Skocz do zawartości

Reklamy zamiast menu

T800

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam mały dylemat z umieszczeniem reklam google adsense na mojej stronie. Stronka zajmuje całą wysokość ekranu, na samej górze jest logo i od razu treść. Czy jeżeli w miejscu gdzie zwykle na stronach znajduje się poziome menu (pomiędzy logo a treścią) wstawie poziomy bloczek z reklamami google to mogę zaliczyć bana?

Pytam, bo martwię się czy google nie zaliczy mi takiej konstrukcji jako 'zmyłki' dla uzytkownika, czyli naruszenie regulaminu google itp itd, wiadomo co dalej.

Dodam, że chcę aby reklamy były jedno - dwuwyrazowe, tak aby jeszcze bardziej przypominały menu:) Czy takie działanie podpada jakoś pod regulamin korzystania z adsense?

Pozdrawiam

Jeżeli w szablonie nie będzie specjalnie obszar wyodrębniony (kolorystycznie) to można. Widziałem wiele stron z taką lokalizacją i spokojnie funkcjonują. Niektórzy wprowadzają reklamy tekstowe zamiast banera głównego.

Zastanów się nad rodzajem tej reklamy - w górnym menu z reguły są wyłacznie linki.

Dziękuję za cenne uwagi. Oczywiście chodziło mi reklamy w postaci linków adsense, a nie całych bloczków reklamowych. Mam jedno pytanko jeszcze: Czy umieszczenie tych linków tuż logo strony może podpaść pod ban? Na stronie nie mam górnego menu, linki adsense rozdzielały by treść strony i logo

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności