Skocz do zawartości

Gmarker, czyli jak stworzyć interaktywną mapkę?

samuel

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie. Chciałbym na swojej stronie umieścić taką interaktywną mapkę Google Maps na której użytkownicy mogli by zaznaczać punkty wraz z opisami. Wiem że istnieje taka możliwość, tylko za bardzo nie wiem jak to zrobić, czytałem dokumentacje Googla Maps ale nic nie znalazłem na ten temat :)

Są dwa wyjścia:

pierwsze który podał przedmówca, z użyciem API, lecz wymaga ono trochę czasu i umiejętności

drugie o wiele prostrze, wchodzisz na stronę GoogleMaps i się tam rejestrujesz. Następnie będąc zalogowanym zapisujesz interesujący ciebie obszar, z zaznaczeniem np, punktu, drogi itd. Następnie kopiujesz jedynie kod embedded, wklejasz na stronę i po sprawie;)

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności