres tylko np. na stronie głównej kliknąć w link 'Dodaj stronę"...

https://www.demo1.seokatalogi.pl/?action=add

Wpisując taki adres widzimy 'URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu 'https://'.'

A mi chodzi o to żeby po wpisaniu tego pojawił się formularz dodawania.

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Można dorobić aczkolwiek to co jest teraz jest specjalnie ze względu na:

- automatyczny wybór kategorii głównej

- walidacja adresu

- ewentualna blokada dodawania podstron

- sprawdzenie czy strona znajduje się już w katalogu

- ewentualna blokada adresu WWW lub IP dodającego

Wszystko to skrypt jest w stanie sprawdzić tylko po podstawie adresu; po co więc człowiek który "nadziałby się" na cokolwiek wyżej miałby wypełniać całą pozostałą część formularza ? ;)

Można zrobić tylko możliwość przeniesienia tego jednego pola do wpisania adresu (1 krok w dodawaniu strony) na osobną stronę - ktoś już wcześniej to proponował i postaram się dorobić taką możliwość w następnej wersji.

O tak. To dobry pomysł, bo napewno wielu z nam by się taki spis przydał a jak narazie w spisie Mar'a są tylko 2 katalogi na tych skryptach, a według mnie na pewno jest ich więcej ;)

Napisz email lukas24.24@o2.pl jeśli mam wobec Ciebie zobowiązanie.

mam pytanie, czy gdzieś mogę znaleźć jakichś spis stron opartych o ten skrypt?

Skrypt dopiero od niecałych 2 tygodni więc specjalnie wielu katalogów jeszcze na nim nie ma ale...

Niedługo powstanie oficjalna strona projektu (adres w moim podpisie) z podstroną konkursową (autor najładniejszego SEOKatalogu dostanie dodatkową licencję) - każda strona która weźmie udział będzie tam podana.

Póki co polecam spojrzeć na:

Katalog SoftPage - na razie jedyny SEOKatalog ze zmienioną skórką

suwalski.info - pierwszy w pełni udany import danych użytkownika ze starego miniacza wraz przekierowaniem praktycznie wszystkich starych urli na nowe np: (url z miniacza) https://www.suwalski.info/kat-12.html -> (url SEOKatalogu) https://www.suwalski.info/rtv-agd-gsm-k-12.html

Edytowane przez General_Depet