Skocz do zawartości

fałszywe kilknięcia

faudel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W przeciągu 2h odnotowałem 14 kliknięć w jednostki linku, z logów wynika, że miałem przez te 2h tylko 3 odwiedzających na stronie.

Albo ktoś 14 razy kliknął. albo rozłożyło się to na te 3 osoby.

Wszystkie te kliki dały ok 9$, czy ktoś może robić to specjalnie, a może ktoś znalazł ciekawe skierowania na tych linkach i tyle.

Tak czy siak, niepokoić się tym ? Google może zareagować w takim przypadku ?

Masz dwie wersje:

1) Jakiegoś obcokrajowca (z dobrze płatnych krajów) bardzo zainteresowały reklamy na Twojej stronie (pokazały się w jego własnym języku).

2) Ktoś chce abyś dostał bana(na) na konto AdSense w Google.

Na Twoim miejscu bym zgłosił ten przypadek, gdzieś był formularz do tego.

ps. jakim cudem odnotowałeś 14 klików? Przecież statystyki A$ odświeżają się nieregularnie.

A poza tym pamiętaj, że dzień w Google zaczyna się i kończy o 9 rano. Być może o tym jeszcze nie wiesz...

Nic niezwykłego, wygląda naturalnie.

Ktoś kilknął np. na dwa linki z jednostek linku, otworzył je sobie w nowych zakładkach.

Później otworzył sobie kolejne kilkanaście zakładek spośród reklam które mu się pokazały, jeśli reklamy były trafne.

Wielu ludzi przegląda net właśnie w ten sposób.

Ciesz się z $9 w ciągu 2 godzin.

ps. jakim cudem odnotowałeś 14 klików? Przecież statystyki A$ odświeżają się nieregularnie.

A poza tym pamiętaj, że dzień w Google zaczyna się i kończy o 9 rano. Być może o tym jeszcze nie wiesz...

Mam soft monitorujący konto adsens, prosta aplikacja widget na pasek do visty

od razu zauważyłem przyrost o 9$ między 22 a 24.

A że dzień kończy się o 9 to wiem. Moje konto odświeża się ok co 80-90 minut, choć faktycznie czasami trwa to dłużej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności