Skocz do zawartości

Stowarzyszenie Lexus - atak na sklepy internetowe

gryzonie

Rekomendowane odpowiedzi

nie jestes w stanie znalezc wszystkich klauzul które moga byc niedozwolone i wg mnie najpierw musisz być wezwany do usunięcia zapisów niezgodnych z prawem i powinna to być skarga klienta, szukam na jakiej podstawie oni sie powołują do zakładania spraw, wg mnie troche nie bardzo mają prawo do tego i dla mnie jest to zwykłe wyłudzanie pieniędzy, a nuż się ktoś wystraszy i zapłaci :D

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

typowe działanie aby hurtowo skosić szmal, a co najśmieszniejsze odstępują jak ten do kogo wyślą (nie wiem jak nazwać te wysyłane maile, pogrózki?, wyłudzenie? czy groźba?) te wiadomość zapłaci ok 400 PLN za jedne złamanie klauzuli :D.

Tylko haczyk jest taki że oni odstępują ale sklep dalej może być ścigany.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie jestem prawnikiem, ale wszystko wskazuje na to, że Lexus działa jak najbardziej legalnie. Każdy z nas może pozwać do Sądu Ochrony Konsumentów i Konkurencji jakiekolwiek przedsiębiorstwo, które stosuje klauzule niedozwolone. Możemy tez zaproponować takiej firmie ugodę tak jak to robi Lexus.

Jak firma zapłaci to wycofujemy nasz pozew. Z drugiej strony - jak już ktoś zauważył - mimo wycofania pozwu taka firma nadal może mieć kłopoty. Potem powodem może być UOKiK.

Co do innego pytania. Każdy sklep musi mieć regulamin. I nikogo nie będzie interesowało, że praktycznie nie mamy klientów. Jeśli mamy zarejestrowaną działalność i mamy regulamin usług to odpowiadamy za wszystkie zapisy w tym regulaminie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności