Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Strona najwyżej we wszystkich podkategoriach? -> czyli najwyzej w kategorii biznes

Strona najwyżej we wszystkich kategoriach? -> najwyzej na stronie glownej

Nie

Strona najwyżej we wszystkich kategoriach? oznacza że strona będzie się wyświetlać zarówno w kategorii Biznes jak i Flora i fauna.

Strona najwyżej we wszystkich kategoriach? oznacza że strona będzie się wyświetlać zarówno w podkategorii Finanse jak i Kwiaty

Link na podstronie "Przyjaciół"?

czemu ta opcja jest nie aktywna i od czego ona zalezy

Musisz wpierw aktywować podstronę przyjaciół w PA -> Konfiguracja -> Ustawienia główne - Zawartość

Sama opcja powoduje że linki (bezpośrednie) do stron wyświetlane są w liście na dodatkowej podstronie Przyjaciół.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

czyli jezeli dam cos takiego

Strona najwyżej we wszystkich podkategoriach? -> nie

Strona najwyżej we wszystkich kategoriach? -> nie

to czy strona ta bedzie mi sie pojawiac w innych kategoriach niz zostala dodana ?

bo chodzi mi o to zeby ta strona nie pojawiala sie w innych kategoriach (podkategoriach) niz zostala dodana

i jeszcze jedno pytanko

jestem w pliku site.php

jest tam taka linijka

$meta = array('title' => $site[0]['title'], 'keywords' itd

chodzi mi o to jak pobrac tutaj nazwe podkategorii bo chcialbym ja zapisac do meta danych

(dodam ze u mnie jest mozliwosc dodania tylko do jednej kategorii, wiec nie bedzie problemu z tym ze wpis moze byc w kilku kategoriach)

moglbym to zrobic porzez funkcje site_cat i pozniej obrobic ja poprzez explode

ale nie wiem, moze jest jakis prostrzy sposob na wyciagniecie nazwy podkategorii

nowy katalog stron

katalog

to czy strona ta bedzie mi sie pojawiac w innych kategoriach niz zostala dodana ?

bo chodzi mi o to zeby ta strona nie pojawiała się w innych kategoriach (podkategoriach) niz zostala dodana

W takim wypadku NIE - będzie wyświetlać się tylko w tych do których została dodana.

$meta = array('title' => $site[0]['title'], 'keywords' itd

chodzi mi o to jak pobrac tutaj nazwe podkategorii bo chcialbym ja zapisac do meta danych

Na podstronie szczegółów wpisu nie da rady :tancze:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

pytanie z innej beczki, załóżmy że jakaś strona jest już dodana do katalogu jako wpis premium, tzn. wyświetla sie w okienku promo rotacyjnie, co sie stanie jeśli takiej stronie dołożymy kolejny kod ? doliczy liczbe dni do kolejki czy zacznie liczyc od nowa a dni ktore by nam pozostawaly przepadaja ?

Wedding Photography Edinburgh

Artykularnia - skrobnij coś i opublikuj

UK Websites Directory - UK Only

Mam problem po aktualizacji:

W panelu "Top kategorii" przykładowy link wygląda tak:

https://www.katalog.ogrodnictwa.pl//ogrodni...ternetowe,p,63/ i oczywiście wyskakuje byk (brakuje kategorii w linku - jest tylko podkategoria)

a w drzewku kategorii już tak:

https://www.katalog.ogrodnictwa.pl/handel,o...ternetowe,p,63/ co już działa poprawnie.

Dodatkowo podgląd strony u mnie w PA nie działa - tzn. pojawia się strona na 0,5 sekundy i cały tekst "pulsuje"

Edytowane przez Toomek

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

pytanie z innej beczki, załóżmy że jakaś strona jest już dodana do katalogu jako wpis premium, tzn. wyświetla sie w okienku promo rotacyjnie, co sie stanie jeśli takiej stronie dołożymy kolejny kod ? doliczy liczbe dni do kolejki czy zacznie liczyc od nowa a dni ktore by nam pozostawaly przepadaja ?

Dolicza kolejne dni do dnia w którym nastąpiła płatność premium.

Dodatkowo podgląd strony u mnie w PA nie działa - tzn. pojawia się strona na 0,5 sekundy i cały tekst "pulsuje"

Co do URLi to musisz jeszcze dostosowac swoją templatkę do wersji 1.31 wg instrukcji w pliku readme_update.txt a jeśli chodzi o podgląd strony w PA to być może nie skopiowałeś pliku admin/templates/default/css/style.css z paczki aktualizacyjnej lub nie odświeżyłeś jeszcze przeglądarki :)

Edytowane przez General_Depet

jak moglbym wywalic w templatce wszystkie promowane strony? Dane sa w tablicach $premium_site[0], $premium_site[1] itd.?

Hmm w którym pliku templatki to występuje ?

Druga sprawa o ktorej pisalem juz w mailu. Wyswietlanie w panelu admina PR dodawanej strony.

Mam to zapisane - postaram się dodać w 1.4 chociaż szczerze mówiąc nie wiem gdzie to już upchnąć ;)

po update pliki wychodzi mi czesto .../404.shtml/

Redirect Loop

Redirection limit for this URL exceeded. Unable to load the requested page. This may be caused by cookies that are blocked.

wersja 1.30

nowa instalka wersja 1.31 tez np jak zmienilem w edytorze w polish.php opis jak dodac strone na informacje. od tego momentu jest link .../informacje i blad 404

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

nowa instalka wersja 1.31 tez np jak zmienilem w edytorze w polish.php opis jak dodac strone na informacje. od tego momentu jest link .../informacje i blad 404

Spróbuj wywalić z htaccess:

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)/$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/$1/ [L,R=301]

Hmm w którym pliku templatki to występuje ?

W chwili obecnej jest to w sidebar.php i wyswietla losowa strone. Ja natomiast myslalem o zrobieniu slidera z tymi stronami. Potrzebuje wiec dane z tablic bedacych wynikiem f-cji box_premium(). Probowalem wrzucic to w petle for i inkrementowac indeks tablicy, ale nie wiem dlaczego nie zwracalo mi adresu url.

Edytowane przez alleweb
baner_mini.jpg

Przeobrażenie okienka reklamowego w slider mam w planach na 1.4 ;)

Dobrze kombinujesz - jeśli działasz pętlą for to urla powinieneś uzyskać zmienną $premium_site[$i]['url']

Zajrzyj również w tę funkcję box_premium() w includes/box.php

Edytowane przez General_Depet

Przeobrażenie okienka reklamowego w slider mam w planach na 1.4 :)

Dobrze kombinujesz - jeśli działasz pętlą for to urla powinieneś uzyskać zmienną $premium_site[$i]['url']

Zajrzyj również w tę funkcję box_premium() w includes/box.php

dzieki za hinta.. wdrozone

baner_mini.jpg