Skocz do zawartości

Wejscia z Bing

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Problem polega na tym, że mało kto wie takiej wyszukiwarce jak bing. Przyzwyczajono się do korzystania z Google i w Polsce nie ma solidnego konkurenta. Spytajcie swoich znajomych, którzy mają mniej styczności z komputerami, a z Internetu korzystają na co dzień w pracy. Przecież bing'a nie będą promować na onecie, bo wyniki wyszukiwania są tam przecież z Google. To samo tyczy się Interii. Ja sam wstawiłem sobie w opis na GG "bing.com" i nawet po pewnym czasie zobaczyłem, że kilka osób z mojej listy wpisało sobie "bing.com" lub "bing.pl". A o wyszukiwarce dowiedzieli się właśnie z mojego opisu na GG. Gdyby tak każdy wstawił sobie adres bing'a choćby do GG to byłaby szansa na to, że większe grono dowie się o samym istnieniu tej wyszukiwarki. Przydałoby się taką akcję na szerszą skalę przeprowadzić.

Ostatnio rozmawialem z progranista php, ktory zdziwiony zapytal. A co to jest bing ? biggrin.gif

A co ma biedak wiedzieć, bo jest programistą?

Przeciętny user nie zna binga. Moja dziewczyna gdy próbowałem ją przekonać do Bing'a powiedziała że będzie używać Google i koniec i że ma gdzieś, że ma "niby" lepsze wyniki. Przeciętny user nie przejdzie ot tak sobie na binga, nie przejdzie też na binga aby zaprotestować przeciwko monopolowi google. Przeciętny user ma wszystko gdzieś, chce tylko wyszukać informację i sprawdzić gmaila ;) Większość ludzi nie chce oglądać jakichś durnych obrazków na wstępie, krajobrazów z bombaju, ruskich cerkwi, plaż, lasów i pól.

Podoba mi się bing, szczerze mu kibicuję ale jeszcze droga daleka.

PS. Do dziś na tym forum Binga nie ma:

Pozycjonowanie i Optymalizacja w MSN czyli w LIVE.COM.

Może tak ktoś ruszy cztery litery i to w końcu zmieni ..

...

W IE zamiast Liva już jest bing więc popularność (ilość użytkowników) z Liva automatycznie idzie na bing ;) Ale co z tego kiedy Google się przyjęło na dobre - poza tym Panowie jeżeli Google poczuje się zagrożone (tak na poważnie) to się zaktualizuje albo wejdzie w komitywę z Ask albo Yahoo!

Z drugiej strony bing jest we władaniu "wspaniałej" firmy - Microsoft - więc jak pokazuje historia, tylko czekać, aż coś spieprzą ;)

Pozdrawiam ;)

... binga raczej nie robili dla zabawy ...
Z tego co pamiętam to go nie robili od podstaw tylko kupili pomysł (nie pamiętam od kogo) ;)

Pieniądze są ważne, ale nie wystarczą żeby bing wypalił na tyle żeby przebić Google - trzeba mieć kiepełe, a Google też na skraju bankructwa nie stoi ;)

Pozdrawiam ;)

jak dla mnie bing to ciągle msn z inną nazwą + pewne modyfikacje. Już dawno pojawiały się pomysły, żeby wypromować msn... Jeśli chodzi o wyniki to zgadza się, że bing ma prawdopodobnie lepsze, bo nie popadali w "filtrofobię" jak Google, ale przekonanie przeciętego użytkownika do bing to już całkiem inna kwestia. Z kolei przeciętni użytkownicy, którzy nie wiedzą co to Firefox, ale wiedzą co to Google, nadal stanowią ponad 40% internautów.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Dawno padały propozycje żeby promować dowolnego konkurenta Google... ale teraz jest ku temu prawdziwa okazja, gdyż Bing jest nowy.

PS. Mnie te obrazki nie przeszkadzają, a dziś w szczególności jeden z userów PiO się powinien cieszyć, gdyż Microsoft dzisiejszego dnia robi mu darmową promocję :(

Jestem na tak !

Promujmy bing ;) !

Może ktoś wie, czy można wstawić u siebie na stronie wyszukiwarkę bing ?

Polskadirect.pl - Dobry katalog firm - Firmy od A do Z

REKLAMA od A do ZFIRMY REKLAMOWE – USŁUGI REKLAMOWE – AGENCJE REKLAMOWE – KATALOGI STRON I FIRMZAPRASZAMY DO REKLAMY

REKLAMA DŹWIGNIĄ HANDLU !

Nasze promowanie niewiele da... Szczerze mówiąc to jedyna szansa że jeden z większych portali zdecyduje się na współpracę - skoro interia i onet mają kontrakty to chyba tylko WP zostaje co wydaje się też mało prawdopodobne bo oni z kolei kasują za pozycje(katalog WP), więc pozostaje tylko liczyć na jakiś nagły zwrot sytuacji lub czekanie na to co MS zrobi globalnie i że to odzwierciedli się na naszym rynku.

Uważam że promowanie bing przez IE i "grupy wolontariuszy" ;) to niestety za mało jak na nasz rynek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności