Skocz do zawartości

AdSense - otwieranie reklamy w nowym oknie

deque

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Prosze o pomoc w rozwiązaniu nastepujacego problemu:

Po kliknięciu w reklamę AdSense nowa strona nie otwiera się w nowym oknie tylko w miejsce mojej.

Przejrzałem kilkanaście stron i jest z tym różnie, na niektórych reklamy otwierają nowe okna na innych nie.

Od czego jest to zależne?

Pozdrawiam

na niektórych reklamy otwierają nowe okna

jesli tak jest jak piszesz to działają wbrew regulaminowi

jak sugeruje Ci Szy zapoznaj się z pomocą Google Czy mogę otwierać reklamy w nowym oknie?

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Dziękuję za podpowiedzi, ale mam wrażenie, że się nie rozumiemy. Panel z reklamami Googla otwiera się na tej samej stronie co reszta serwisu. Teraz uwaga, jak kliknę w reklamę googla w Operze to otwiera się strona reklamowana w nowym oknie, mój serwis pozostaje otwarty (podobnie jak użycie w linku komendy target=blank). W przypadku użycia IE po kliknięciu w reklamę strona reklamodawcy otwiera się na miejscu mojego serwisu. Czy jest metoda na uniknięcie tego zjawiska? (chodzi oczywiście o przypadek z IE)

Pozdrawiam

Czy jest metoda na uniknięcie tego zjawiska?

Może i jest sposób, aby również w IE reklamy Google się otwierały w nowym oknie. Ale takie praktyki są surowo zabronione.

pzdr.

omnia mea mecum porto

In general, it could be argued from the consumer point of view that the better the search engine is, the fewer advertisements will be needed for the consumer to find what they want.

jak kliknę w reklamę googla

Klikaj dalej w swoje reklamy, to już nie będziesz miał tego problemu - w nowym oknie czy nie. Lepiej nie kombinuj z AdSense, bo wylecieć łatwo.

W przypadku użycia IE po kliknięciu w reklamę strona reklamodawcy otwiera się na miejscu mojego serwisu.

Tak powinno być.

w Operze to otwiera się strona reklamowana w nowym oknie

Na pewno to nie kwestia ustawień przeglądarki?

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności