Skocz do zawartości

Dostęp do GA dla gościa do wybranych segmentów statystyk?

CzarnyWEOL

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się, że obecnie skoro powstało Google Analytics API można napisać aplikację, która będzie wyciągała tylko fragment statystyk i pokazywała choćby i każdemu. Na pewno są takie wtyczki do Wordpressa.

Pytanko jak w temacie, jest taka możliwość?

Chodzi mi o coś takiego jak w stat24 ustalało się wejście dla gościa i wybierało na które segmenty statystyk może mieć podgląd...

:)

GA można zdefiniować dostęp do profilu utworzonego z zastosowaniem filtra.

Z dokumentacji:

"Jak śledzić osobno unikatowe obszary w witrynie?

Aby śledzić określone podkatalogi w witrynie internetowej, można utworzyć filtr w celu uzyskiwania raportów na temat ruchu tylko w tym katalogu. W tym celu należy:

1.Kliknąć pozycję Menedżer filtrów.

2.Na liście Istniejące filtry kliknąć pozycję Dodaj.

3.Wprowadzić unikatową Nazwę filtru.

4.Na liście rozwijanej Typ filtru wybrać pozycję Uwzględnij tylko ruch z podkatalogu.

5.W polu Podkatalog zamienić mydir na nazwę śledzonego podkatalogu, pozostawiając znaki ^/ i /. Aby na przykład otrzymywać raporty na temat podkatalogu www.przyklad.com/motocykle, należy wprowadzić:

^/motocykle/

6.Wybrać Dostępny profil witryny, do którego ma być stosowany ten filtr oraz kliknąć pozycję Dodaj.

7.Kliknąć przycisk Zakończ, aby utworzyć i zastosować filtr lub Anuluj, aby zakończyć, nie zapisując zmian."

To tylko taki przyklad.

Filtry umozliwiaja tworzene roznych warunkow dostepu do danych.

Na podstawie filtra tworzony jest profil, a do profilu raport.

Do raportu dostaje dostep uzytkownik, ktoremu chcesz dac dostep do czesci danych.

MG

Pytanko jak w temacie, jest taka możliwość?

Chodzi mi o coś takiego jak w stat24 ustalało się wejście dla gościa i wybierało na które segmenty statystyk może mieć podgląd...

;)

Na https://www.ittechnology.us/ebook-google-analytics/ jest szczegółowy materiał o GA. Z tego co widziałem w tych materiałach jest tam informacja o kontach i tworzeniu filtrów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności