Skocz do zawartości

Jak obejść limity odsłon?

webBartek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

na pewnej nieaktualizowanej przeze mnie stronie mam ruch 4-4,5 mln odsłon miesięcznie. Dopiero niedawno zauważyłem, że obecne darmowe statystyki stat24.pl generują jakieś reklamy (po przejęciu ich przez Polsat). Chciałbym przejść do GA i znowu zajmować się stroną. Myślę, że przez aktualizację, ruch znacznie przekroczy 5mln odsłon. W związku z tym, czy macie jakiś pomysł jak to obejść? Nigdy nie korzystałem jeszcze z GA.

Moja strona składa się z ~50 subdomen. Czy jedyną możliwością obejścia limitów jest np. rozdzielenie subdomen na kilka kont?

PS: Zakup płatnych statystyk odpada. Wolałbym też nie instalować statystyk (skryptu) na własnym serwerze.

Nie zrozumiałeś mnie. Nie pisałem że nie chce wstawiać żadnego kodu na strony. Napisałem, że nie chce instalować własnych statystyk (np. takich https://skrypty.webpc.pl/index33.html ).

Kod statystyk wstawię.

No i kolego...są ograniczenia a konkretnie:

Limit 5 milionów odsłon strony na miesiąc w przypadku reklamodawców niekorzystających z AdWords.)

Jakby ich nie było, to bym nie zakładał tematu w tym dziale. Temat konkretnie o tym jak je obejść.

Nie zrozumiałeś mnie. Nie pisałem że nie chce wstawiać żadnego kodu na strony. Napisałem, że nie chce instalować własnych statystyk (np. takich https://skrypty.webpc.pl/index33.html ).

Kod statystyk wstawię.

No i kolego...są ograniczenia a konkretnie:

Limit 5 milionów odsłon strony na miesiąc w przypadku reklamodawców niekorzystających z AdWords.)

Jakby ich nie było, to bym nie zakładał tematu w tym dziale. Temat konkretnie o tym jak je obejść.

Obsluguje statystyki kilku duzych serwisow. Conajmniej jeden przekracza ten limit.

Przez dlugi czas do tego konta nie bylo podpietego konta AdWords.

I nic sie nie dzialo.

Nie wiem czy ten limit jest sprawdzany.

Jezeli jest, to chyba nie ma limitow wydatkow w AdWords. Np. 2 PLN miesiecznie mozesz wydac.

MG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności